Perjantaita

Kirjaillaan nyt taas muutama rivi kun siihen sattuu passelisti aikaa olemaan, kas kun heräsin jo puoli viideltä.

Eilinen työpäivä oli varsin jees, tenava oli aamusta asti varsin hyväntuulinen ja se ennalta vihatuksi ilmoitettu hiihtokin maittoi paremmin kuin hyvin kun ladulle lähdimme. Osansa siihen on toki liikunnanopettajillakin, he kun hiihtivät vuorotellen tenavan seurana.

Kotona touhusinkin sitten vauhdilla ruokaa sillä tytär ja rääppishän oli tulossa iltapäivää viettämään. Oikeastaan varsin hyvä että he saapuivat vasta neljän aikaan, me ennätimme mainiosti ruokailla ja spede ehti tehdä pätkän rästiläksyjäkin pois siinä odotellessa.

Rääppiksen kehitys on nyt niin nopean kehityksen vaiheessa että tuntuu että joka kerta kun nähdään on taas opittu jotain uutta. Mölytoosahan neiti on ollut jo pitkään mutta nyt on löydetty ihan uusia ääniä joilla mölytä ja kas, samalla on keksitty että äänenvoimakkuuksiahan on monta.

Lisäksi on keksitty miten päästään eteenpäin, sitä taitoa ei tosin vielä paljoa käytetä mutta toki mummille annettiin tyylinäyte. En nyt sitten oikein tiedä miksi etenemistapaa pitäisi kutsua, siinä kun nostetaan pylly niin korkealle ilmaan kuin saadaan ja sen jälkeen työnnetään ylävartaloa eteenpäin niin paljon kuin jalkojen mitta antaa myöten. Olisiko se kontryötä?

Mummin pahat opetuksetkin on tuottaneet tulosta, mummihan on antanut (hyihyi!) rääppiksen pitää mummin kännykkää kädessä samalla kun ihaillaan rääppiksen kuvia. Joita muuten on suht paljon mummin puhelimessa… Ja tottahan rääppis sen muistaa joka kerta ja muistaapa kuulemma kotonakin tätä nykyä. Tytär saa aikamoisen komennusryöpyn neidiltä kun ei suostu antamaan kännykkäänsä toisen pideltäväksi… Outoa!

Mummilla tilanne onkin toinen, silloin istutaan yhdessä lattialla ja rääppis määrää kuvat joita katsellaan. Se lienee syy siihenkin että yksi aloitusnäytön sovelluksista oli kateissa muutaman ajan ennen kuin edes tajusin sen puuttuvan aloitusnäytöltä. Tainnut rääppis siirtää sen ihan toiseen näyttöön, luulen mä….

Eilen lähetettiin töissä pakertavalle papallekin muutama viesti, mutta ne lähetettiin enon puhelimesta. Sisältökin oli varsin selkeä eli CD D Huiks tai mmmmnni. Ihan simppeleitä juttuja siis joita pappa ei tosin tainnut ymmärtää, hänen vastauksensa kun oli ”nyt en tajuu”. Aha. Taisi luulla enon seonneen päästään.

Jos rääppis itse saisi päättää mitä hän mieluiten tekisi niin se oli todennäköisesti seisominen. Tai hyppiminen. Ne kun neidin ihan lempparijuttuja sen mummin kännykän lisäksi. Harmillista vain että kukaan ei jaksa pitää neitiä niin pitkään pystyasennossa kuin tämä toivoisi joten välillä on sitten pakko esitellä sitä kontryötä.

rääppis44

Hieman ennen seiskaa pakkasin sitten vaunut ja tytöt kyytiin ja kuskasin vierailijat kotiinsa, reissusta palattuani komensin speden suihkuun ja tekemään loput kouluhommat pois. Iltapalat, -pesut ja nukkumatti. Ukko ilmoitteli jäävänsä samantien ylitöihin joten hilppasin sänkyyn lukittuani ovet.

Tänään tiedossa onkin sitten normiperjantai työmaalla, sen perään ajattelin lähteä speden kanssa tutkailemaan miten tältä sujuu hiihto. Keli vaan ei tunnu olevan puolellani sillä kas, siellähän on plussalla. No, ehkä ladut ei ennätä mennä ihan mössöksi iltapäivään mennessä.

Vaan jaa. Nyt taidan ottaa ja asetella kutrini kuntoon, heittää ehtoolla lavuaariin ilmestyneet astiat koneeseen ja istahtaa tutkailemaan aamutelevision antia hetkeksi. Yhdelle varapojista kutomani villasukat odottaa lankojen päättelyä ja toiselle varapojalle aloittamani sukat keikkuu puikoilla joten josko niitä tässä kotvan ennen kuin täytyy ryhtyä aamuherättelyihin.

Se on siis moro ja have fun!

2 comments on “Perjantaita

  1. Voi mikä ihanuus tuo rääppis onkaan! Kyllä ymmärrän hyvin, miten mummi antaa kaikkea tehdä ja opettaa tuollaiselle sulottarelle vähän pahojakin tapoja. Se on onneksi mummien oikeus!
    Oikein mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s