Sellattii tällattii

Torstai meni tiukasti sohvalla torkkuen, töllöä tölläten ja niin, torkkuen. Olo oli pirullisen sairas ja kas, terkkarin vastaanottovirkailija onnistui aamulla sähläämään niin että lääkäriaikakin meni sivu suun. Illalla sain yhtäkkiä ahaa-ajatuksen ja muistin miten junnun kanssa aikanaan irroteltiin limaa keuhkoista.

Vanha kunnon pullokikka käyttöön ja kas, minähän melkein oksensin limaa iltasella samalla kun silmistä valui vesi iloisesti. Ilmanko perjantaihin heräsinkin sitten ihan toisessa kuosissa, olo oli paljon paljon parempi kuin torstaina. Töihin lähtemistäkin ennätin siinä kotvan harkita, kuumemittari tosin näytti jälleen lukemaa 37.2 joten hylkäsin ajatuksen.

Kahden vaiheilla olin senkin suhteen viitsiikö sitä vai eikö viitsi sitä lekuria soitella, olo kun tosiaan oli ihan toista kuin edellisenä päivänä. Päätin sitten kuitenkin että no, menköön, käydään nyt lekurissa, jos ei muuta niin saanpa ainakin hoidettua pois pitkään kiusanneen lenssun aiheuttaman tuumailun siitä josko pitäisi jotain tutkiakin tyyliin allergiat, astma jne.

Päivällä kiitolaukkailin, tai no, kurvailin, sitten lääkäriä treffaamaan ja pakko myöntää, meillä on vihdoin ja viimein IHANA lääkäri vuosien piinan jälkeen. Aikanaan kun oma huippulekuri siirtyi muualle tilalle tuli mitä omalaatuisempia lekureita, sellaisia joiden kanssa oli aina hieman anteeksipyytelevä olo kun jotenkin tuntui että pitivät sinua kiusantekijänä ja häiriönä jos heidän apuaan kaipasit.

Tämän uuden lekurinhan olen tavannut jo varmaan kolmesti tai neljästi, kerran omissa asioissani ja pääosin prinsessan asioissa ja aina hän on ottanut asiat hoitaakseen ja asiakkaan huoltaakseen. Kertaakaan ei ole ollut sellainen olo että mitäs tulit, ooks nyt vähän idiootti kun et tätä itse tiedä, päinvastoin.

Mitään ihmeellistä ei tullut ilmi siinä tutkiessa, astma- ja allergiatesteihin tuo kirjaili minulle lähetteet ja samalla naputteli lähetteen verikokeisiin ja röntgeniin. Että katsotaan nyt kuitenkin varoiksi ne keuhkot ja ontelot päästä, olkoonkin että hengitysäänet oli ok eikä oletusarvoisesti onteloissakaan mitään ylimääräistä ole.

Pitkäänhän se lenssu on jatkunut ja kun ei se keväinen antibioottikuurikaan kokonaan sitä pois hoitanut niin parempi niin, rouvallahan kun on kuitenkin taustalla se yksi keuhkokuumekin sieltä viiden vuoden takaa ja olkoonkin, että rintaan iskenyt pistos meni omia aikojaan sievästi ohi, silti.

Labra- ja röntgen oli hetkessä hoidettu ja minä suuntasin autolle ajatuksena kurvailla apteekkiin noutamaan ne lääkärin määräämät tropit, allergialääkkeet ja avaavan. Miten ollakaan puhelin piippasi passelisti tekstiviestin merkiksi kun autoon istahdin ja kas, pikaserpin vastaushan sieltä tuli.

76. Just. Josko sitten en kurvaakaan sinne apteekkiin vaan kotiin, lekuri kun lupasi soitella tuloksista iltapäivällä joten eiköhän siihen puheluun tule sisältymään erinäinen määrä lisälääkkeitäkin. Ihan suoraan sanottuna ketutti. Ja samalla hymyilytti. Olipa hemmetti soikoon onni että en mennyt töihin ja olipa tosiaan onni että soitin kuin soitinkin sen lekuriajan vaikka olo olikin parempi!

Kotona ennätin notkua pari tuntia ennen lääkärin puhelua ja kas, niinhän siinä sitten kävi kuten olin ajatellutkin. Keuhkokuvia oli vertailtu ihan röntgenlääkärin kanssa viiden vuoden takaisiin ja yhteinen toteamus oli ollut että hoidetaan keuhkokuumeena, toisessa keuhkossa kun oli jotain rosoista varjostumaa.

Ei samaan tapaan silmille pomppaavaa valkoista massaa kuten silloin viisi vuotta aiemmin, mutta ihan selvästi vaaleaa rosoista höttöä jota siellä ei pitäisi olla näkyvissä ollenkaan. Olikohan nyt sitten käynyt niin onnekkaasti että rouva oli tajunnut tulla lekurin pakeille ennen kuin se höttö ehti muuttua massaksi, sitä se lekuri siinä tuumaili.

Mikäs siinä sitten. Minä kurvailin puhelun jälkeen apteekkiin ja nyt on troppia jos toistakin. Antibioottina menee amorion, 1000mg kolmesti päivässä ja sen kyllä huomaa, maha on totaalisen täydellisen sekaisin vaikka kuinka kiskon samalla precosaa.

Kuurin pitäisi alkaa purra viimeistään huomiseen mennessä, jos maanantaina on edelleen lämpöä niin edessä on uusi reissu lekurin pakeille ja todnäk suonen sisäinen lääkitys mutta hahaa, näin lauantaiaamupäivän kunniaksi voin todeta että tuohon tuskin on tarvetta, tämän aamun lämpö kun jäi kirkkaasti alle kolmeseiskan!

Lisäksi kuiva yskä on kadonnut ja tilalle on tullut räkäyskä jonka tuloksena saan olla jatkuvasti räkimässä limaa pois. Nokkakin on alkanut vuotaa ja se on kuulkaa hienoa se! Ainoa pieni ongelmahan on se, että väsyttää ihan simona. Pelkkä istuminenkin väsyttää. Ja nukkuminenkin väsyttää. Oikeastaan ihan KAIKKI väsyttää.

Ja minä olen sentään menossa töihin maanantaina, siihen kun sain lääkäriltä luvan mikäli vain oma olo ja jaksaminen on sellaista luokkaa että jaksan mennä. Josko tämä väsymys siihen mennessä helpottaisi, mene ja tiedä, mutta totta tosiaan niin toivon!

Vaan jaa. Taidanpa ottaa ja mennä taas hetkeksi nukkumaan. Muistinkohan mainita, väsyttää.

4 comments on “Sellattii tällattii

  1. Onneksi menit lääkäriin! Meikäläinen täällä istuu ja yskii työpöytänsä ääressä. Lauantaina mittari näytti sitkeästi koko päivän 37 tai vähän yli. Eilen tietysti 36.5 illalla, joten ei tarvinnut ajatella jäädä kotiin tänään. Pitäisi varmasti silti käydä näyttämässä itsensä lääkärille. Pikaista paranemista!

    • Suosittelen lekurilla pyörähtämistä, eipä tuo itsellänikään nostanut kuin maks 37.6 lämmön. Nyt alkaa olo olla jokseenkin parempi, töissäkin olen jo ollut kun päivät on olleet ”kevyttä” kauraa eikä ole sisältäneet ravaamista sinne tänne 🙂

      • Kävin eilen lääkärissä. Onneksi keuhkoäänet olivat hyvät ja crp normaali. Joten mun keuhkot on ilmeisesti vain sen verran vioittuneet siinä keuhkokuumeessa pysyvästi, että saan aina älyttömän yskän. Olen varma, että se johti tähän mun astmadiagnoosiinkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s