Pikainen huomentoivotus

Eilinen työpäivä oli kyllä ihan karsea. Kuin kivirekeä olisi perässään vetänyt, pari ekaa tuntia nyt vielä meni hienosti mutta sitten lähti täysin lapasesta. Tsiisus. Sisävälkkääkin pukkasi sitten jo ja sisävälkillä mennään tämäkin päivä. Omg! No, maanantaihan menikin hienosti eli kaipa tämä oli sitten tasoittava.

Ylituntejakin pukkasi näppärästi, varttihan sitä ylimääräistä piti tulla lukkarimuutoksen takia eli jatkossa joudun joka viikko tasaamaan puolen tunnin ylimääräiset loppuviikosta, eilen edellisen viikon tähteelle jääneen puolituntisen päälle tuli 35 minuuttia sillä niin.

Kun hommat ei vaan onnistu tunneilla jäädään niitä tekemään päivän päätyttyä. Matikka peruslaskuineen ei todellakaan ole tenavalle hankalaa jos hän vain tahtoo laskea, eihän niiden laskujen + unohtuneen enkun läksyn tekemiseen mennyt kuin vartti mutta kun tunnilla ei saanut aikaan mitään niin ei saanut.

Kotiin kurvailin lähempänä kolmea ja ajattelin siinä ajellessa että näinköhän sitä on ihan rättipoikkiuuvahtanut kun kotiin ennättää moisen taistojen päivän jälkeen. Ja pah ja pöh, mitä vielä! Tytär vaunutteli rääppiksen kanssa meille ja minä olin jo siinä kohtaa touhuamassa jauhelihakastiketta joukoille.

Ihan mahdoton virtapiikki siinä iltapäivän mittaan iski, rääppis simahti vaunuihin kun olimme ensin tämän ja tyttären kanssa käyneet vadelmapuskista keräämässä uudet kypsyneet marjat tyttären kotiin vietäviksi, minä ryhdyin tyhjentämään speden ulkoallasta vedestä ja pesin sen samalla.

Rääppiksen jatkaessa uniaan hilauduimme karviaispensaita tyhjentämään ja tuli siinä pyörähdeltyä herukkapuskissakin. Tämän vuoden marjasato omassa pihassa on nihkeä, etten sanoisi. Vadelmaa kyllä tuli ihan älyttömän hyvin ja marjat oli isoja mutta muu osa.

Herukoita ei tullut älyttömiä ja nekin jotka tuli on pieniä kirviäisiä. Karviaisia tuli normimäärä, siis marjojen määrää arvioiden mutta kovin onnettoman kokoisiksi nekin jäi. Kirsikoita ei näy puussa kuin muutama hassu ja nekin on ihan älyttömän pieniä. Omenapuu on kyllä täynnä omenaa mutta pieniksi ne jää nekin.

Toisaalta ihan hyvä, säilytystiloja sadolle kun ei juurikaan ole joten olin hyvinkin tyytyväinen siihen että karviaisia herukoilla lisättynä löytyi ämpäriin sen verran että saan keitettyä maijallisen mehua tänään töistä päästyäni. Vadelman raakileita jäi edelleen vattupuskiin joten sieltä saanee vielä pienen kipollisen kerättyä jossain kohtaa.

Kun kerran vauhtiin oli päästy niin tuli kaivettua prinsessan kastemekkokin esiin ja otin ja pesin sen käsin siinä joutessani. Rääppiksen ristiäisethän on puolentoista viikon päästä ja tottahan omatekemäni kastemekko menee rääppiksenkin käyttöön.

Jäin vain miettimään että pitäisikö tässä opetella kirjonnan jalo taito vielä tällä ikää, kastemekon helmaan kun pitäisi saada kirjailtua valkoisella langalla ainakin seitsemän lapsen nimikirjaimet. Pitääkin selvittää pari muutakin suvun lapsosta että mites, oliko kolttu heilläkin lainassa vai ei.

Tytär lähti rääppiksen kanssa kotiin seiskan jälkeen, minä touhusin spedelle iltapalan ja annoin pitkin hampain junnulle luvan ottaa serkkulikka yökylään. Viikkoyökyläilyt ei ihan ole mieleeni… Kympiltä täällä oltiinkin sitten jo taju kankaalla ja se on hyvä se, tänään saatetaan tarvita energiaa vielä enemmän kuin eilen.

Luokan toinen ohjaaja kun viestitteli ehtoosta että kas, tautia pukkaa. Nyt kun ohjaajakaartissa on muutenkin valmiiksi vajetta niin sehän tietää sitä että tänään joutuu jokainen venymään ihan älyttömästi. Minun kuustuntiset päiväni vaikuttaa lähinnä korneilta ottaen huomioon sen että meillä ei tahdo riittää millään väki pyörittämään iptäkin tuntien päälle.

Ja nyt ipn pyörittäjistä, siis niistä jotka ei olleet valmiiksi työvuoden alkaessa saikulla, on kaksi lisää pedin pohjalla. Pyörittäjiä kerholle jää siis kolme ja niistäkin yhtä tarvittaisiin ehdottomasti muualla vielä iltapäivästä. Niin ja meidän luokkaammehan pitäisi saada yksi paikkaamaan toista ohjaajaa, minähän kuljen kolmosten mukana koko päivän ja jonkun pitäisi sitten kulkea nelosten kanssa. Omg!

No, ehkä lähden laittamaan kutristoni kuriin ja alan valmistautua juoksurumbaan. Loppuun vielä kuva joka passaa hyvin omaan olotilaani esim eilen…

minions

Se on siis moro ja have fun!

 

2 comments on “Pikainen huomentoivotus

  1. Heippa Irkku pitkästä aikaa! Pidin tuossa lomat, kun oli kunnon kelit ja jäi tämä blogien luentakin ihan lomille. Ei vain jaksanut istua koneen vieressä, kun tätä tekee päivisin muuten koko ajan. Teidän Rääppis on kasvanut ihan valtavasti, oli pakko katsella kuvia tuolta aiemmin. Ihana, että teilläkin on sukukastemekko. Meillä on sellainen, joka on ostettu minulle (ensimmäiselle lapsenlapselle) ja siinä on kastettu melkein kaikki meidän serkut, muutama naapurin lapsi, omat lapset ja siskon lapset. Nimiä helmassa kiertäisi aika tavalla. Olen usein ajatellut, että pitäisi hankkia albumi, johon kokoaa kuvan jokaisesta ja laittaa tiedot milloin on kastettu ja minkä nimiseksi.
    Meilläkään ei muuten tullut hyvää herukkasatoa tänä vuonna mökille. Tosi pieniä marjoja. Onneksi pakkanen on täynnä vanhoja, niin ei tarvitse koota uutta satsia. Ensimmäistä viikkoa töissä, joten tästä se taas lähtee. Ja neljän kuukauden kuluttua joulu on jo ohi!

  2. Tuo on kyllä hyvin hoksattu, neljä kuukautta ja joulusta on taas päästy! Minähän en tosiaan ole mikään jouluihminen, jotenkin se ei vaan toimi.

    Sukukastemekko on ihan parasta, isommat kastettiin isänsä mekossa mutta tämä nuorempi kolmikko sai sitten ”oman” joka on kulkenut pitkin sukua ja ystäviä lainassa 😀

    Rääppis on totta tosiaan kasvanut ja muuttunut ihan mahdottoman paljon. Ihan kuin näyttäisi joka päivä vähän erilaiselta kuin edellisenä, tosin ihan joka päivähän tässä ei nyt nähdä, taitaa olla ennemmin pari kertaa viikossa kun mummi pientä kaappailee itselleen.

    Teretulemast takaisin lomilta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s