Jaa että perjantai

Kovin ne kiitolaukkaa nämä viikot, nyt ollaan jo perjantaissa. Eilinen työpäivä oli varsin jees, tenava nyt oli tietysti laittanut joissain määrin ranttaliksi keskiviikkona ja jättänyt osan hommista tekemättä joten jokseenkin hiljaista ja maansa myynyttä kaveria tuo oli aamulla kun kouluun. Taisi hieman harmittaa, luulen mä.

Niitä tekemättömiä hommia kun alettiin tehdä siinä kohtaa kun meillä olisi alkanut liikuntatunnit ja sehän nyt ei ollut kiva se. Rähjättiinhän sitä, tottakai, himppasen. Todettiin että ei tehdä. Ja ei, sitten karataan jos pakotetaan. Ja ei, se nyt on ainakin ihan varma että jos tehdään niin tehdään vain yksi moniste.

Uhkailu viestillä äidille ei juurikaan tehonnut, ei sen puoleen ihan vain puhekaan. Se mikä tehosi oli yhtäkkiä keksimäni harmitus. Kun onhan se nyt harmi, että tässä sitä istutaan ipn oven takana eikä sinne ennätetä edes hetkeksi touhuamaan kun ei hommatkaan valmistu.

Johan alkoi kynä sauhuta ja tekemättä jääneet äikäntunnin tehtävät oli tehty puolessa tunnissa kun vauhtiin päästiin. Ja ei, ei sinne iphen sitten kuitenkaan menty, lähdettiinkin liikuntatunnille ja ennätettiin sielläkin olla ihan mukava aika. Hyväntuulinen tenavahan se sitten kotiinsa lähti loppupeleissä päivän päätyttyä.

Laittelin äidille viestiä siitä miten päivä oli mennyt, tenavahan oli villiintynyt ihan täysin ruokalassa ja käyttäytynyt kuin mikäkin possunpoikanen ruokapöydässä joten tänään tenava syö sitten yksin omissa tiloissa. Tämä ruokailupossuilu kun on tenavan uusin keksintö provosoinnin suhteen ja se nyt vain ei käy.

Yllätyksekseni sain tenavan äidiltä iltapäivästä viestin missä hykerteli tyytyväisyyttään siitä että olen jälleen palannut töihin, tenavalla kun on ollut ikävä ja aamulla ei ollut tahtonut edes kouluun päästä kun jalat oli ollut niin vetelät ettei ne tahtoneet kantaa. Kaikkea se keksii selittää…

Itse olen miettinyt asiaa eräänkin kerran, sitä, kuinka vaikea tilanne varmasti tenavalle on kun tulee kouluun ja minä en olekaan siellä. Tilanne kun tulee eteen tälle täytenä yllätyksenä ja jokainen joka toimii ja elää näiden erityisten kanssa tietää kuinka huonosti heille käy yhtäkkiset muutokset yhtään missään asiassa.

Harmi, ettei taudit paljon kysele iskiessään että sopiiko tulla ja jos tullaan niin kenelle tullaan, nehän vaan tulee ja sille ei sitten mahda yhtään mitään. Toisaalta, mitäpä tuokaan auttaisi jos tenava tietäisi aamulla kouluun lähtiessään että no nyt se ei ole siellä, todnäk kotona olisi aikamoinen taisto siitä lähdetäänkö sinne kouluun vai ei.

Kotimatkalla kurvasin sitten marketin kautta, kas kun sitä lankaa. Saas nähdä miten tuubihuivini ollenkaan käy, minä kun aloin kutoa sitä kausituotteesta jota oli hyllyssä jäljellä tasan kaksi kerää. Kolme olisi ollut passeli määrä, tai niin ainakin ajattelin, kolmella kerällä saattaa mitta jäädä inansa liian pieneksi. Tai sitten ei, eka kerä on kyllä riittänyt yllättävän pitkälle.

Ruokaakin tuli laiteltua, joukot ruokittua, keittiö siivottua ja kas, sitä Lutheria. Sitähän siinä sitten tuli taas tuijoteltua puikkoja heilutellessa. Yksi vika netflixissä kyllä on, siellä on ihan turhan hidas kierto sarjoissa. Lutherin katsottuani en tiedä yhtään mitä seuraavaksi sieltä ottaisi katsonnan alle siinä kohtaa jos ja kun taas iskee sellainen fiilis.

Ilta meni hujauksessa, speden kanssa tutkailtiin tottakai tämän läksyt läpi ja siinä se sitten oikeastaan olikin. Tänään ajattelin työpäivän perään ajella rääppistä katsomassa, tytär on itse edelleen lenssussa joten voi olla että intoudun jopa roudaamaan rääppiksen mukanani kotvaksi meille.

Vaan jaa. Tässä täytyisi kaiketi ottaa ja laitella kutrit oikoiseksi, tänä aamuna spedeä lukuunottamatta kaikki menee kasiin joten se tietää vilinää ja vilskettä kun sinne asti ehditään. Työpäivän pitäisi olla ihan perushuttua, tosin sitähän ei koskaan ennalta tiedä mitä se tuo tullessaan.

Se on siis moro ja have fun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s