Tästä se lähtee

Tämän kevään viimeinen työviikko. Hassu juttu tosin, että nyt sitten väsyttäisi ja paljon! No, ehkäpä muutama kupponen kahvetta korjaa tilanteen, toivottavasti ainakin.

Eilinen meni pitkälti laiskotellen vaikka ruokaa nyt tulikin tehtyä. Speden kanssa katsoimme aamusta tämän läksyosaston kuntoon, pesin koneellisen pyykkiä ja kävin huoltsikalla. Kas kun olen varsin hyvin tiennyt että marketit on kiinni pyhän mutta niinpä niin.

On se vaan ihme juttu, että kaikki lasagneainekset tuli varattua lauantaina, ihan kuten tarkoitus olikin, mutta enpä sitten tajunnut tutkailla onko lasagnelevypakkauksessa jäljellä niitä levyjä riittämiin. Ei ollut. Oli muuten jokseenkin hiljaista ja rauhallista paikallisella absilla aamukympiltä. Tilanne oli aivan toinen iltapäiväkahdelta kun käytin ukon siskoa ostoksilla, ihanhan siellä oli maailmanlopun meininki päällä hyllyjen välissä.

Saatuani lasagnen valmiusasemiin otin ja öllöttelin kotvan. Minulla on niitä pihasuunnitelmia vaikka muille jakaa mutta kun. En oikein löytänyt mistään selvää tietoa siitä, että miten sammalleimun siirtäminen onnistuu. Voiko sen siirtää ihan koska vaan ja miten se sitä sietää? Ei osaa sanoa.

Spede sen sijaan lähti pihalle touhuamaan ja jo oli naurussa pitelemistä ihan tosissaan kun poikanen 18vee tuli kotvan kuluttua sanomaan kuinka spede istuu trampalla ja on ihan kamalan kamalan surullinen. Ja miksi? No kun housut on liian pienet.

Kaipa se surulliseksi tekeekin, en väitä, mutta jotenkin koomiselta se kuulosti. Totesinkin poikaselle että antaa asian olla, mielenkiintoista seurata miten spede moisen ongelmatilanteen ratkaisee. Speden ratkaisu asiaan oli loppujen lopuksi aika simppeli.

Kymmenkunta minuuttia myöhemmin tämä kolisteli sisälle likipitäen karmit kaulassa. ”Mää vihaan mun elämää kun mun housut on pienet”, sai nauruhermot lopullisesti repeämään. Moinen viha sai kyllä äitiin liikettä, housut vaihdettiin ja minä otin ja pelmasin speden vaatelaatikot läpi.

Kokolailla täysi muovikassillinen sieltä taas irtosi liian pientä vaatetta. Lapsi kasvaa niin kohisemalla että tässähän on aivan purjeissa tuon vaateosaston suhteen. Pitkähihaisia paitoja jäi laatikkoon neljä, samoin housuja joten kumpaisiakin olisi kenties hyvä hankkia parit lisää.

Saatuani lasagnen uunista päätinkin heittää vaatekassin uffille ja kurvailla itse kirpparille kurkkimaan mikä siellä olisi valikoima. Ajattelemani kirppari olikin kiinni ja toisella paikallisella kirpparilla ei lastenvaatteita ollut oikein nimeksikään.

Palattuani päädyinkin sitten tekemään pikasalaatin ja syömään, tuijottelin siinä kotvan tallenteitakin kunnes se ukon sisko tosiaan soitteli josko häntä marketissa käyttäisin. Siltä reissulta palatessani totesin poikasen 20vee ilmestyneen pihaan, annoin tälle lamput jotka lauantaina ostin sprn kontista ja taas tuo oli jo menossa.

Loppupäivä menikin sitten täysin laiskotellessa. Tai no, melkein täysin, sen verran intouduin pihalla käydessäni että kaivoin entisen hiekkalaatikon kohdan tasaiseksi. Siinä kun oli töppäreet hiekkalaatikon sivujen mukaisesti ja keskellä älytön monttu.

Nyt täytyisi sitten tutkailla mistä sitä hakisi multaa niin että saisi kyseisen kohdan tasattua ja laitettua nurmikkoa siihen. Paljon muutakin pihahommaa olisi toki tehtäväksi, mutta tämä nyt on ensimmäisiä listalla. Kuorikettakin pitäisi kenties jostain hankkia mutta sillä nyt ei ole kiirusta, eipä noihin kukkapenkkeihin ole aiemminkaan tullut sitä ajettua.

Toivonpa tosiaan, että tällä viikolla meno tenavan kanssa ei ole yhtä puuduttavaa kuin viime viikolla, olisi varsin mukavaa jos ei itse olisi puolikuollut kotiin suoriutuessaan. Huomenna joudunkin lähtemään työmaalta hyvissä ajoin sillä spedellä on koululääkärin tarkastus joten ehkä tuolloin sitä virtaa on itselläkin vielä jäljellä.

Vaan jaa. Kaipa tässä pitäisi ryhtyä tutkailemaan omaa habitustaan kuntoon, kumman rähjääntyneen näköinen sitä ollaan taas näin yöunien jälkeen. Se on siis moro ja have fun!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s