Porkkanapiirakka

img_20170302_190634_197

Ensimmäinen kerta ikinä kun tuli tehtyä porkkanapiirakkaa ja mikäs, ihan mahdottoman hyväähän siitä tuli mutta mutta… Jos pitää paksummasta pohjasta ja tahmeammasta kuorrutuksesta niin tämähän ohje on ihan täydellinen, itse haluan pohjasta ohuemman ja kuorrutuksesta rakeisemman joten lisätestailuita on jossain kohtaa tehtävä.

Pääosin olen ottanut ohjeen Mustikkasuulta, kuorrutus tuli enemmänkin sävellettyä useamman eri vaihtoehton tutkailun jälkeen. Näillä aloitettiin:

_20170301_084553

100 grammaa ihan aitoa voita huoneenlämpöön pehmiämään ja useampi porkkana raasteeksi. Itsellä taisi olla viisi julmetun paksua ja mehukasta porkkanaa jotka kuorin ja raastoin ja kas, melkein litra raastetta siitä tuli. Sen jälkeen kaiveltiinkin kaikki muutkin pohjan emmeet tyrkylle.

_20170301_092548

Aivan. 6 kananmunaa, pari desiä ruokosokeria (vaihdoin fariinisokerin siihen) ja 2,5 desiä hienoa sokeria ja ne todella kuohkeaksi vaahdoksi. Itse jouduin vaihtamaan vaahdon pois kahden litran mittamarista, siihen kun ei olisi mahtunut enää muut aineet joukkoon…

Kuivat aineet sekoittelin keskenään eli 6 desiä vehnäjauhoja, 3 teelusikallista leivinjauhetta, toinen mokoma kanelia ja kolmaskin vielä, se vaniljasokeria. Pari teelusikallista ruokasoodaa kruunasi kuivien aineiden osaston ja alkuperäisestä ohjeesta poiketen en jaksanut siivilöidä mitään sen kummemmin vaan lisäsin kuivat aineet erissä munavaahdon joukkoon.

Lopuksi taikinaan pätkähti vielä 0,75 desiä ruokaöljyä ja ne raastetut porkkanat. 60-senttisen uunin pellille tämä oli ihan maksimimäärä taikinaa eli kyllä, tästä tuli todellakin paksu pohja. Paisto n. 180 asteisessa kiertoilmauunissa hieman alle puoli tuntia, hammastikkuhan sen kypsyyden kertoo.

_20170301_100611

Piirakkapohja sai jäädä jäähtymään ihan rauhassa ja minä keskitin tarmoni siihen kuorrutukseen jonka teinkin sitten seuraavalla kaavalla:

2 rasiaa Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton)

100 g voita (se pehmenemässä ollut pala)

1 rkl vaniljasokeria

450 g tomusokeria

Juustot ja voi sekaisin vatkaimella, joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri pienissä erissä. Todella hyvää, mutta niin, tää toivois siitä rakeisempaa. Piirakkapohjan jäähdyttyä päällinen leviteltiin päälle ja koko komeus laitettiin kylmään mehevöitymään.

Hyvää tuli, kertakaikkiaan! Kannattaa kokeilla, itse taidan kokeilla ensi kerralla niin että vähennän hieman pohjan ainemääriä ja käytänkin kuorrutukseen sulatejuustoa. Hmmm.

 

 

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s