Huomenta päivää!

Sillä eikös tämä puoli kymppi ole jo selvästi päivän puolella? Perin outo juttu, heräsin jo kuudelta vaikka olin jokseenkin varma että tänään unta riittää ja pitkään! Syykin moiselle lienee aika selvä, jos juhannusaattoyönä nukkuu vain kaksi tuntia niin aika selvää on, että seuraavan yön kahdeksan tuntia ei riitä millään paikkaamaan vajetta.

Mutta kuulkaa, mukavaa oli ja ihan tosissaan olikin! Mökille ennätettiin jo päivällä yhden aikaan ja perinteiseen tapaan pyörähdettiin matkalla paikallisen baarin kautta. Speden kanssa einehdimme evästä baarilla, siiderikin siinä tuli juotua ja mökille ennätettyä olikin edessä siivouspuuhat.

juhannus2016

Koska olimme päätyneet ukon kanssa siihen, että nukumme alamökissä niin alamökkihän se siivouksen kohdekin oli, ylämökin jätin ihan suosilla siellä majailevien huomaan. Eivät muuten siivonneet siellä, tai ainakaan minä en huomannut moisia toimia tapahtuvan.

Toisaalta, samapa tuo, ei kai se ole minun päänsärkyni jos muut ei viitsi siivoilla, tosin yksi vähemmän kiva juttuhan tässä on sitten taas edessä. Tarkoitus on lähteä viikon päästä pidemmäksi aikaa mökille speden ja junnun kanssa joten edessä se sitten kuitenkin itselläni on. Huoks.

Päivän toinen siivouskohde olikin sitten ranta. Viime kesänä sitä ei kukaan sen kummemmin ”ruopannut” ja järviruoko on kyllä sellainen prkl että sehän rehottaa heti jos paikan saa. Argh! Eipä siinä, aikani siellä kykin ja revin ruokoja irti, haralla harasin pohjasta kuolleita lehtiä pois ja sainhan minä siihen hyvän tilan speden uida.

Isompia, tässä tapauksessa junnua ja kummityttöä, rannan ruokomeri ei niinkään haitannut, hehän hyppäsivät uimaan laiturilta ja palasivatkin vedestä samaa reittiä. Speden kohdalla tilanne oli sikäli eri että tuotahan ei uskalla suoraan laiturilta uimaan päästää, olkoonkin että tuo on oppinut uimaan tänä keväänä.

juhannus20161

Yllättävän hyvin se ranta siitä ruokkoontui kun aikani siellä temusin ja hyvä niin, kerrankin juhannuskelit oli sellaiset että oikeastaan tärkeintä puuhaa tenavilla oli uiminen, uiminen ja uiminen. Juhannusaaton kunniaksi lämmitin saunan ehtoolla ja saunoin pitkään ja hartaasti muiden kootessa kokkoa rantaan.

juhannus20163

Varsin komean kokonhan nuo aikaan sai, perinteistä poiketen sytytimme kokon jo iltakympin aikaan. Loppuilta menikin pitkälti kokkoa vahtien ja tenavien uimareissuja seuraten, spedekin sai valvoa niin myöhään kuin jaksoi. Ja jaksoihan tuo, kerrassaan omituisen pitkään.

Lauantai menikin sitten piirun väsyneissä tunnelmissa, ei se tosiaan ihan riitä se pari tuntia unta. Ilmanko sitä olikin valmis oikasemaan yöunille jo puoliltaöin ja aamukasiin asti unta riitti tuosta vaan. Aamupäivästä siivosin mökin ja piirun ennen puoltapäivää olimme jo paluumatkalla kotiin.

juhannus20164

Hyvään aikaan tuli lähdettyä, liikennettä ei ollut juurikaan matkan varrella. Valitettavasti loppumetreillä meidät saavutti mahatauti, ts junnu oksensi iloisesti ojentamaani tyhjään muovikassiin parikymmentä kilometriä ennen kotia.

Samainen tautihan oli spedellä viikkoa aiemmin joten samaa tuo taisi olla junnullakin. Eilen ei sapuska maittanut koko päivänä sillä loppupäivähän pojalla meni vessassa juostessa. Saa nähdä saavuttaako tauti vielä muitakin onnekkaita tässä torpassa, ukolla ja itselläni se oli jo viime viikolla.

Vaan jaa, luulenpa että otan jälleen kupposen kahvia, johan tässä on pannullinen juotu joten kaipa se parin tunnin tauon jälkeen menee vielä toinen mokoma. Se on siis moro ja have fun!

2 comments on “Huomenta päivää!

  1. Mukava juhannus teillä, lukuun ottamatta tuota mahatautia. Mökillä meni meidänkin juhannus. Mies sai saunan kuntoon vuoden remontin jälkeen ja pääsimme nauttimaan kunnon löylyistä. Pihalla riitti puutöitä ja nurmikon leikkuuta. Kunnan yleiselle rannalle ei ollut vielä laitettu laituria paikalleen, joten uiminen jäi tältä juhannukselta. Myös koiran ulkoilutusta oli ohjelmassa. Tosin kelit olivat niin kuumat, ettei sitä paljon tarvinnut lenkittää. Paitsi kun peura juoksi edellä. Nyt on toinen lomaviikko alkanut ja otin tietysti aamulle jo heti 8.20 akupunktioajan, ettei vain tule lomalla nukuttua liikaa. Nyt on jo pyykkiä koneessa ja pitäisi lähteä vähän kaupungille asioille. Mukavaa kesän jatkoa!

    • Juu, mahatauti ei ollut ihan in ja pop. Ihanaa että saitte saunan kuntoon, itse himoinnut samaa nyt varmaan neljä tai viis vuotta! Olisi ihana SAUNOA!!!

      Onpa siellä kunta myöhässä laiturin laittelun kanssa! Toisaalta, onko sen uimisen niin väliäkään *hups*.

      Oikein mukavaa kesää sinnekin!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s