Ne saapui!

Niin ne kuulkaa teki, ne lämpöpohjalliset. Ja tyylikkäästi olikin saapuneet, kympin aikaan oli postin auto kurvannut pihaan ja kas, sieltähän niitä sitten tuotiin, ihan yksityiskyydillä…

Todettakoon nyt ensin että työpäivä oli varsin jees, ei mitään valittamista, ja se sujuikin mukavan vauhdikkaasti vaikka olikin se ns ”pitkä” päivä eli puoli kolmen kanttiin vasta lähdin kotia kohti työmaalta. Samanlainen rupeamahan on luvassa tänään, loppuviikko onkin sitten taas normikahta.

Kotona odottikin sitten, paitsi ne pohjalliset, myös ruoanlaitto. Pikasellainen tosin, lauantaina tehdyn siskonmakkarasopan makkaraosasto kun oli kokolailla loppu ja perunoissa riitti edelleen joten otin ja paistoin sekaan jauhelihaa ja siinä se.

Ei liene yllätys että moisen touhun perään olikin jo pakko käydä kurkkimassa kotiin tultuani lataukseen laittamiani pohjallisia, eikö se latausvalo nyt jo voisi sammua vaikka eihän ne nyt olleet ehtineet olla latauksessa vielä lähellekään sitä neljää tuntia joka käyttöohjeessa kehotettiin niitä lataamaan.

Valitettavasti kello oli likempänä kuutta kun latausvalo sammui, siihen mennessä olin toki ennättänyt käyttää aikani hyvin ja siivoilla keittiön, täyttää tiskikoneen ja tutkailla speden kanssa tämän läksyosaston kuntoon. Olinpa siinä ennättänyt katsella uutisetkin joutessani.

Pakkohan niitä oli heti testata, niitä pohjallisia. Olin varautunut siihen että joudun hieman niitä leikkaamaan pienemmiksi, oma kenkänihän on pääsääntöisesti kokoa 36 ja nämä taas oli koolle 35,5-38 tarkoitetut eli mitä todennäköisimmin hieman liian isot kenkiin.

Ja pah, nehän oli kuin tehdyt koon 36 talvikengilleni. Aivan kuin ne olisi suunniteltu juuri kyseisiin kenkiin sillä nehän sopi kuin hansikas konsanaan. Ja ei kun testaamaan niiden kanssa ulkona pyörähtämistä, mitään kummoisia tosin en ulkona tehnyt mutta jonkin aikaa siellä touhusin lumihommien parissa ja laitoin auton lämpiämään.

Toteanpa tässä ja nyt että mitä ilmeisimmin korkeampi lämpötila, 44 astetta, toimii todella hyvin nimenomaan esim siellä kaukalon reunalla notkuessa mutta pihassa touhutessa se on himppasen liikaa. Tuntui että jalkapohjat kärähtää ihan näillä näppäimin ja sillä siisti!

Aika pitkään silti nautiskelin siitä lämpötilasta sillä oikeasti, se että päkiän alla tuntuu niin lämpimältä on oikeastaan aika ihana tunne kun se kärähtämisfiilis menee ohi. Pihahommiin ja yleensäkin ulkona liikkumiseen lienee paras vaihtoehto se 38 astetta, se kun tuntui tosi miellyttävältä kun vielä sisällä sitä kotvan kokeilin.

Ne muuten on tosiaan helpot käyttää, siis todella helpot. Kenkiin, kaukosäätimellä haluttu lämpötila eli joko se 38 tai 44 ja sisälle tullessa kaukosäätimestä käyttöön ”no-heat”-mahdollisuus. Sitä en nyt tosin varmaksi vielä tiedä että voiko niiden antaa vain olla öllöttää kengissä latausten välit sillä ”no-heat”-asetuksella pidempään jos ei käytä ollenkaan lämpöä niissä.

Jonkin verran kun se ”no-heat” vie kaiketi akkuja, pohjallisten omat virtakytkimet taas lopettaa tietysti virran kulutuksen kokonaan. Täysin selvää vastausta en tähän löytänyt proviterin sivuiltakaan, siellä kun lähinnä puhuttiin siitä kuinka sen lämmityksen voi laittaa tosiaan pois kaukosäätimellä jos lämmitykselle ei ole useampaan tuntiin tarvetta.

Minä nyt kuitenkin varmuuden vuoksi otin ja poistin ne kengistä illalla ja laittelin virrat ihan kokonaan niistä pois, tänä aamuna laittelen ne sitten uudemman kerran kenkiin ja nautiskelen elämästä kun saan lämpimin varpain talloa tuolla lumikaaoksessa.

Ihan parasta kaikessa oli ehdottomasti se, että kun niillä tuolla pihalla jonkinaikaa koikkelehdin sillä 44 asteen lämmöllä niin illalla sisällä sainkin kokea jotain jota en ole kokenut herraties koska viimeksi. Siis oikeasti, koko iltana varpaita ei paleltanut vaikka siitä jalkojen täsmälämmityksestä oli ehtinyt kulua jo useampi tunti!

Aivan mieletöntä! Sänkyyn mennessäkin varpaat oli valmiiksi lämpimät eikä jääkalikat kuten yleensä ja se jos joku on luxusta se. Lämmityselementit pohjallisissa on päkiöiden ja varpaiden kohdalla ja näköjään se, että ne kohdat saa lämpimiksi pitää koko jalkapohjan lämpöisenä.

Tämä pohjallisista, liekö se ihana lämpö sitten sotkenut pääni täysin sillä illalla oli pakko laittaa vielä kokeiluun pataleipä jota on pitkin netin ihmeellistä maailmaa kehuttu enemmän ja vähemmän. Tiedä sitten mitä tuosta tulee, taikinahan on kipossa työpöydällä nököttämässä ja paistan sen tänään iltapalaksi.

Oman jännitysmomenttinsa kun tuo se, että nesteenä en käyttänyt vettä kuten ohjeissa joita tutkailin sanottiin, vaan sopan keittolientä. Se muuten sopii mainiosti sämpylöihin mutta nähtäväksi jää sopiiko se tuollaiseenkin jossa taikina seisoo melkein vuorokauden huoneenlämmössä.

Iltasella soittelin vielä tyttärenkin kanssa, rääpsällä alkaa nyt kalaruokakokeilutkin eli kohtahan tuo syö ihan kaikkea mitä muutkin. Jos kohta aiemmin sitä painoa ei tullut niin nyt sitä on todellakin alkanut tulla, neiti on tuhdistunut ihan silmissä!

Vaan jaa. Kai se pitäisi laitella vähitellen ulkoinen habitus työmaalle sopivaksi ja ryhtyä hieman touhuamaan, jos kohta keittiö oli puunattuna illalla niin iltavuorosta palannut ukko ja yökyöpelinä heilunut poikanen 19vee ovat kyllä saaneet kummasti tiskialtaaseen täytettä maatemenoni jälkeen. Se on siis moro ja have fun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s