Huomenta jälleen

Jos kohta ajatuksena olikin eilen pyörähtää ladulla niin se nyt valitettavasti jäi vain ja ainoastaan ajatukseksi. Minä kun kuulostelin tilannetta jo työmaalla ja kyllä, ladut oli toki saatu auki aamupäivän hiihtojoukoilla mutta se lumi. Se kuulemma oli tamppaantunut jokaisen tenavan suksien pohjiin muutaman sentin kakuksi joten hiihtämisen kanssa touhulla ei ollut mitään tekemistä.

Päädyimmekin siis simppelisti touhuamaan kouluhommia, tutkailemaan värittelyjuttuja ja ihan kokkaamaan sekä einehtimään. Ihan hyvä niinkin välillä, täytyisi ehkä opetella enemmän menemään ihan fiiliksen mukaan ja vähemmän suunnittelemalla.

Työpäivä itsessään oli varsin jees, tenava painoi hommia reippaalla tahdilla ja pystyi yllättävän hyvin olemaan huomioimatta jatkuvaa melua luokassa. Jos kohta perjantaina tuumaili että mitä sitä ollenkaan onkaan päättänyt työkseen tehdä niin vielä enemmän sitä tuli mietittyä eilen.

Ei se ihan putkeen mennyt ei, tosin häiriön aiheuttaja ei ollut tenava vaan useampikin muu oppilas. Parkumista, kiukuttelua, vinkumista, rähinöintiä, kitinää, ininää, vikinää. Mölyämistä mölyämisen ilosta. Siis oikeasti. Kolmen oppitunnin jälkeen itselläkin hyppi kirjaimet ja numerot silmissä.

 

Totesinkin tenavalle että kerääpä kumit ja kynät matkaan, siirrytään ihan suosilla eriytystilaan hoitamaan ne matikat pois. Ihmeen rauhallisesti tenava oli kyennyt olemaan vaikka mekkala luokassa oli ihan jatkuvaa ja ainoastaan sen aikaansaaja vaihtui välissä.

Pakko se on myöntää, että kaipaan suuresti viime vuoden opettajaa. Sitä johdonmukaisuutta, määrätietoisuutta ja kurinalaisuutta jota luokassa pidettiin yllä kokoajan. On jokseenkin haastavaa perustella edes itselleen miksi tenava heitetään pihalle luokasta jo muutamasta mölinästä kun samaan aikaan luokassa on oppilaita jotka voivat mekastaa vaikka koko päivän ilman sen kummempia sanktioita.

On myös jokseenkin hankalaa pitää tenavan keskittymiskykyä yllä kun sitä työrauhaa ei luokassa ole. Kun ihan oikeasti tuntuu siltä, että itselläkin alkaa ajatus pätkiä jo parin tunnin jälkeen ja olisi mieluummin missä muualla tahansa kuin kuuntelemassa sitä mekkalointia.

Matikan hommat valmistuikin sitten vauhdilla ja annoin ihan suosilla tenavalle viimeisen vartin koulupäivästä vapaa-aikaa, ts tämä sai piirrellä tai lukea tai mitä nyt hiljaista touhua tahtoikaan tehdä luokassa jonne olimme palanneet. Luokassa näytti sama meno jatkuvan edelleen joten tenava istui kuulokkeet korvilla piirrustuksensa parissa.

On tämä kanssa. Onneksi loppuviikko onkin sitten pääosin niin ettei isompien kanssa ole kuin yksittäisiä kimppatunteja siellä ja täällä, suurin osa tunneista ollaan joko isossa ryhmässä tai pienellä sakilla omassa luokassa. Kypsyttää, ei sille mitään voi, onneksi loma alkaa ihan kohtsilleen.

Tälle päivälle en olekaan sitten tehnyt niin minkäänlaisia suunnitelmia, saapa nähdä mitä iltapäivästä kotiin ehdittyä sitten keksii. Voi olla että emme tee mitään tai voi olla että teemme, ei voi tietää. Sen verran nyt kuitenkin tiedän, että kello alkaa näyttää sellaisia lukemia että minun on kaiketi syytä alkaa tuumia kohtsilleen tapahtuvaa yläkertalaisten herättelykeikkaa.

Se on siis moro ja have fun!

2 comments on “Huomenta jälleen

  1. Tuo on kyllä raskasta jos koko luokka on tuollainen mölyäväinen ja vain ohjattavasi on se, joka luokasta poistetaan. Jopa ilman sitä meluamista. Kympit hänelle, että jaksoi keskittyä eikä lähtenyt mukaan tuohon touhuun. Opettajalla ei ihan tunnu olevan hommat hanskassa tai sitten ne hanskat on hukassa. Tietysti ohjattavasi on helpoin siirrettävä, kun hänellä on ohjaaja. Muihinhan hän ei oikein nykykäytännön mukaan mitään toimia voi edes kohdistaa ja ne pahuksen kakarat kyllä tietävät sen. Olen edelleen sitä mieltä, että tietynlainen ”herran pelko” olisi ihan suotavaa.

    • Sehän se, oma ohjattava on helpoin poistettava mutta eihän se tietysti reilulta tenavasta tunnu. Ope on kyllä todella ihana, ei siinä mitään, mutta jotenkin se kurinpitopuoli ei pelitä. Huoks. Se vanhanajan kuri, enkä nyt tarkoita mitään karttakeppiä sormille, olisi enemmän kuin paikallaan koulumaailmassa ja monessa kohtaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s