Tästä se taas lähtee…

Työmotivaatio tosin ei ole kehuttava, ei sen puoleen tuo keli ulkonakaan. Siis oikeasti. 27 astetta pakkasta! Tsiisus! Ja mitä sitä ollenkaan sitten kiskaisisi töihin päälleen, kotona on tullut hiihdeltyä toppahousuilla, fleecellä ja hupparilla mutta moinen lienee hieman liioittelua työmaalle pukeutuessa. Huoks.

Poikanen 19vee palasi matkastaan joskus. Puolilleöin asti antoi uni odottaa itseään sillä minä en vain saanut unta, en niin millään vaikka ihan puoliunessa olinkin. Siihen mennessä en kuullut ulko-oven kolahtavan joten jaa-a. Saapa nähdä millä tuo tuolta kouluun tänään tokeentuu, kasin aamu käsittääkseni tuollakin.

Muilta osinhan eilinen meni pitkälti selkää potien ja ruokaa laitellen. Ukko sentään otti ja kurvaili imurin kanssa mutta hei, sitä kuusta tuo ei suostunut pakkailemaan enkä siihen lähtenyt sitten minäkään selkäni kanssa riehkaamaan.

Lasagnea tuli tehtyä niin iso satsi että tänään ei torpassa ole ruoanlaittopakkoa kenelläkään ja mikäs, johan tuokin helpottaa että tenavat pääsee jälleen patojen ääreen kouluun. Se on ihan käsittämätöntä kuinka paljon pitääkään ruokaa laitella loma-aikana!

Sitkeästi tuli päivän aikana liikuttua pitkin huushollia, äkkinäiset liikkeet pidin tiukasti välttelyssä ja kas, jo illasta selkä alkoi tuntua paremmalta. Toki se vielä muistutteli olemassa olostaan mutta sellainen jatkuva puukolla kaivelu, se oli kadonnut omille teilleen.

Voitte olla varmoja että nyt aamusta sängystä noustessa teki melkein mieli hymyillä kun puukkoa ei tuntunut enää laisinkaan eikä sitä ole vieläkään tuntunut. Jes! Olisiko tosiaan niin hyvä tuuri että tässä vuosien saatossa olen keksinyt miten sen saa pysymään mahdollisimman vähän aikaa pois pelistä?

Vielä muutama vuosi takaperin selän puukotteluongelma kun johti vähintään viikon kivuliaaseen jaksoon jonka aikana keittiön penkille istahtaminen oli ihan mahdottomuus, makuulle meno ja sieltä nousu sai kyyneleet nousemaan silmiin ja vessassa käyminenkin oli ihan tuskaa koska niin, istahtaa sille pytylle piti joka kerta.

Selkä tuntuu siis paljon paremmalta kuin eilen aamulla, äkkinäisiin liikkeisiin se ei tosin vielä taivu ilman että vihlaisee mutta puukkoa ei sentään vilautella enää. Joten työmaahan se on joka kutsuu ihan tosissaan, toivonpa tosiaan ettei mitään äkkinäisten liikkeiden tarvetta tänään iske sillä se on ihan liian aikaista tässä kohtaa.

Tuo pakkanen ulkona kyllä kieltämättä pistää risomaan ihan tosissaan. Minä kun en tosiaankaan ole talvi-ihminen, en missään muotoa ja kauhulla mietin jo tämänkin päivän kuvioita. Ukon auto on lämppärissä sillä tuolla on tarkoitus kiikuttaa tenavat kouluihinsa, spedehän lähtee meidän mukana palaveriin hieman kasin jälkeen.

Minun autoni taas pääsee piuhaan siinä kohtaa kun ukon auto siitä irrotellaan eli ennättäähän tuokin pari tuntia lämpiämään. Olkoon kuinka sisätilan lämppäri puhaltamassa tahansa niin eiköhän se nyt ole jokseenkin selvä juttu että jääkaappihan se silti on kun sillä työmaalle huristelen. Ja sellaisena taitaa pysyäkin sen matkan.

Ja entä välitunnit. Tuskinpa meillä tenavia pihalle ajetaan koululla jos nyt ei ihan oikeasti lauhdu kunnolla päivän mittaan ja epäilenpä että ei. Tiedossa on siis levotonta touhua niiden mukeloiden osalta, se nyt on ihan selvä. Onneksi taitaa kuitenkin olla niin, että meillä on pari tuntia liikuntaa joten saavatpa ainakin siinä kohtaa purkaa levottomuuttaan.

Läväytetään tähän loppuun nyt vielä pienimuotoinen teknisten laitteiden päivityskin. Tiistaina tuli viesti telen myyntipisteeltä että uusi kännykkä olisi noudettavissa. Siellähän on, totesin, odottelen ihan suosilla että saan sen reklamaation hoidettua ensin alta pois ja nautin siitä että minulla on selvästikin ihan oikeasti toimiva kapula käytössä.

Eilen aamulla keittiöön pesiytyi uusi ihmeellinen ystävä, tai no, ystävähän on vanha kuin mikä, mutta ystävä keksi uuden tavan ilmaista itseään. Meillä on suhteellisen kovaääninen jääkaappi tällä hetkellä torpassa. Pahoin pelkään että se on sanomassa sopparinsa irti sillä miksi muuten se pitäisi ihan älytöntä ääntä?

Ääni ei ole ihan kokoaikaista sentään, nytkin sain ensimmäisen puoli tuntia istua suht äänettömässä keittiössä, mutta kymmenkunta minuuttia sitten se innostui taas ihan tosissaan ja todettakoon että äänen voimakkuus on kyllä kasvanut aika reippaasti jo eilisestä.

Oven aukomisella ei ääneen ole mitään vaikutusta, sitähän ei ole tänään vielä avattu kertaakaan, mutta kunnon tuuppaisu kylkeen saattaa saada sen hetkeksi hiljenemään. Tai sitten ei. Eilen se pudotti ääneen voimakkuutta hetkeksi kun tuuppasi, tänään temppu ei sitten toimikaan.

Toisaalta, ääni lähtee kyllä itsestään vaimenemaan kun on ensin aikansa pauhannut joten joopa joo. Toimii se nyt vielä kuitenkin, olkoonkin että omituisella tavalla. Äänen kovuudesta kertonee jotain se, että tämän aamuisen hurinan aikana se kuuluu jopa vessaan. Siis se hurina. Eli ihan pikkuääni ei ole kyseessä.

Vaan jaa. Josko nyt vielä kahvetta, kutrit kuntoon ja niin. Kai se on arkipäivän kunniaksi ryhdyttävä herättelemään kohtsilleen yläkertalaisia. Se on siis moro ja have fun!

2 comments on “Tästä se taas lähtee…

  1. Eiköhän se motivaatio siitä taas asetu kohdilleen. Ei kuitenkaan ihan täyttä työviikkoa ole heti alkuun.
    Hirmuiset pakkaslukemat on siellä sisämaassa. Saisivat kyllä asettua nyt vähän alemmalle tasolle. Täällä rannikolla avoimelta mereltä hönkii vielä melkoinen tuuli. Lunta saisi tulla lisää peittelemään loppukesällä ja syksyllä istutettuja kasveja.

    • Eiköhän, ja mitä, eipä se työ siitä loman aikana miksikään ollut muuttunut 🙂

      Kieltämättä hieman liioittelun puolella on nuo lukemat… Ei ole kiva ei. No, josko ne toukokuuhun mennessä asettuisi 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s