No onhan tää nyt vähän…

Joo-o. Kello keittiön seinällä näyttää puoli neljää aamulla ja hereillä tässä on ennätetty olla jo hyvinkin reilu puoli tuntia. Tai no, pidempäänkin, mutta puoli tuntia keittiön puolella. Iskihän se tauti sitten allekirjoittaneeseenkin, salakavalasti hiipimällä eilen aamupäivästä.

Voi sitä niistämisen määrää työmaalla, jo sitä riitti. Ja voi sitä palelun ja hikoilun määrää, sitäkin riitti. Sitkeästi olin silti ihan sinne kahteen töissä, kotona tuuppasin sitten mittarin kainaloon ennen kuin ryhdyin ruoanlaittoon ja kas, 37.5 oli mittarin mukaan hyvä lukema sille kohtaa. Ei paljon hymyilyttänyt.

Prinsessahan oli käynyt aamusta lääkärissä, saanut kasan särkylääkkeitä ja silmätippoja. Mitään tulehdusta korvissa ei sentään näkynyt, jos kohta ei muuallakaan, mutta lääkäri epäili mahdottoman korvakivun liittyvän ärhäkästi punoittavaan kurkkuun.

Influenssatestin nuo oli silti tytöstä ottaneet ja muutaman veriputkilonkin lisukkeeksi, iltapäivästä lääkäri soitteli tuloksia ja totesi, että influenssatesti tuli negana takaisin joten influenssaa tauti tuskin on vaikka täysin se ei kuulemma sitä pois suljekaan (?), ja tulehdusarvojen kohoaminen sopii hyvinkin rajuhkoon virusperäiseen lenssuun.

Ei jatkotoimenpiteitä siis, ihan simppelisti särkylääkettä, nesteitä ja lepoa, toki jos olo radikaalisti huononee niin sitten uudemman kerran lääkärin katsottavaksi. Totesinkin itseni hyvin onnekkaaksi siinä kohtaa sillä hei, torppahan on nyt varustettu särkylääkearsenaalilla ja se on kiva se!

Minä touhusin sen sapuskan siinä värjötellessäni ja evästin tenavalauman, loppupäivä menikin pitkälti nojatuolissa makoillen, niistäen ja töllötintä puolella silmällä tuijottaen. Että sellainen maanantaiehtoo sitten se, aika reippaanlaisesti risoi.

Lämpötila mittarissa ei illan aikana muuttunut oikein mihinkään, pientä elämistä siinä tosin oli mutta maltillisissa lukemissa pysyttiin tiukasti. Nenä sen sijaan falskasi siihen malliin että näin jo sieluni silmin kuinka nukkumisesta ei tule mitään sillä minä en vain osaa nukkua nenä tukossa.

Eikä siitä oikein sitten tullutkaan. Tai no, ensalkuun kyllä tuli. Olen ihan varmuudella nukkunut neljä tuntia sellaista pätkittäistä unta, havahtelin näet hereille milloin siihen että kylvin hiessä ja milloin siihen että olin umpijäässä. Kahden jälkeen uni ei sitten ottanutkaan enää millään tullakseen sillä niin. Se nenä.

Jollain ilveellä sain sentään vielä torkahdettua aikani kelloon kurkittuani mutta se uni kuulkaa karisi silmistä ja vauhdilla karisikin! Tsiisus! Ihan yhtäkkiä nenänpäähän iskeytyi voimalla ukon kyynärpää. Ja kun sanon voimalla niin myös tarkoitan voimalla.

Ukko itse oli niin umpiunessa ettei edes havahtunut moiseen iskuun, mumisi vain jotain unissaan mutta minä todellakin heräsin siihen ihan täydellisen kunnolla. Sängystä lähdinkin sitten jokseenkin vauhdikkaasti keittiön puolelle sillä kas, jos kohta nokka olikin tukossa niin verenvuotoa ne tukkeumat ei tuntuneet estävän.

Toisaalta, nyt on nenä kyllä auki, mitä nyt tuntuu hieman ahtaalta hengitellä. Ei hajuakaan oliko pää kipeä ennen pedistä nousemista mutta voin kertoa että nyt se on. Kipeä. Mittari onneksi näytti ihan normilukemia joten olisiko kipu suoraan nenäosumaan liittyvää pään jumputusta.

Mielenkiinnolla odotan meneekö nenänvarsi mustaksi, mahdollisuus sille on kaiketi olemassa vaikka kuvittelisin että kun isku osui ihan suoraan nenänpäähän niin se ei niin herkästi nenänvartta tummenna kuin isku nenänvarteen olisi tehnyt. Vaan on tämä kuulkaa.

Minä eilen sitä töissä manasin siinä niistämisen lomassa että voiko tämä nyt olla mahdollistakaan. Muutama vuosi takaperin vietin nelikymppisiäni petin pohjalla keuhkokuumeessa, näinköhän vietän tämän vuotisia synttäreitäni petin pohjalla lenssussa. Näköjään.

Ja millainen synttäriaamun herätys tämä tällainen FUTUM -ja osuihan se oikein on? Että voikin olla sanon mä. No, josko se lämpö ei sieltä enää nousisi ja nuhakin alkaisi päivän mittaan helpottaa niin mikäs, ihan hyvä päivähän tästä sitten tulisi.

Vielä illalla olin kahdenvaiheilla josko yrittäisin nyt aamusta työmaalle mutta sen ajatuksen hylkäsin kyllä jo ennen maatemenoa todettuani että ei se lämpö nyt kadonnutkaan yhtä omia aikojaan kuin ilmestyi. Eipä silti, totesin minä ehtoolla senkin että jos nuha jatkaa samaa kehitystään mitä teki niin eipä tässä töihin asiaa olekaan sillä niin.

Minullahan vuotaa silmät ihan suhteessa nenän vuotomäärään eli näkyvyys on himppasen mitä on. Harmi ettei silmiä voi niistää kuiviksi, se on vaan odotettava että vuototila loppuu omia aikojaan jossain kohtaa nuhan helpottaessa. Onneksi silmävuoto ei kestä yleensä vuorokautta pidempään mutta kyllä se vuorokausi tuntuu jokseenkin pitkältä odotellessa.

Vaan jaa. Kello näyttää tyylikkäästi ”jo” aamuneljää joten taidan ottaa ja yrittää ihan hipihiljaa tyhjentää tiskikoneen ennen kuin asetun nojatuoliin ja mahdollisesti torkahdan siinä vielä kotvan. Tässähän olisi varsin hyvää uniaikaa vielä likemmäs pari tuntia ennen kuin on pakko ryhtyä aamutoimiin.

Se on siis moro ja have fun!

2 comments on “No onhan tää nyt vähän…

  1. No niin, pikaista paranemista nyt sitten vaan ja hyvää syntymäpäivää! Sinä se osaat hyvin hoitaa tämän puolen, ei tarvitse juhlia.
    Ja isäntä vielä noin mukavasti aamuyöstä onnitteli? Mä olin kuulemma toissa yönä yhtäkkiä lyönyt nyrkkiä tyynyyn aika vauhdilla. Mitä unta lienen sitten nähnytkään? Onneksi ei ollut kenenkään pää alla. 🙂
    Lepoa ja nesteitä vaan sitten sinullekin tälle päivälle. Ei mitään työntekoa siellä kotona.

    • Oli kyllä mojovat onnittelut 😀 Pandasilmiä saati mustaa nenänvartta ei onneksi jäänyt todisteeksi, huh! 😀 Toisinaan unet on kovin villejä ihmisillä, minkäs sille voi…

      Levossa meni, ei sitä juuri jaksanut itseään päivän aikana liikutella. Perunoita nyt keitin uunissa muhineen lihapadan kyytipojaksi mutta siinä se melkolailla sitten olikin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s