Lauhtumaan päin

Mittarissa ei olekaan tänä aamuna kuin vaivaiset -16 ja se on kuulkaa saavutus se kun vaikka kuinka monena aamuna lukema on keikkunut yli -20 asteen. Hyvä näin, tänään kun on tosiaan tiedossa sitä luistelua liikuntatunneilla. Joille tosin menemme jälkijunassa sitten kun ennätämme.

Eilinen työpäivä oli kertakaikkisen mukavaa vaihtelua sillä kas, tenava oli edelleen pois koulusta. Minä päädyin olemaan suurimman osan ajasta isossa luokassa ja totta tosiaan, se on ihan hieman kevyempää puuhaa ohjata 25 ison luokan oppilasta kuin yhtä vastaan tenkkäävää kiukkupussia. Tänään onkin sitten edessä paluu arkeen.

Päädyin lähtemään työmaaltakin ajoissa eli normikahdelta, totesin näet yhtäkkiä että kas, minullahan on tosiaan jo tunti ylitöitä plakkarissa joten mitä niitä lisää kerryttämään. Perjantaina otan ja lähden työmaalta yhdeltä niin saan puntit tasan niiden osalta, ensi viikollahan niitä kertyy jälleen ihan normaaliin tapaan.

Muutenkin perjantaina on varsin hauska päästä lähtemään aiemmin, tuolloinhan on tiedossa suht isot kekkerit iltasella joihin suuntaan jättäen poikasen 19vee hoitovastuuseen spedestä, ukko kun on töissä iltakymppiin. Näillä näkymin ukko noutaa minut sitten töistä päästyään tai sitten ei, saa nyt nähdä miten pitkään viihdyn työkaveriporukan kanssa.

Liekö sitten se eilisen työpäivän verkkaisuus syynä sille että kotiin saavuttuani pyörinkin kuin salama pitkin keittiötä. Hetkessä oli ruoat tulossa, spede lähetetty kaveria vastalle, touhuttu vähän sitä ja tätä ja neljältä ajelinkin jo vaateliikettä kohti.

Vaateliikkeestä mukaan tarttui uusi paita huomisille kekkereille ja ennätinpä siinä samalla reissulla pyörähtää ostamassa itselleni thermoleggingsitkin. Hyvästi puuvillaiset pitkikset housujen alta, sanon mä, pakkohan niitä oli heti kotona kokeilla ja hei oikeasti. Olenko minä joku hidasälyinen vai mikä on kun tässä saa yllättyä lämpimästi kerran toisensa jälkeen tänä talvena?

Villahousuthan olisi ollut ihan in ja pop ja vähän niitä yritin marketista katsellakin siinä mutta eipä niitä taida saada kuin erikoisliikkeistä tänä päivänä. Thermolegginsit hieman epäilytti kun niitä siinä telineellä näpräilin mutta koska hinta oli plussakortilla naurettava niin päätin ottaa ja kokeilla. Luulenpa, että tänään kurvaan töistä marketin kautta ja ostan vielä parit lisää kaappiin itselleni.

Ilta menikin sitten speden läksyjen, säärystinten lankojen päättelyjen, junnun uusien tumppujen virkkauksen ja keittiön siivoilun parissa. Tyttärenkin kanssa siinä joudettiin soittelemaan ja kas, rääppishän on toennut taudistaan ihan samaan tapaan kuin spedekin eli vuorokauden kuumeen se pienellekin nosti. Jes!

Ai niin, oli eilisessä yksi yllätysmomenttikin. Speden terkka soitteli kesken tuntien ja totesi että eihän hän muistanut että hänelle tuli päiväksi lastenlääkäri koululle ja spede on nyt tässä heillä katseltavana ja ihmeteltävänä. Siinä käytiin sitten pikaisesti läpi koska ja miten niissä silmissä viimeksi oli ne purkaumat ja terkka lupasi palata asiaan myöhemmin.

Iltapäivästä tuo soittikin siinä ruoanlaiton lomassa ja niin, lääkäri ei ollut ollut mitenkään erityisen huolissaan silmistä, virusinfektion aiheuttamaksi epäili verenpurkaumia. Jos ne vielä uusii niin siinä kohtaa spede pitää sitten viedä laajaan verenkuvaan labraan, ihan jokapäiväisiä kun verenpurkaumat ei ole mutta todennäköisesti ei tässä kohtaa mitenkään kieli mistään kavalasta piilevästä sairaudestakaan.

Verenpurkaumat on muuten alkaneet nyt vaaleta ihan huolella, sisänurkkien osalta ne on jo ihan hentosen punaiset ja ulkosyrjissä vielä vähän punaisemmat. Jopa kuuden lapsen äidille moiset on kyllä olleet ihan uutta huttua, siis aiheuttajaa ajatellen mutta mikäs. Kaikkeahan sitä tässä maailmassa on.

Vaan jaa. Luulenpa, että ryhdyn nyt vähitellen asettelemaan kutrejani ojennukseen, tänään koko yläkerran tiimi meneekin kasiin ja sehän tietää sitä että heräteltävissä riittää. Se on siis moro ja have fun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s