Täytekakkupohja:
5 munaa
2,5 dl sokeria
0,65 dl vehnäjauhoja
1,25 dl perunajauhoja
0,65 dl kaakaojauhetta
1,25 tl leivinjauhetta
Sekoittele kuivat aineet erikseen yhteen toisessa astiassa, vaahdota munat ja sokeri hyvin keskenään ja lisää kuivat aineet. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Kakun jäähdyttyä leikkaa kolmeen osaan.
Täyte:
250 g maitorahkaa
3 dl kermaa vaahdotettuna
0,75 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 tölkkiä mandariinilohkoja omassa mehussaan
Vaahdota kerma, sekoittele sokerin ja rahkan kanssa yhteen. Levitä kakkupohjalle, lado päälle purkki mandariinia, nosta toinen kakkupohjakerros paikoilleen ja levitä jälleen kerros rahkakermaa ja purkki mandariineja päälle. Nosta kakun kansikerros päälle.
Suklaakuorrutus:
130 g taloussuklaata
1 dl kermaa
Sulata suklaa, lämmitä kerma kattilassa (älä anna kiehua!) ja lisää sulatettu suklaa kermaan. Sekoittele tasaiseksi esim muovivispilällä. Sekoittele jonkin aikaa kattilassa niin että jäähtyy hieman ja kaada kakun päälle.
Kermapursotukset:
4 dl kermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)
Vatkaa kerma, mausta ja pursottele reunoille.
No onpas nätti kakku ja varmasti maukaskin! Kerma suklaakuorrutuksessa onkin oikein hyvä vinkki ja ainakin mulla ihan uusi asia. Olen kokeillut kuorrutusta monella eri tavalla, mutta kerma ei ole tullut vastaan missään ohjeessa tähän mennessä. Kiitos, ja onnittelut anopille. Onko ihan pyöreitä kymmeniä täyttymässä?
Ihan on pyöreitä vuosia 🙂
Kerma kuorrutuksessa on tosiaan hyvä juttu, se muuttaa kuorrutuksen helposti levitettäväksi. Siihenhän voi halutessaan laittaa nokareen voitakin (en laittanut) kiiltoa tuomaan.