Lasagne

lasagne

Minun tulee edelleen tehtyä lasagne levyjä lukuunottamatta ihan itse eli kahdella eri kastikkeella.

 

Jauhelihakastike:

200g sipulia silputtuna
4 valkosipulin kynttä
0,8 – 1 kg jauhelihaa
1 kg paseerattua tomaattia
2 lihaliemikuutioa
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
2 maustemittaa mustapippuria

Pehmitä sipulia ja murskattua valkosipulia hetki oliiviöljyssä, lisää joukkoon jauheliha ja ruskista. Lisää paseerattu tomaatti, lihaliemikuutiot ja mausteet sekä suola. Jätä hautumaan miedolle lämmölle siksi aikaa että teet juustokastikkeen.

jlsoosi

 

Juustokastike:

100-150 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
1,3 l maitoa
300 g aurajuustoa
1-2 maustemittaa sitruunapippuria

Sulata margariini kasarissa ja lisää joukkoon jauhot. Anna turvota hetki ja lisää sitten kuumennettu maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi, muista sekoitella pohjaa myöten samalla. Anna kiehua hetki miedolla lämmöllä ja lisää sitten joukkoon siivutettu aurajuusto. Sekoittele kunnes juusto on sulanut ja mausta.

aura

Levitä kerros jauhelihakastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle. Lisää päälle kerros lasagnelevyjä, kerros juustokastiketta, jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä, juustokastiketta jne. Muista että päällimmäisten lasagnelevyjen päälle ei tule enää kuin juustokastiketta. Paista 160 asteisessa (kiertoilma) uunissa noin 30-40 minuuttia, lasagne on valmista kun haarukka uppoaa kevyesti lasagnelevyjen läpi.

Kirjoittanut Seidi Kategoriassa Pastaa

2 comments on “Lasagne

  1. Ja täällä vaan jatkuu ruokatehtailu!! Ihan samoilla linjoilla ollaan lasagnenkin kanssa. Itse tehdyillä kaksilla kastikkeilla. Sen verran on eroa, että minä laitan vaan oreganoa ja tavallista juustoraastetta. Siis tähän ruokaan, muuten kyllä käytän yrttejä ja olen ihan vannoutunut aura- ja muidenkin sinihomejuustojen ystävä. Ihan tulee lasagnen tuoksu nenään tätä kirjoittaessa…….
    Puhtia viimeiseen työviikkoon!

    • Eipä ole muuten itseni koskaan tullut tehtyä lasagnea juustoraasteella, eikä hajuakaan miten ja miksi olen sen aina tehnyt aurajuustolla… Hmmmm…

      Kiitos, toivottavasti sitä puhtia riittää ihan koko viikolle, tänä aamuna tuntuu energiavarastot olevan jokseenkin nollilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s