Aurinkoista sunnuntaita!

Ja niin sitä sitten käynnistyi lomat ihan tosissaan kun ukollakin alkoi loma, jes! Loman alkamisviikonloppu meni ihan kotosalla, perjantaina kävin evästelemässä työkavereiden kanssa ja maanantaina ajeltiin sitten iltapäivästä ensin Säkylään viemään poikanen 19vee suorittamaan asevelvollisuuttaan ja sen jälkeen pyörähdimme kotona vaihtamassa auton ja suuntasimme mökille.

Prinsessa jäi yksin kotiin pitämään torppaa pystyssä, junnu ja spede oli puolestaan matkassa mukana. On se vaan kumma kuinka hankalaa etenkin 13-vuotiaalle mökkeily on tätä nykyä. Sitä valittamisen määrää, se oli kerrassaan jäätävä!

kesä

Himppasen ehkä tällaisissa tunnelmissa siellä mökillä oltiin, koko ajan satoi enemmän tai vähemmän eikä ilmakaan ollut mitenkään erikoisen lämmin, mennessä ulkona oli alle 13 astetta lämmintä. Onneksi mökissä on takka joten sisältä saatiin kosteus ja vilakkuus karkoitettua, ulkoilmallehan taas ei mitään mahtanut.

kesä2

Pysyimme silti tiukasti päätöksessämme ja mökillä pysyteltiin torstaihin asti, joka ehtoo lämpisi niin sauna kuin paljukin, pojat ui (spede on totta tosiaan oppinut uimaan ihan kunnolla!) ja itse raivasin ranta-alueelle kasvaneita puiden taimia pois.

 

Olipahan homma, mutta tuli sentään toinen puoli rannasta saatua kuntoon. Toisen puolen ajattelin jättää mökin muille nuoremmille käyttäjille mutta niin, epäilenpä että itselleni sekin jää laitettavaksi. Olihan mökkien siivouksetkin jäänyt odottamaan juhannukselta allekirjoittanutta, ovat niin kiireisiä nuo nuoremmat ihmiset ettei nuo ilmeisesti ennätä.

Ukko raahasi viime kesänä metsään jääneet rangat mökin pihamaalle odottamaan pilkkomista, siinä sitä tuleekin sitten olemaan urakkaa seuraavalle käyntikerralle. Se, koska käyntikerta on on sitten vielä hieman hämärän peitossa, jotenkin nyt ukon lomalle osuukin hölmösti erinäinen määrä speden juttuja.

Taysista tuli viimein aika neurologiselle, sinne mennään keskiviikkona ja siellä menee todnäk koko päivä, ensimmäinen aika lapussa kun oli aamuysiltä ja viimeinen puoli kahdelta päivällä. Tulokset käydään kuulemassa sitten reilun viikon päästä torstaina ja perjantaina on hammaslääkäri pojalla. Vai oliko ne toisinpäin…

Tänään matkaamme iltapäivästä uudemman kerran sinne Säkylän suuntaan, läheisten päivää pukkaa joten pääsemme henkkoht kurkkimaan miten tylsistynyt se poikanen siellä jo onkaan. Aiemmin tuo mietti olevansa vuoden siellä ja pyrkivänsä aukkiinkin mutta pari ekaa päivää sai poikasen päätymään siihen että mitä nopeammin pois pääsee niin sen parempi.

Ihan silkkaa pskaa kaikki, totesi tuo kun viimein pääsi puhelimella soittamaan. Kauhea kiire koko ajan jonnekin odottamaan jotakin jota ei sitten ilmestykään mistään. Alokasaika on aina sellainen, lohdutti ukko, mutta eipä tuo paljon poikasta naurattanut.

No, sittenpä on ohi kun on ohi ja mieletön onnenpotkukin iski, poikasella on ekat lomat perjantaista maanantaihin eli maanantaille varattu inssiajo onnistuu ilman sen kummempia kyselyitä johtavilta tahoilta. Täytyy nyt vain toivoa että pääsee läpi siitä, uusinta-aikojen kanssa kun ei yhtään voi tietää miten käy.

Alkuviikko meillä on tarkoitus ukon kanssa kierrellä autoliikkeitä, uskollisesti yhdentoista vuoden ajan palvellut Voldemar kun siirtyy uudelle omistajalle uuden auton löydyttyä. Jotenkin harmittaa itseä, vaikka tiedän toki ettei sen arvo ole enää juuri mitään ja tiedossa olisi tonnin huolto seuraavaksi. Sniiif silti.

Mökkireissulla aamupäivät käytettiinkin tiukasti siihen että kierrettiin lähikaupunkien autoliikkeet ja poikaa Säkylään kuskatessakin pyörähdimme matkan varrella parin autoliikkeen pihat läpi. Ukolla on tarkalleen joku tietty mielessä mutta kovin tuntuu olevan kiven alla kyseiset kärryt.

Vaan jaa, luulenpa että siirryn keittämään aamukahvit vol 2, eka pannullinen ei ollut kuin nähdä. Kaupoillekin pitäisi jossain kohtaa päivää kurvata, vähän jotain pientähän on tarkoitus viedä poikaselle mennessään. Rääpsääkin ajattelin käydä pikaisesti moikkaamassa ja nurmikkokin kaipaisi leikkaamista mutta se saa kyllä olla tämän päivän.

Se on siis moro ja have fun!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s