Lihapyörykät airfryerilla

 

20200611_080553

Tällainen vempain eksyi torppaan noin vuosi sitten ja kyllähän se on liki päivittäisessä käytössä ollut. Ei niinkään allekirjoittaneen, mutta neitonen nyt 20vee sillä tykkää lämmittää milloin mitäkin.

Varsinaista ruoanlaittoa kapineella ei ole juurikaan tullut harjoitettua, mutta mielessä se on monesti ollut ja mikäs. Nyt otin härkää sarvista ja lähdin tekemään lihapullia siinä.

103598417_10158258241608771_8894490398461839684_o

Jos kotoasi jo löytyy tämä laite, niin SUOSITTELEN! Aivan uskomattoman hyviä pyöryköitä. Tässä kohtaa tietysti moni sanoo, että pöh. Mitä eroa niissä nyt on uunissa tehtyihin. No, on niissä.

Kaikki mehut jäi lihapyöryköiden sisään, toisin kuin uunissa jossa osa nesteistä tuppaa väkisinkin tursuilemaan pellille. Airfryerissa lämpötila on suoraan niin kova, että se sulkee pyörykän pinnan heti eikä nesteet sieltä ulos tirise.

Itselleni on aina ja iankaikkisesti ollut lihapyöryköiden kohdalla maustaminen jotenkin haasteellista, yleensä niistä tulee liian vähän maustettuja. Tänään lähdin sitten kokeilemaan myös maustamista vähän rankemmalla kädellä.

Nettiä pelmatessa satuin osumaan ohjeeseen jossa mausteita oli mielestäni ÄLYTTÖMÄN paljon. Tai no, lähinnä suolaa. Hieman tietysti, yllätys, muokkailin, sillä ihan yks yhteen ei ollut jauhelihaakaan, mutta tulihan sitä osviittaa niistä rankoistakin mausteista otettua.

Näillä mentiin, ensin tein maustehässäköinnin korppujauhoineen:

2 dl vettä johon liotin puolikkaan lihaliemikuution

hieman vajaa desi korppujauhoja

1 rkl paprikajauhetta

1 tl maustepippuria jauhettuna

2 tl mustapippurirouhetta

vajaa tl chilimausteseosta

himppasen reilut 2 tl suolaa

2 tl valkosipulimurskaa purkista

Kun tämä hässäkkä oli valmis nakkasin vielä joukkoon

3 kananmunaa

puoli pussia sipulikuutioita pakkasesta

useamman varren ruohosipulia pilkottuna

2 rkl perunajauhoja

800 g jauhelihaa

Vaivasin mukavaksi isohkossa kulhossa ja annoin tasaantua jääkaapissa pari tuntia. Tämän jälkeen lähdin pyörittelemään massaa palleroiksi, tästä määrästä tuli itsellä suht hyvänkokoisia palleroita 37 kappaletta.

20200611_073340

Paistoin lihapyörykät neljässä satsissa airfryerissa, todnäk olisi mennyt kolmessakin. Lämpötilaksi laitoin 200 astetta ja ajaksi 9 minuuttia. Noin puolessa välissä paistoa avasin fryeria ja ravistelin koria niin että pyörykät sai tasaisesti väriä.

Aivan taivaallisen hyviä tuli!

 

 

 

Jätä kommentti