Stabilon viimeinen kynäbuzzaus

Pääsin tosiaan mukaan Buzzadorin Stabilon kynä-buzzaukseen ja ahkerassa käytössä kynät on olleetkin. Värikyniä ei niinkään ole tullut käytettyä mutta näitä lyijykyniä. Niillä on todellakin tehty töitä ja paljon.

1979546_10152877606493771_3432021381616120154_n

Spedehän on oikeakätinen ja jostain kumman syystä hän ei ole niinkään tykästynyt kuvassa näkyviin lyijytäytekyniin, sen sijaan punapäinen oikeakätisen muotoiltu lyijykynä on ollut vallan pojan käytössä läksyjä tehdessä. Mitä ilmeisimmin kynä istuu hyvin käteen sillä normikynät ei ole tälle enää kelvanneet käyttöön.

Nämä lyijytäytekynät taas. Valitettavasti en ole voinut näitä kuvata käytössä sillä työmaallahan nämä kulkevat vallan mukana. Ovat juuri passelin kokoisia hupparin taskuun ja koska ovat tartuntapinnoiltaan silikonia niin eipä nuo taskusta edes tipahtele kumarrellessa.

Siinä määrin suositut nämä on olleet ”lainakyninä”, että lisälyijyäkin on jo pitänyt tilata. Luokassa on sekä oikea- että vasenkätisiä lapsia joten pidän kumpaistakin mukanani. Ainoa harmillisempi seikka näissä kynissä on se, että oikea- ja vasenkätisyys on merkitty täysin identtisiin kyniin pienellä L- ja R-kirjaimella varressa.

No, sen näkeminen on hieman heikkoa jos valaistus ei ole hyvä, sillä olenkin päätynyt säilömään niitä eri taskuissa. Toisaalta, oikeakätinen tuntee kyllä sormissaan liki samantien jos kynä onkin vasenkätisen ja päinvastoin eli sikäli homma sujuisi vaikka ne vääriin taskuihin välillä livahtaisikin, mutta helpompihan se on jos on lykätä suoraan oikea kynä käteen oppilaalle.

Lainakynien suosiosta kertonee sekin, että aika usein kynää lainaava ei kertakaikkiaan voi tehdä omalla kynällään mitään. Kun siinä on huono terä. Tai se on liian lyhyt. Tai se on vaan niin huono. Nämä on toimineet hyvin myös houkutteina luokassa, kummasti lainakynän käyttöönsä saanut lapsi on ryhtynyt työhön suunnilleen salamannopeudella.

Kynäotteeseen nämä on vaikuttaneet positiivisesti niillä oppilailla joilla kynäote on ollut jokseenkin ”outo” tai hakusessa. Väittäisinpä jopa että näiden kynien käytöllä se tekemisen tahtikin on asettunut monella niin, että kirjaimista maltetaan tehdä kauniimpia.

Ihan ehdottomasti suosittelun arvoiset kynät, harmi ettei näitä saa joka marketista.

Kirjoittanut Seidi Kategoriassa Buzzailu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s