Toiminnassa riitti

Että osasikin olla toiminnantäyteinen tiistai! Jo aamu lupaili toimintaa sillä poikanen 20vee pöllähti aamukahville jakolenkkinsä lomassa ja täytteli samalla kertaa asuntohakemuksen VVOlle, tyttärellehän sieltä tarjottiin asuntoa maanantaina ja tytär on menossa sitä tänään katsomaan.

Aamupäivästä, kiikutettuani ensin poikasen 18vee ja prinsessan kouluilleen, ryhdyin ruoanlaittopuuhiin ja samalla pyörähtelin keräämässä pyykkejä yläkerrasta. Pyykkikone päälle, perunoiden kuorintaa tämän päivän sapuskaan, lihaperunasoseen jauhelihan paistamista, maun tarkastelua jne…

Siinä samalla tuli hinkuteltua keittiön tasot kuntoon, se on kieltämättä aina yhtä hämmästyttävää kuinka murujen ja mehutahrojen täyteisiksi tenavat ne aamupalojen yhteydessä saa. Saatuani keittiöosaston kuntoon ajattelin imuroida. Sen sijaan päädyinkin laittelemaan pyykkikonetta mekaanisesti tyhjenemään, kas kun erroria tuo ilmoitteli.

Ei muuten hajuakaan miksi se moista vilkutti, nukkasihdistä kun ei löytynyt kuin himppanen nukkaa ja kone lähti toimimaan normaalisti kun olin saanut nukkasihdin takaisin paikoilleen… Imurointi, kupponen kahvia ja kas, junnun kanssa kohti taysia. Matka sujui, kerrankin, jouhevasti ja parkkiruutukin osui silmiin tuosta vaan.

Ukkokin siinä soitteli passelisti ja ilmoitti Voldemarin olevan noutovalmiuksissa. Kaasuläppäkotelohan siinä oli nyt sitten todettu rikkoutuneeksi, ihan kuten ukko alunperinkin epäili, ja kas, vaihdettuhan tuo oli. Töistä eivät kehdanneet ottaa veloitusta, eivätkä sen puoleen ilmoitellakaan samantien autoa valmiiksi.

Olivat pitäneet sen omissa tiloissaan ja pari päivää testailleet toimiiko vai ei ja tuo nyt on ihan ymmärrettävää, olisihan se ollut jo kertakaikkisen noloa jos auto olisi palannut uudelleen bumerangina korjaamolle. Osa nyt kuitenkin maksoi sen viitisensataa joten jipiajei, saatiinhan se tonni korjauskuluja täyteen!

Nyt voinkin sitten ihan rauhassa tässä miettiä, tuumia ja ihmetellä, että mistä hitosta sitä taikoo junnulle uuden polkupyörän. Tai edes kevättakin. Raha, tuo taivaallinen keksintö. Mikähän hemmetti siinäkin on, että sitten kun sitä alkaa mennä niin sitä todella menee ja paljon???

Junnun juoksut sujui loistavasti, liekö sitten osasyynsä sillä että lapsi tahtoi tehdä uuden enkan sykkeeseensä. Aiemmalla kerrallahan tuo sai sykkeen nousemaan lukemaan 205, tällä kertaa enkaksi iskeytyi 211. Älytön lukema! Ensi kerralla hän tahtoo vielä kovemmat luvut, toivottavasti sitä ensi kertaa ei tule sillä jos testissä ei mitään näy niin oletettavasti meidän ei tarvitse enää taysiin suuntailla.

Kotimatka sujui vähintään yhtä hyvillä sykkeillä sillä poikanen 20vee soitteli ja ilmoitti, että hänellekin oli tarjottu VVOlta asuntoa ja hän kurvaa sitä katsomaan kahdelta iltapäivällä. Ohhoh! Eihän niitä asuntoja pitänyt olla oikein saatavissa, mitä minä olen ymmärtänyt yleisistä puheista. Jes!

Kotona ruokailimme, poikanen 20vee tuli kertomaan asuntonäytön kuulumiset ja kas, nyt näyttää siltä että tuo pääsee perjantaina tekemään vuokrasopparin, maksamaan vakuudet ja saa avaimet. Ainoa äitiä hieman tässä jännittävä juttu on se vakuus. Poikanen kun sanoi saavansa tiliä sen ja sen verran ja maksavansa vakuuden siitä mutta niin….

Poikasenhan piti saada tili, alkuperäisten puheidensa mukaan, maanantaina. Tilipäivä olikin siirretty (täh) perjantaille joten poikanen oli hätä kädessä bensojen kanssa. Nämä poikasen tilipäiväpuheet on äidin korvissa aina hieman arvailujen varassa sillä ne tuntuvat elävän omaa elämäänsä niin maksupäivien kuin summienkin suhteen.

Tämä asuntojuttukin jäi siis äidin korvien väliin elämään ”voi olla-voi olla että ei”-elämää sillä poikasen kohdallahan tilanteet saattaa muuttua hetkessä ja aiemmin puhuttu ei olekaan alkuunkaan niinkuin puhuttu oli. En siis usko vuokrasopparin kirjoittamiseen enkä niihin avaimiin ennen kuin poikanen on ne tosiaan saanut käteensä.

Joka tapauksessa, loistava juttu! Jos näin siis tosiaan on että asuntohomma on perjantaina tämän osalta kunnossa. Tyttären osaltahan asia ratkeaa jo tänään ja tämän kohdalla ei tarvitse edes miettiä mikä tilanne on jos tämä sanoo asunnon saaneensa.

Olisihan se nyt jees jos tytär pääsisi muuttamaan toukokuun aikana kaksioon, saisi laitella paikat kuntoon ja levitellä kapineet valmiiksi ennen sitä heinäkuuta. Muuttosysteemeitä olen tässä jo valmiiksi hieman mietiskellyt, eiköhän niihin kaivata sitten piirun verran äidinkin sekaan säheltämistä.

Poikasen lähdettyä paikalle pyörähtikin sitten tytär. Tämän kanssa lähdimme hakemaan siwaan saapunutta äitiyspakkausta, ihastelimme pakkauksen sisällön läpi ja tytär jätti lootan toistaiseksi meille. Mitäpä sitä sinne yksiöön roudaamaan tilaa viemään jos käykin niin että uuden asunnon avaimet saakin jo lähiaikoina.

Tyttären lähdettyä kotiinsa tutkailin speden kanssa tämän läksyt kuntoon ja poikanen 18vee oli kuin takamuksiin ammuttu karhu sillä hänen läppärinsä ei pelittänyt. Läppäri jäi jostain kumman syystä keittiöön töllättäväkseni ja jonkin aikaa siinä sen kanssa temusin mutta totta tosiaan, sekaisin kuin käkikello oli se.

Windows ei lähtenyt käyntiin, vikasietotilan kautta pääsin sentään hakemaan palautuspistettä ja palauttamaan konetta sille. Moinen tuntui kestävän ja kestävän joten lähdin speden kanssa kurkkaamaan mikä on reitti läheiseen leikkipuistoon, spede kun ei sinne omien puheidensa mukaan osannut.

Melkein tunnin nökötin leikkipuistossa sillä siellä oli kovin hiljaista, onneksi paikalle pyörähti speden luokkakaveri ja tämä jäi kaverinsa kanssa vielä touhuamaan kotvaksi kun minä suuntasin kotiin. Loppuilta menikin sitten pitkälti sen poikasen koneen kimpussa ja kas, eipä se nyt ihme ollutkaan ettei se toiminut.

Spedehän sinne oli taas lataillut jotain omiaan ja arvaahan sen, että latailuiden mukana oli tullut parikin eri virusta joista toinen oli kaapannut koko masiinan itselleen. Välissä ennätin iltapalattamaan speden, komentamaan muutkin eväille ja tällä hetkellä poikasen kone on siinä vaiheessa että mahdollisuus sille, että sen saa toimimaan on sittenkin olemassa.

Virukset sain kuin sainkin koneelta pois aikani sen kanssa temuttuani ja kone pääsee kyllä windowsiin mutta aiempi rukkailu edes takaisin sai aikaan sen, että järjestelmän palauttaminen on jäänyt kesken. Pientä toivoa on sikäli, että keskeytyneet palautuspisteet on jääneet ikoneiksi näytölle ja ehkä, kenties, niiden kautta järjestelmän saa palautettua tänään.

Eilen illalla en jaksanut niihin enää perehtyä sillä hei. Kello oli puoli yksitoista siinä kohtaa kun totesin sen viimein olevan virusvapaa! Ja ei, minä en todellakaan ole mikään tietokonenero joten tämän kertainen rukkailu oli ihan käsittämättömän kova suoritus itseltäni!

Siksi siinä varmaan aikaa menikin niin hiivatisti kun jouduin paneutumaan ja googlaamaan ja ihmettelemään ja säätämään ja miettimään ja tuumimaan ja googlaamaan lisää… Toisaalta kun riittävän pitkään romplasi niin sänkyyn mennessä heräsi ajatus siitä että näinköhän se ukon yksi kone olisi sittenkin herännyt jos olisin osannut sitä ronklailla oikein…

Siitä kun oli myös ohjelmat niin solmussa ettei se mennyt enää windowsiin ja epäilenpä, että tuolloinkin kyseessä oli speden koneelle lataamat virukset. Niitä prkleitä kun tulee vaikka minkä mukana ja etenkin ohjelmien joita joku ekaluokkalainen lataa ihan miten sattuu. Höh!

Tänään tiedossa onkin sitten piirun pidempi työpäivä, kotiin ennätettyäni pitäisi sitten touhuta se soppa valmiiksi ja suunnata iltasella junnun koululla käymään. Ohjelmaa on tiedossa tällekin päivälle siis. Vaan jaa. Josko nyt oma habitus kuntoon ja silleen, se on siis moro ja have fun!

2 comments on “Toiminnassa riitti

  1. Oli siinä taas vauhtia sun tiistaipäivässä. Melkein alkoi lukemisessa hengästyä. Mutta vauhtia piti itselläkin. Töistä liikuntatunnille eli lenkille koiran kanssa, sitten äidin luo ja taloyhtiön yhtiökokoukseen, jossa toimin isännöitsijänä ja sieltä vielä hautausmaan kautta kotiin. Tänään on isän kuolemasta 12 vuotta.
    Hienoa, että lasten asuntoasiat alkavat järjestyä ja äitiyspakkauskin näytti hyvältä. Ja lääkärikäynnin syketulokset ihan mahtavia…..
    Mukavaa viikon jatkoa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s