Kukka-parsakaaligratiini

gratiini

Eihän tästä nyt saa millään ilveellä yhtä taivaallista kuin ex-anopin tekemä on mutta nyt ollaan jo lähellä.

n. 100 g kukkakaalin kukintoja

n. 100 g parsakaalin kukintoja

Keitä kukinnot kasvisliemikuutiolla ryyditetyssä vedessä, noin 10 minuuttia on passeli aika. Kukinnot saa jäädä hieman raaoiksi.

Ota keitinliemestä talteen n puoli desiä ja käytä kastikkeeseen.

Kastike:

20-30 g voita

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

0,5 dl kaalien keitinlientä

(sulatejuustoa)

(juustoa)

sitruunapippuria

Laita voinokare kattilaan ja lisää sulaneeseen voihin vehnäjauhot. Kiepauta muutaman kerran hyvin ja lisää nesteet, sekoittele tasaiseksi. Keitä hetki niin että kastike alkaa selvästi paksuuntua.

Lisää halutessasi juusto, joko sulatejuusto tai juustoraaste tai vaikka molemmat, mikä nyt itsellesi toimii parhaiten. Minä laitoin n. 100 g valkosipulisulatejuustoa ja useamman siivun (15?) oltermannia, en laiskana jaksanut raastaa mutta hyvin ne sinne suli siivuinakin.

Mausta ja tarkista maku. Laita kukka- ja parsakaalin kukinnot uunivuokaan, kaada gratiinikastike päälle. Paista 180 asteessa (kiertoilma) tai 200 asteessa (ylä-alalämpö) n. 20-25 minuuttia niin että kastike saa kauniin värin pintaansa. Nauti!

Tällä ohjeella tehdessä kastiketta tulee sen verran reilusti, että tuplamäärä kaaleja olisi kastikkeelle passeli. Itse ratkaisin ongelman laittamalla osan kastikkeesta jääkaappiin odottamaan huomista jolloin taidan tehdä itselleni toisen satsin gratiinia.

2 comments on “Kukka-parsakaaligratiini

  1. No herttinen sentään!! Irkun ruokatehtaan tuotantoennätys on kyllä nyt vaarassa! Ei vaan, minäkin tykkään ruoanlaitosta, myös ihan tavallisen kotiruoan, ja joskus on kiva kokeilla jotakin vähän erikoisempaakin. Tuo riisipeti on mainio broilerille ja uunikasvikset/juurekset maukas ja helppo. Mukavaa viikonlopun jatkoa ja heleää Helluntaita!

    • Onneksi se katkesi kuin kananlento tämän evään syötyäni. Siis ruokatehtaan tuotanto, kummasti humahti ruoka jalkoihin, käsiin ja jopa silmiin, ei toivoakaan että olisi jaksanut edes tikkua laittaa ristiin enää ruoan jälkeen 😀

      Oikein mukavaa helluntaita sinnekin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s