Kastepäivää sitten vaan!

Passelisti sataa vettäkin joten kasteessa riittää. Aikamoista matalalentoa ollut tämä viikko eikä sitä mitenkään vähentänyt torstainen riehaantuminen työpäivän perään. Lähdin piirun aiemmin, niitä ylitöitä kun pukkaa nyt ovista ja ikkunoista, ja pyörähdin hakemassa jyskistä akanjatkeen.

Jotenkin koomista että tällainen persjalkainen porukka on vuositolkulla ollut ilman moista, edellisellehän kävi köpelösti vuonna muna ja käpy ja se simppelisti räsähti. No, nyt pääsee taas ”korkealle” eli joka aivaten ainoa kerta ei tarvitse miettiä raahaako penkkiä, nojatuolia vai mitä lamppua vaihtaakseen.

Kotona laittelin vauhdilla ruoan tuloilleen, kinkkukuutioiden puuttuessa päädyinkin paistamaan jauhelihaa ja touhuamaan uuniin jauhelihaperunakiusauksen. Tuli muuten ihan mahdottoman mainiota, kyllä sitä kelpasi evästellä!

Sen jälkeen hilppasinkin sitten olkkariin. Kiskoin hyllyjä, purin viihdekeskusta (kulmatv-taso nielee uskomattoman monta kapinetta ja älyttömän määrän johtoja sisäänsä) ja manailin ja kiroilin aina välillä. Olkkarihan on kuin prseensilmä eikä asiaa ainakaan ole auttanut se että kulmassa nököttää ihan älyttömän isokokoinen tv-taso.

Painoikin se kuin pahemman puoleinen synti, jösses iivari että pelkästään muutaman kymmenen sentin raahaaminen oli työlästä hommaa. Onneksi prinsessa kotiutui ja kysyi heti voisiko avitella, hänhän kun on ihan yli-innokas sisustustyyppi ja huonekalujen siirtely on hänelle suorastaan taivas.

Prinsessan kanssa siinä sitten urakoitiin. Ja välillä vähän poikasen 19veekin kanssa, se tv-taso kun ei ihan minun ja prinsessan voimilla siirtynyt kuin eteiseen. Kapine kiikutettiin yläkertaan, samalla sinne sai lähtöpassit wii. Telkkari päätyi toistaiseksi lipaston päälle, digiboksi ja kotiteatteri peilipiirongin päälle.

Koko olkkari sai aikamoiset kyydit siinä touhutessa, kirjahylly, sohva, nojatuolit, ukon kapinetaso. Kaikki vaihtoi paikkaa! Iltakasiin siinä meni, prinsessa pyyhki lasivitriinin ja kirjahyllyn, minä rehasin isompien kapineiden kanssa ja kas, jopa tuli tilan tuntua!

Spedelle moinen oli ehkä eniten ooh-juttu, tämä ei tahtonut millään päästä yli näkemästään. Ihan kuin olisi uusi olkkari, ihan kuin se olisi käännetty toisin päin. Totta, yksikään kapine ei ole lähelläkään alkuperäistä sijoituspaikkaansa.

Siinä samalla spede sai sitten itsekin kimmokkeen ja kas, nyt lapsi odottaa syyslomaa kuin kuuta nousevaa. Hänelle kun luvattiin siirto yläkertaan syyslomalla joten jei, makkari jää vain ja ainoastaan meidän aikuisten käyttöön! On tätä kyllä odotettukin, hoputettu lasta ei ole koska spede nyt on spede ja siinä määrin arempi kuin yksikään muu tässä torpassa että tämän asian kanssa annoimme suosilla ajan kulua.

Ei liene yllätys että eilen aamulla oli jokseenkin rampa olo kun petistä nousin. Kyllä se siitä sitten päivän mittaan vetreentyi, olotila ja työpäivän perään säntäsin hakemaan poikasen 19vee ja prinsessan kyytiin ja kaasuttelimme kaupoille.

Nyt on poikaselle haettu vaatetta, prinsessa sai haettua kummilahjansa pienelle ja kas, mummikin otti ja löysi juuri eikä melkein mieleisensä lahjuksen pienelle ihmeelle. Tottahan pieni ihme tarvitsee oman suojelusenkelin ja kas, Kalevalalta se löytyi.

kosketus

Ei hassumpi, vai mitä? Tänään on sitten kaste ja rääppis saa arvoisensa nimen, en sitä nyt lähde täällä julistamaan kun kyseessä ei ole ihan tuikitavallinen nimi. Kaunis se on vaikka kotvan sitä maistelinkin suussani johtuen kenties siitä että itse olin jotenkin varautunut ihan toisenlaiseen nimeen.

Päivän päätteeksi otin ja trimmailin vielä speden kutrit kuntoon, suihkussakin tuo pyörähti päälle sillä oikeasti. Olkoonkin kuinka hauskaa ja kätevää kiskoa niitä karvoja välillä iholta imurin harjapäällä niin ei se nyt sentään puhdistustarkoituksessa toimi tältä osin.

Vaan jaa. Nyt taidan ottaa ja ryhtyä touhuamaan kotihommia, onneksi kekkereihin on vielä aikaa niin että ennätän touhuta sapuskat, pyörähtää kaupoilla jos tarpeen ja vaikkas mitä. Se on siis moro ja have fun!

 

7 comments on “Kastepäivää sitten vaan!

  1. Kalevala-korujen sarjaan on tullut paljon uusia malleja viime vuosina. Tuo taitaa olla ihan uudemmasta päästä. Kaunis se on, klassinen ja ajaton. Oikein hyvä valinta. Onnellista kastepäivää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s