Pikainen sillisalaatti

Eipä ole tullut muutamaan päivään todettua sanaakaan tälle puolelle enkä nytkään totea kummoisia. Edellinen viikko töissä oli varsinaista hyvän tuulen suitsutusta mitä tenavaan tulee, tämä viikko alkoi samoissa merkeissä mutta tiistaina olikin sitten silkkaa känkkäränkkää koko päivä.

Eilen paikalle köpöttelikin jälleen pahantuulinen tenava mutta kummasti se pahatuuli katosi ihan yhtäkkiä ja suurimman osan päivästä paikalla olikin hyväntuulinen lapsi jonka kanssa hommatkin rullasi tuosta vaan. Saapa nähdä mitä tänään on tiedossa, kovin on herkästi kääntyvää mallia tuo tuuli nyt.

Kotona on harjoitettu sairastupaa tämä viikko, tosin ainoa sairastupalainen on ollut spede. Speden merkillinen oireyhtymä eli julmettu räkätauti, kurkkukipu ja mahanpolttelu on tosin jaettu osin muillekin, ts itsellä on nenä vuotanut kuin vuoripurot alkuviikon ja ukko puolestaan valvoi puolet yhdestä yöstä mahapoltteissa.

Spede on ollut siis kotosalla mutta hoitovuorossa on ollut ukko ja hyvä niin, itseä alkoi jo korveta ihan tosissaan vähän väliä kotiin jääminen. Oma räkiminenkin alkaa vähitellen hieman helpottaa, tiistaina olo oli hetkittäin sen verran tukala että ennätin jo miettiä että näinköhän tässä ihan oikeasti saa itsekin vielä jonkun ihmeellisen taudin.

Eilen meillä vietettiin tuomion päivää, ts ukko sai uusimpien röntgen- ja magneettikuvien tulokset iltapäivästä lekurilla. Viime viikonhan ukko oli saikulla, kiitos todella ikäväksi äityneen lonkkaosaston ja koska jälleen kerran tutkijana oli eri lekuri kuin edellisillä kerroilla määräsi tämä ukon uusiin kuvauksiin.

Tottahan niistä edellisistä olikin jo kolmisen vuotta joten sikäli varsin hyvä, jotain häikkäähän kuvissa tuolloinkin näkyi yhden selkänikaman ja toisen lonkan osalta. Mitään ihan ihmeellistä niissä ei tuolloin ollut mutta sen verran kuitenkin että tuolloin ukon lonkkaa putsailtiin kirurgisesti turhasta töhnästä.

Ja tosiaan, eilen oli sitten ihan tosissaan tuomion päivä. Aika tekee tehtävänsä ja kuvissakin alkaa näkyä selvemmin mikä mättää. Nivelrikkohan siellä lonkassa nyt sitten näkyi, selässä taas näkyi välilevynpullistuma. Ei siis ihme, että välillä lähtee jalka alta kesken menon, totesi lekuri.

Totesi senkin, että vielä kumpaisellekaan ei tehdä mitään, ukon lihakset kun tukee suhteellisen hyvin kumpaistakin aluetta, kiitos ahkeran treenaamisen, mutta ajan kanssa lonkkaan jouduttaneen laittamaan tekoniveltä sisään. Huoks. Että lisää kipulääkereseptejä peliin ja pidetään edelleen huolta siitä omasta lihaskunnostaan, kiitos.

Tänään ukko onkin sitten palaamassa oman sorvinsa ääreen sillä miksikäs se tilanne saikulla ollessakaan muuttuu. Pahin kipu on taas levätty pois ja saikulle jäädään siinä kohtaa uudelleen kun tilanne sitä taas vaatii. Totesinkin ukolle että on se kumma, siinä on seitsemänkymppisen kroppa ruuvattu nelikymppisen päähän kiinni.

Vaan jaa, tässä voisi kohtsilleen laitella kutristoaan taas aisoihin. Normipäivä tiedossa työmaalla, sen perään tänne pitäisikin sitten hilppasta rääpsän ja tyttären iltapäivää istumaan. Ei hassumpaa sanon mä! Se on siis moro ja have fun!

2 comments on “Pikainen sillisalaatti

  1. Selailin noita aikaisempiakin juttujasi ja nostn tähän yhden kappaleen, jossa on mielestäni Erinomaista Lastenkasvatusta 🙂 muihinkin tilanteisiin. Oletko koskaan ajatellut kirjoittaa näitä viisauksia muuallekin kuin tänne blogiin.

    ”Jokainen tunti aloitetaan puhtaalta pöydältä ihan kuten jokainen päiväkin. Ja ei, jos tenava lähtee riitelemään hommien kanssa niin itse ei riitaan osallistuta. Inttäminen, rähiseminen ja tenavalle mielenosoittaminen on ihan turhaa, käytännössä peli on siinä kohtaa hävitty jos niihin sortuu.”

    • No eipä ole tullut mieleeni niitä muualle kirjailla, mutta totta. Tuossahan se on pitkälti pähkinänkuoressa miten oikeastaan hyvin monessa kohtaa kannattaisi elää ja toimia. Oli sitten kyseessä lapsi, teini tai aikuinen. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s