Banaanikakku tuntuu olevan sellainen kuivakakkulaji jota meillä syö kaikki mielellään. Yleensä käyttämälläni ohjeella tehty banaanikakku on ollut kovin kookasta mallia ja tämä eilen Cebiciltä kokeilemani ohje onkin kertakaikkisen mainio paitsi a. helppoutensa niin myös b. kokonsa puolesta, tämä kun sopii pieneen kuivakakkuvuokaan mainiosti. Ja se ohje:
2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja
kanelia
Kaikki ainekset sekoitellaan keskenään, itse sekoittelin ensin kuiva-aineet ja lisäsin sen jälkeen munat, kerman ja margariinin ja taikina kipataan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paisto 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan, kypsyyskokeilu hammastikulla ja kas, mainio kakku on valmis!
Itse peitin kakun paiston loppuajaksi leivinpaperilla sillä kakusta totta tosiaan tuli tumma ja ehdin jo epäillä että ei kai se nyt ota ja kärähdä mutta pah ja pöh, ei se mitään kärähtänyt eikä olisi varmastikaan kärähtänyt ilman sitä leivinpaperiakaan. Annoin kakun jäähtyä hetken ennen kuin kumosin sen ja hienosti se irtosi ilman repeämiä vaikka allekirjoittaneelle on joskus niinkin käynyt.
Kannattaa kokeilla, kanelin voi halutessaan jättää pois tai sitten sitä voi laitella oman maun mukaan, itse maistelin taikinaa ja lisäilin sen mukaisesti että sain maun itselleni kohdalleen.