Jaahas!

Vauhdin täyttämä viikonloppu on jälleen kerran ohi. Harvoinpa sitä viikonloppuisin on yhtä tehokas meno kuin tänä viikonloppuna. Lauantaina ukko lähti poikasen 16v ja prinsessan kanssa ostoksille; kenkiä olivat vailla kumpainenkin.

Minä ryhdyin pilkkomaan paria kiloa naudan ulkopaistia soppakattilaan ja saatuani lihat iloisesti kiehumaan siirryin kuorimaan porkkanoita, palsternakkoja ja selleriä. Raastamiset, freesailut, kymppilitran kattila porisemaan etulevylle ja tadaa, hieman ennen puoltapäivää minulla oli sekä lihasoppapohja että rosvosoppa iloisesti muhimassa.

Suurimmaksi työksi koko hommassa luin ehdottomasti pakastimen järkkäilyn. Se kun oli kerännyt jälleen runsaan jääkerroksen pinnoilleen, yllätys, ja ärsytti näin ollen suunnattoman paljon tätä emäntää.

Miten lie siinä sitten sainkin kuningasidean ja totesin, että taidanpa sulattaa kapineen samantien. Pakasteet kuistille ja pakastin sulamaan. Ohhoh! Siinä sulamista seuraillessa paistoin jauhelihat, kuorin perunat ja raastoin ne. Ukkokin ehti kotiin ja lapset olivat perin tyytyväisiä uusiin jalkineisiinsa.

Junnu haettiin pikaisesti ovelta kyytiin siskonmiehen toimesta, siskonpojan kaverin yökyläily kun olikin mennyt mönkään poika toivoi kovin kaveria itselleen. Minä jatkoin valitsemallani linjalla ja kurvailin pitkin alakertaa imuri kainalossa. Jopa tulikin siistiä kun oikein riehaantui toimimaan!

Iltapäivästä putsailin pakastimen jäiden kaikottua ja totesin, että siellähän on ihan tilaakin kun sitä hieman entrasi ja nakkoi puolikkaat jäätelöpaketit pois. Jäätelöön tulee ärsyttävä kuori kun se ehtii olla himpankin pidempään avattuna pakastimessa.

Iltapäivän päätteeksi pelasimme raveja ukon kanssa, ei voittoja taaskaan tälle mutta ukko sentään sai muutaman kaksarin kiinni, ja päivän päätteeksi tuijottelimme putouksen. Ei hassumpaa, Karim, Sanna-Raipe ja Samppa Linna on kohoamassa hyvää kyytiä omiksi suosikeikseni.

Eilen keskitin tarmoni lähinnä seurusteluun ja oleiluun. Poikanen 18v pyörähti tyttiksensä kanssa näytillä ja höpötellessä meni hyvinkin tunti pari. Siinä aamupäivän aikana tuli osa ajasta käytettyä myös töllöttimeen, edellisen illan näkijät kun oli tallenteena boksilla.

Välillä lämmitin sapuskaa joukoille, nakkelin astioita koneeseen ja touhusin muita vastaavia kotihommia kunnes alkoi Beverly Hillsin täydelliset naiset. Siinä se muuten on sarjojen sarja! Ei se ole rikkaillakaan helppoa kuulkaa, ihme riitoja saavat keskenään aikaan ja aikamoisen lapsellistakin on osan käytös ajoittain.

Väliajalla puin ja riisuin spedeä, junnu kun pyörähti tämän kanssa pihassa jäämäessä laskemassa, ja ehdinpä siinä komentaa junnun keittiövuoroonkin kanssani siksi aikaa kun touhasimme kimpassa tonnikalatäytteen kolmioleipiin.

BHn päätyttyä touhasin tenaville kolmioleipiä iltapalaksi ja tuijottelin vielä tallenteelta Samaa sukua ja siinähän se pyhäpäivä alkoikin olla. Telkkarin tuijottelun lomassa tuli kudottua prinsessan villasukat loppuun ja ehdinpä siinä kutoa itselleni toiseen jalkaan uuden villasukankin. Pari pääsee puikoille keikkumaan tänään.

Yhdeksän aikaan hiippailin petiin, tuijotin CSIn ja hups, loppuratkaisu meni himppasen sivusuun, kiitos nukkumatin joka päätti tulla kotvan etuajassa. Ihme tyyppi. No, ilmanko heräilin jo aamuneljän aikaan kelloa katsomaan, onneksi sain uudelleen unen päästä kiinni kun sitkeästi pysyttäydyin vaaka-asennossa.

Tänään pääsee sitten jälleen sorvin ääreen, saa nähdä onko koululainen edelleen paikalla vai kuinka kovat painimatsit saa järjestää ennen kuin koululainen palaa. Muutenkin tämä viikko on varsin ”hauska”, sillä ihan normaalilla kaavalla ei mennä kokoaikaa.

Torstaina minulla on palkaton vapaa, prinsessalla kun on tuolloin aika kuulokeskukselle ja siellä menee todnäk koko aamupäivä. Ihan kiva, jos tarkkoja ollaan, ehtii kotvan olla ihan kaksin prinsessan kanssa.

Perjantaina meidän luokkamme on lähdössä uimahalliin ja vielä toistaiseksi on hieman epäselvää lähdenkö minäkin sinne vaiko en, ohjattavani kun on kyllä menossa mutta tätä on tulossa iskä valvomaan. Nähtäväksi jää siis ja rehellisyyden nimissä, en pistäisi pahakseni vaikka en sinne lähtisikään.

Muilta osin viikko lienee hyvinkin samankaltainen kuin aiemmat; luokkaa, ohjattavaa ja IPtä. Ei hassumpaa. Ja nyt luulen, että kietaisen loput kahvit kitusiini ja siirryn tupakan kautta tiskikonetta tyhjentämään. Se on siis moro ja viettäkää kivakiva maanantai!

2 comments on “Jaahas!

  1. Sulla on tota virtaa riittänyt vielä viikonloppuunkin. Mun viikonloppu kului kyllä täysin löhötessä telkkarin edessä ja katsellessa vanhoja tallenteita. No, pesin koneellisen pyykkiä ja kävin Ekan kanssa molempina päivinä pitkillä lenkeillä, mutta silti. Tuntuu, että viikonloppu meni kyllä ihan hyväntekeväisyydelle. Toivottavasti koululainen on edelleen paikalla….

  2. Jeps, mistä lie sitä virtaa nyt riittänytkään, taitaa suurin vaikuttaja olla se että vuosi vaihtui ja mulle vuodenvaihde = kevät on ihan just täällä! Syksyllä latistun kun mikä enkä saa mitään aikaan ja joulun allakin on ihan saamaton olo mutta avotsie kun tammikuulle päästään, AH!
    Koululainen oli edelleen paikalla… Siis öööö… nyt odotan totaaliflippiä sillä oikeasti. Voiko muka mennä näin helposti tässä kohtaa? Toki edelleen aina hommien alle pitää himppa kiukuta mutta tänään(kin) kiukun määrä oli pienempi kuin aiempina päivinä… Oih!

Jätä kommentti