Kiirettä pukkaa

Kovin on hektistä tämä lomailu silloin kun ukkokin on lomalla, hyvä kun ehtii kissaa sanoa. Onneksi tämä ja huominen on pyhitetty pitkälti olemiselle, johtuen tosin siitä että tänään on spedellä hammaslääkäri ja prinsessaa kiikutan päivällä kampaajalle, huomenna taas on se toinen taysin keikka.

Ukolla kun on yksi suhteellisen iso ongelma lomailussaan. Hän EI tahtoisi olla yhtään kotona. Siis ei yhtään. Joka on allekirjoittaneesta taas jotenkin raskasta sillä hei, nurmikko ei leikkaannu jos sitä ei joku leikkaa, se saunaremppa ei etene jos joku siellä ei jotain tee ja ei, pyykitkään ei peseydy pitkin kyliä viuhtoessa.

Näin ollen ne päivät jotka rauhoitetaan ihan vain kotona olemiselle (tai edes kotimaisemissa) meneekin sitten pitkälti siihen että täällä puurretaan niiden kotihommien parissa. Eli pyykkiä, nurmikon leikkausta, siivousta, ruoanlaittoa ja muuta vastaavaa puuhaa.

Oman lisänsä kiireelle on nyt selvästi tuonut pokemon. Kyllä, se mahdottoman paljon kritiikkiä, jos kohta positiivistakin huomiota, saanut kännyyn ladattava peli. Moinen pelihän aiheutti spedessä julmetun itkukohtauksen lauantaina, lapsi kun oli nähnyt jonkin uutispätkän jossa kerrottiin ihmisten jääneen autojen alle ja kuolleen peliä pelatessaan.

Herkkikselle moiset uutiset oli järkytys. Äiti, ne kuolee ja mä en halua että kukaan kuolee, äiti mä haluan vaan ettei kukaan koskaan kuole. Ja lisää itkua. Suorastaan hysteerisen kauhistunutta itkua. Joka tuli sitten yöllä uniinkin painajaisten muodossa enkä ihan oikeasti muista koska viimeksi olisin herännyt siihen että sängyn vieressä seisoo hysteerisesti kauhu-unen vallassa itkevä lapsi.

Huoks. Koska lapsi kuitenkin on varsinainen pelimaanikko niin kokeillahan tuo olisi sitä halunnut. Lopputulema olikin sitten se, että äiti latasi pelin puhelimeensa, sopi lapsen kanssa että sitä pelataan vain ja ainoastaan äidin puhelimella kaksin ja kas, parin päivän aikana tässä on kävellä köpsötelty speden kanssa pitkälti päälle kymmenen kilsaa ihan vain pokejahdissa.

Onko se sitten huono juttu? No ei todellakaan. Lapsi, joka ei normaalisti poistuisi oman pihan alueelta juuri ollenkaan on nyt intopiukeana aamuisin kysymässä ”koska mennään pokejahtiin”. Eilen emme ehtineet kuin kerran, edellisenä päivänä kävimme kolmesti päivän mittaan.

Lapsi joka ei liikkuisi vapaaehtoisesti yhtään on nyt pää kolmantena jalkana venyttämässä kävelymatkoja koska pokethan saattaa olla vaikka seuraavan kadun kulman takana. Eilen teimme himppasen pidemmän lenkin kerralla ja totta tosiaan, lapsi venytti itsensä ihan äärirajoille sillä niin, eihän tuo ole tottunut kävelemään koulumatkaa pidempää reissua kerralla.

Lisäplussansa se antaa siinäkin että se aika on ihan täysin kaksin vietettyä aikaa, lapsi selittää ummet ja lammet siinä kulkiessa ja äitikin saa liikuntaa kuin huomaamattaan. Ei huono! Eilen napsimme pokepalloja sitten iltapäivästä kun suoritimme ”maakuntamatkailua”, niiden napsiminen kun kävi hyvin taajamissa neljänkympin nopeudella liikkuvan auton etupenkillä.

Niinpä niin, iso osa päivästä kun tosiaan tuli vietettyä autossa, ensin kävimme ukon kanssa kaksin hoitamassa asioita liki 50 kilsan päässä sijaitsevalla kylällä ja sieltä palattuamme lähdimmekin sitten poikasta 19vee tapaamaan armeijan harmaisiin.

Sinne ajettiin kiertoreittiä jos toistakin sillä aikaa oli ruhtinaallisesti. Sille reissulle, onneksi, lähti spedekin mukaan sillä normaalistihan spede ei tahtoisi poistua kotoa edes kauppareissuille. Jokseenkin uuvahtanut olo oli sekä tällä että spedellä kun himpan ennen iltaysiä olimme kotona.

Poikanen 19vee ei taida sittenkään olla siellä armeijassa sitä vuotta mitä ensin suunnitteli, aikamoisissa paskafiiliksissä tuo oli jälleen siellä. Lenssunkin tuo oli saanut, sama vaiva kiusaa kuulemma koko tupaa tällä hetkellä. Ja leirillekin pitäisi lähteä huomenna.

Voi onnetonta. Ei ole helppoa olla armeijahemmo ei. No, veimme himppasen herkkuja pojalle kun siellä kävimme ja lohdutimme että pian se aika sitten kuitenkin menee kunhan siihen ehtii tottua. Pskaa, totesi tuo. Ihan pskaa koko homma.

autot2

Sillä välin kun me olimme reissun päällä oli Voldemarkin sitten lähtenyt lopullisesti omille teilleen. Jotenkin hirvittävän surullista, ei sille mitään voi. 11 vuotta uskollisesti palvelleesta hiivatin hyvästä kärrystä ei ole kiva erota ei, olkoonkin kuinka tahansa vanhus.

Nyt pitäisi sitten tottua siihen, että selvästikin omalla tyylillään pihaa hallinnut kärry ei siinä enää hallitse tai että enää ei voi murautella moottoria sillä hei, ei tuo minun kärryni saati sitten ukon uusi tulokas osaa moista taitoa. Voldemarin kaasua kun painoi sopivasti niin se murahdus… Sniiiiif!

Tänään on tosiaan ohjelmassa se hammaslääkärikeikka, samalla keikalla aiomme speden kanssa himppasen tähyillä mitä kaikkea terkkarin lähistöltä löytyy noin niinkuin pokemaailmaa ajatellen. Sen jälkeen kiitolaukkaillaankin sitten kotiin ja kiikutan prinsessan kampaajalle. Junnu lähtee seuramieheksi siskolleen sinne.

Nurmikon leikkuutakin voisi harjoittaa, se tosin ei ole ihan must tälle päivälle mutta vadelmapuskat sitten onkin. Pyykätäkin pitäisi, sunnuntaina kun lähdemme ukon kanssa kahteen pekkaan muutamaksi päiväksi stadin suuntaan ja erinäisiä vaatekappaleita olisi syytä saada puhtaana mukaan.

Jos ukolle iskee ihan ehdoton ”pakko” päästä kylille aion ehdottaa rautakauppaa kohteeksi. Niitä kiukaita kun voisi käydä katsomassa sillä tosiaan, ei sitä nyt vielä ole tarpeen hankkia mutta olisihan se kiva olla selvillä paljonko moinen kustantaa ja millainen pitää hommata.

neliöt2

Tätäkin hommaa olisi ihan in ja pop jatkaa, nythän peitteessä on neulottuna 150 neliötä yhteen ja vielä vähintään toinen mokoma pitäisi saada aikaiseksi. Neliöitä on kyllä valmiina odottamassa yhdistämistä mutta ei läheskään riittämiin vielä joten koukkua pitäisi heilutella.

Vaan jaa. Josko tästä kohtsilleen hilppaisi herättelemään spedeä, kaipa tuo tahtoo aamupalaa ennen kuin sinne hammaslääkärin suuntaan lähdemme. Se on siis moro ja have fun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s