Lauantaita

Kevätjuhlaa pukkaa sitten sano. Ihan älytöntä ajatella että junnu siirtyy yläkouluun, epäilenpä että tässä kohtaa on kyllä tullut joku virhe laskuissa.

Eilinen työpäivä oli varsin jees mutta olisiko se toisaalta voinut ollakaan mitään muuta, meno kun oli hyvin leppoisaa. Ekalla tunnilla teetin kakkosilla yhden luetunymmärtämistehtävän ykkösten ja open ollessa viimeisissä kevätjuhlaharkoissa.

Loppupäivä olikin sitten lähinnä sitä omien lelujen, herkkujen ja leffan parissa oleilua joten rauhallista oli. Kumman hyvin koko porukka jaksoi keskittyä elokuvaan, meillä aikuisilla oli kyllä pieni epäilys että miten mahtaa moisessa käydä.

Kotiin kurvailin vauhdilla ja liki samantien ajelinkin sitten markettiin ja alkoon. Junnun opelle ostin ison skumppapullon, speden opelle taas pienen. Speden open kanssahan jatketaan ensi vuonna, junnun ope taas jää sivuksi historian kirjaan. Lisukkeeksi paketteihin pistin hieman namia ja ihanan kauniin kukan kumpaisellekin.

Ihan sitä tuli itsellekin haikea olo kun junnu kirjoitti opelle korttia kotona. Niin paljon on tässä väännetty, käännetty ja painittu näiden parin vuoden aikana että hohhoijaa. Nyt junnu jää sitten ”omilleen”, ei yläkoulussa opet enää samaan tapaan paneudu oppilaaseensa kuin alakoulussa. Lievää kauhua aiheuttaa kyllä tämä.

Lahjapakaasikuviot hoidettuani kiskaisinkin sitten pikana evästä kupuun ja ennätin siinä vielä hörpätä kahvitkin, sitten olikin jo aika mennä vauhdilla tyttären muuttoa tekemään. Ekan pahvilootasatsin nämä oli saaneet jo vauvan isän ja tämän kaverin kanssa kiikutettua joten minä jäin suosilla purkuhommiin tyttären uudelle kämpälle.

Eksä tuli tyttären sänkyjen kanssa jonkin ajan kuluttua eikä siinä kauaa mennyt kun paikalle ennätti tämän avokkikin. Avokin kanssa kokosimme kimpassa tyttären uuden lasivitriinihyllykön. Hyllykkö on toki tyttärelle uusi mutta tätä ennen se on palvellut pitkän uran junnun terkan kotona.

Komea se on, aivan mielettömän komea! Jos itsellä olisi paremmin tilaa niin hittolainen, sellaisenhan minäkin haluaisin. Jumankekka, valot ja kaikki. Damn! Kesken kokoamisen oli tietysti pakko pyörähtää kotoa ruuveja ja tappeja, niitä kun ei ollutkaan riittämiin hyllykön mukana.

Puoli kahdeksaan asti siellä meni touhutessa. Lopuksi käytin vielä tyttären vanhalla asunnolla hakemassa peitot, ne kun oli innokkailta muuttajilta unohtunut täysin kuormasta, tyttären vanha sänkyhän oli vielä vanhalla kämpällä odottamassa että eksä noukkii sen kyytiin ja heivaa kaattikselle.

Kotiin ennätin kasin aikaan ja voin kertoa että olin puhki, rikki ja poikki. Mahakin huusi ihan hulluna siinä kohtaa. Onneksi prinsessa oli huoltanut speden aina ruokapuolta myöten iltapäivän ja illan ajan, riitti kun nakkasin tälle iltapalan nokan alle ennen kuin ryhdyin siivoilemaan keittiötä.

Speden lähdettyä kyljelleen kaivelin itselleni salaattia ja lohta iltapalaksi kaapin kätköistä, oikein muuhun en enää jaksanut ryhtyä. Jumankekka mutta lohi on hyvää! Sitä on tullut nyt kiskottua junnun kanssa ihan urakalla parina päivänä, ei niin kuin mitään rajaa moiselle.

iltapala

Syötyäni sitten vasta olinkin ihan tööt-kunnossa, ajatuskaan ei enää oikein kulkenut. Sitkeästi silti odottelin josko poikanen 20vee ehtisi ilmestyä ennen kuin itse kaadun kyljelleni, tuo kun oli tulossa iltavuoron jälkeen käymään. Ja ennättihän tuo, juuri samoihin sanoihin kun itse totesin poikaselle 18vee että nyt kyllä menen maate.

Ihan pikakäyntihän se oli, annoin poikaselle mukaan tämän pestyjä vaatteita ja samalla kertaa poikanen palautti lainassa olleen Nkasin minulle. Baariin nuo olivat lähdössä uuden tyttiksen kanssa vielä illemmalla, tyttiksellä kun oli ollut synttärit viikolla.

Minä otin ja nakkasin kyljelleni heidän lähdettyään ja kas, jopa nukuinkin. Tänään onkin sitten ensin ne kevätjuhlat joiden jälkeen ukko lähtee lasten kanssa hoplopiin. Minä puolestani lähden tyttären kanssa siivoamaan tämän vanhaa huushollia luovutuskuntoon.

Kunhan näistä hommista on päästy eroon niin meidän on tarkoitus hypätä ukon kanssa linja-auton kyytiin ja huristella isoon cityyn syömään ja kiertämään terasseja. Poikanen 18vee on lähdössä myös liikenteeseen ehtoosta mutta hänelle ohjeistin nurmikonleikkuun nyt aamupäiväksi.

Oikeastaan ihan todellinen loma alkaa vasta siitä kun se tyttären kämppä on saatu siivottua. Sen jälkeen ei ole pakko yhtään mitään, ei edes käydä TE-toimistossa maanantaina sillä kas, minähän sain hommat hoidettua puhelimitse eilen.

Vaan jaa. Nyt taidan tutkailla kotvan kuontaloni hyvinvointia, on muuten varsin mukavaa harjata hiukset aamuisin kun ne ei ole enää miljoonassa pienessä takussa kuivien latvojen takia. Se on siis moro ja have fun!

 

2 comments on “Lauantaita

  1. Laskuvirheitä tässä saa itse kukin epäillä milloin missäkin asiassa! Nyt voit kuitenkin huokaista helpotuksesta kun kevätjuhlat ovat ohitse ja muuttoapukin annettu. Minäkin pääsin laulamaan Suvivirttä täpötäydessä Pyhtään vanhassa kirkossa keskimmäisen lapsenlapsen kevätjuhlassa. Upea tunnelma! Rentouttavaa loman alkua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s