Räjähtääkö se…

Jääkaappi siis. Tänä aamuna on taas niin kovin meluisa kaveri että hyvä kun kuulee omia ajatuksiaan sen murinalta. Hassua muuten, että murinat on selvästikin sidoksissa ulkona olevaan pakkaseen, mitä enemmän pakkasta sitä kovempi murina. Hmmm…

Viikko ei alkanut kovinkaan hyvin, jos näin voisi sanoa. Eilen aamulla olin kyllä tiukasti aikeissa lähteä töihin, olin huudellut junnunkin jo kiskomaan ulkovaatetta niskaan ja pam. Muutama askel autoa kohti ja täyskäännös sekä paluu sisälle oksentamaan. Just.

Siinä määrin mahassa jäi kiertämään että soitin töihin ja ilmoitin että enpäs nyt tulekaan. Kahden oksennuksen tauti, kummasti se lähti helpottamaan jo aamukympin aikaan se olo ja puoliltapäivin pysyi hienosti jo hartsportit sisällä. Kaikkea sitä kanssa.

Spedehän oli jo koulukuntoinen, torstaina laskenut kuume on pysynyt poissa eikä mitään nuhaa tai yskää ole lisukkeeksi tullut edes jälkijunassa. Jes! Niinpä minun aamuni menikin lähinnä lapsia kouluun patistellen ja etomista nieleskellen.

Lauantaina muuten pyörähdimme luistelemassa aamupäivästä. Tai no, minä en luistellut vaan hengasin vaunujen kanssa mutta spede ja ukko kurvaili kyllä pitkin jäätä. Siis oikeasti. Ne pohjalliset! Melkein voisin sanoa että harmittaa ihan suunnattoman paljon etten ole aiemmin tajunnut moisia hankkia.

Vaikka mittarissa oli -17 ja koko se liki tunti tuli oltua ihan jäällä jäällä niin hitustakaan en palellut koko aikana. En yhtään. No, nenänpää nyt toki kiskaisi jäähän heti kotoa lähdettyä mutta sehän nyt ei haittaa, se kun kiskaisee jäähän niin se ei sen jälkeen tunnu miltään mutta lämmin minun siellä jäällä oli. Jes!

Rääppiksen palautuksenhan ajoitin iltapäivälle jolloin neiti siirtyi kotonaan suoraan autosta vaunuihin päiväunia nukkumaan. On se vaan niin ihana vällättävä mutta kyllä se vaan niin on että on se ihana palauttaa kotiinsakin. Kyllä se aika minkä neiti meillä on mennään aina niin neidin tahdilla että ei siinä välttämättä ennätä vessassakaan käydä.

Pyhäpäivä menikin sitten ihan vain ollen ja perusjuttujen parissa, tuli siinä tuijotettua telkkariakin kohtuupaljon päivän aikana. Speden kanssa touhuttiin loput kouluhommat kuntoon maanantaiksi ja siinä se oikeastaan sitten olikin päivän ohjelmat.

Ja tosiaan, eilinen aamupäivä menikin sitten ihan vain ollen. Puoliltapäivin olo alkoi olla siinä määrin hyvä että soittelin työmaalle nykyiselle aisaparille kuulostellakseni mikä meno luokassa on ollut poissaolopäivinäni ja huoks sanon mä.

Jos kohta se keskiviikkoiltapäivä olikin vielä sujunut niin samaa ei voi enää sanoa torstain liikuntatunneista. Tenava oli riehaantunut ihan totaalisesti kaukalossa ja moisesta riehaantumisesta oli saanut sanktioksi jälki-istuntoa perjantaille. Just.

Ja tyypilliseen tenavan tapaan oli toki tämän muistanut perjantaina jo kouluun saapuessaan ja päivä olikin ollut täysin katastrofi sen jälkeen kun isompienkin porukka oli luokkaan ennättänyt omien liikuntojensa jälkeen. Lopulta paikalle oli jouduttu hakemaan jo rehtorikin joten blaah.

Eilinen olikin mennyt sitten ihan ok joten ehkä tänään päästään taas sillä suht normaalilla kaavalla. Tiedä sitten olisiko perjantaina tenavalta jäänyt aamulla lääkkeet ottamatta, hieman siltä touhut kuulosti mitä työkaveria kuuntelin.

Tänään työmaalla otankin sitten puheeksi sen tenavan saaman rankun, se kun toki on ihan jees mutta tuskin itsessään vaikuttaa käytökseen jäällä ihan tuosta vaan. Tässä tilanteessa olisi järkevin pistää tenava yhden luistelukerran jäähylle sillä se on se joka tehoaa parhaiten, tenava kun pitää siitä hommasta ihan älyttömän paljon.

No, katsotaan mitä tänään on tiedossa, sen jälki-istuntonsa tuo saa istua torstaina sillä tiistai ja keskiviikko on muutenkin pitkiä päiviä. Kyllä se jälleen kerran todettiin työkaverin kanssa. Tenavalla on PAKKO olla oma ohjaaja nonstoppina, valitettavasti näissä riehaantumishetkissä sitä ei ollut ollut koska työmaalla mentiin isolla ohjaajavajeella etenkin perjantai.

Kuntien säästöthän tässä hieman pelottaa, ei sille mitään voi. Tenava kun pärjää ihan suht hyvin normikoulun puolella kunhan tällä on oma ohjaaja mutta siinä kohtaa jos sitä ei ole ei normipuoli valitettavasti ole enää tenavan paikka, oman käytöksen säätely kun on edelleen ihan mahdottoman vaikeaa.

Aika näyttänee mitä tuleman pitää. Onneksi tässä on itse kuntouduttu taas työmaakuosiin joten eiköhän tämä loppuviikko mene suht rauhallisissa merkeissä, minä kun tietysti pitkään tenavan kanssa olleena osaan lukea niitä merkkejä ja poistaa tenavan paikalta jos tilanne alkaa siihen mennä ettei hän kykene paikalla olemaan.

Speden kohdalla pitää muuten vielä hieman hämmästellä yhtä asiaa. Silmien verenpurkaumat ei ole lähteneet vielä kunnolla haalenemaan, päinvastoin melkein. Eilen aamulla kun silmät oli vielä ihan samanlaiset kuin aiempinakin päivinä mutta koulusta palanneella pojalla olikin sitten lisäverenpurkaumat värikalvojen toisillakin puolen.

Onneksi koululääkäri on tänään paikalla ja terkalla on kuvat silmistä näytettäviksi, taidan laittaa vielä lisäksi viestiä että jos vain ennättävät niin ottaisivat speden ihan sen verran näytille sinne että lekuri näkisi millaisiksi silmät on nyt menneet. Ihan älytön juttu tämä kyllä.

Silmät kun ei ole tulehtuneet eikä ne kutia eikä spede olisi edes tiennyt moisista purkaumista niissä jos en olisi sanonut tälle että kurkkaa peilistä miltä näyttää. Ihan älytön juttu. Siis ihan älytön. Todnäk tiedossa on tänään soittoa koululekurilta jossain kohtaa, pitää olla varautunut vastaamaan näin ollen.

Loppuun vielä vähemmän mukava juttu. Tytär soitti eilen illalla että tadaa. Nyt se mahatauti on sitten rääppikselläkin. Eli joo-o. Tarttui se sitten kuitenkin, tosin taisin olla minä tartuttajana koska spedeltähän tauti oli jo selvästi ohi ja itselläni taisi itää tuossa kohtaa. Voi pska. No, jos menee samalla kaavalla kuin spedellä meni niin se ei onneksi kauaa kestä, kuumeenkin kun se sitten vielä illalla rääppikselle nosti. Huoks.

Vaan jaa. Josko nyt lähtisi hiuksiaan tutkailemaan työmaakuntoon, eilinen kampaus meni kyllä ihan harakoille kun päädyinkin tuuppimaan päätäni vessanpyttyyn. Se on siis moro ja have fun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s