Mahtava meno!

Vaan olipa tosiaan mainio työpäivä eilen! Ihan ensteksparasta tuollainen, että koko kuusituntisen saa mennä viipottaa ilman että on hetkeäkään sitä pelkkää ”mitäs sit”-fiilistä. Viime vuoden kakkosia, nyt siis kolmosia, oli kertakaikkisen ihana ohjata se viimeinen puoltoista tuntia.

Oikeastaan suurin osa puoltoistatuntisesta meni etenkin toisen viime vuotisen vieressä poukkiessa, tämä kun huuteli joka välissä ompelukoneella huristellessaan ”tuu ny kattoon, tuu ny auttaan, kato mitä mä tein”! Ja se kyselyn määrä. ”Etkö sä vois tulla meidän luokkaan ohjaan, kai sä tuut sit ens kerrallakin, mä en yhtään tykkää ettet voi tulla kokonaan meille”.

Uuden luokan opesta ja ohjaajasta ei tuntunut olevan hyvää sanottavaa, huutavat vaan mutta luokkakaveripa otti ja käräytti poikasen samantien;  kai nyt kun sulla on aina läksyt tekemättä. Ei siinä paljon auttanut vaikka totesin että niinhän sitä meidän luokassa ääni kohosi jos hommia ei hoidettu kuten piti, poikasen mukaan sittenkään ei huudettu eikä kokoajan. Jaajaa.

En sitten tiedä, voiko asia ihan oikeasti olla niin että lapsi kokee saavansa turhasta ja turhan usein nuhteita niskaansa. Loppujen viimeksi kyseinen tenava oli silloin ekana vuonnani aika hyvin sen luokassamme silloin olleen äkäpussiohjaajan hampaissa, (ei muuten kysynyt kuin kerran viime vuonna missä äkis on ja kuultuaan, että emme tiedä mutta ei ainakaan meille tule oli haljeta riemusta) joten voihan se olla että saa nytkin turhan paljon kismitystä aikaan pelkällä habituksellaan.

Kässytunnit oli siis eilisen ihan ehdoton kohokohta, aivan mahdottoman nopeasti ne vain meni. Onneksi samaa herkkua on luvassa ensi viikolla, on mahdottoman mukava nähdä kunnolla vanhojakin luokkalaisia. Muilta osin työpäivä olikin sitten kokolailla samaa huttua kuin aiemmatkin, ohjattava tosin oli kovin uuvahtanut ekat tunnit.

Ruokailua edeltävällä välkällä tämä oli sitten piristynyt himppasen ehkä liikaakin ja oppitunnin alussa selvitettiinkin sitten sitä miten sieltä pihalta pitikään tulla sisälle. Siinä määrin hyvin tosin tunnen ohjattavani, ettei minulle tullut mitenkään yllätyksenä että tämä oli ottanut ja kiskaissut härkkijää hupusta tungoksessa, härkkijä kun oli, tahattomasti tosin, tuupannut ohjattavaa takaapäin.

Ohjattava oli todnäk päättänyt antaa samantien takaisin niiden härkittäviksi joutuneiden ekojenkin puolesta, tällä kun on ollut aika kova huoli kokoajan siitä kuinka pienemmät siellä pihalla pärjäävät härkkijälle. Silti, se ei oikeuta tenavaa mihinkään kostotoimenpiteisiin, ei sen enempää oman itsensä kuin niiden muidenkaan puolesta ja siitähän sitten todella puhuttiin.

Ruokavälkän ohjattava viettikin sitten open kanssa luokassa keskustellen siitä mikä meni vikaan ja miltä se kenestäkin mahtoi tuntua. Toisaalta, en minä poissulje sitäkään vaihtoehtoa että härkkijä olisi tenavaa tahallaan tuuppinut rappusissa, härkkijä kun on useampaan otteeseen härkkinyt ohjattavaakin sekä luokassa että ulkona.

Kotosalla touhuttiinkin sitten normitapaan läksykuvioita, evästeltiin, minä pesin koneellisen pyykkiä ja järkkäilin ihan hennosti vaatehuonetta. Jotenkin sitä oli aika vedoton olo eilisiltana, en sitten tiedä mikä niin väsyttikään. Prinsessa ei onneksi ollut enää oksentanut, maha oli kyllä ollut totaalisen sekaisin aamuhetken mutta muuten tuo alkoi olla jo kunnossa.

Mahatauti ei ole vielä näyttänyt leviämisen merkkejä muille tässä torpassa ja prinsessakin pääsee tänään kouluun joten ei huono. Tänään on testin alla spedenkin omatoiminen kotiutuminen koulusta, eilen illalla kokeilimme osaako tuo avata ihan itse ulko-oven avaimella. Hienostihan se sujui joten ei hätiä mitiä!

Kohtsilleen pitäisi ryhtyä tenavia herättämään, prinsessa tosin on jo hereillä. Olen tässä ihan tarkoituksella opetellut nyt heräämään myöhemmin eli kello on soimassa vasta kymmentä vaille kuusi mutta jaa-a, eipä tässä paljon kelloa tarvita. Se taas ei johdu siitä, etteikö tänäkin aamuna olisi unta riittänyt, olisipa tosiaan mutta pah ja pöh!

Kahtakytä vaille kuusi prinsessa töni minua kysyen ”eks sä me töihin tänään”… Juupa juu. Mikä ihme aamuvirkku tuosta neidistä on tullut??? No, eipä tuon nyt niin ole väliä vaikka könyääkin pystyyn hieman aiemmin kuin kello soi, ehtiipä sitten pidempään istua ja nautiskella aamukahvista.

Ai niin muuten! Palasin niiiiiiin mainiolla mielellä eilen työmaalta ettei mitään rajaa! Olettehan kuulleet sanonnan ”paha saa aina palkkansa”? Se ihminen, joka viime keväänä aiheutti ihan älyttömän härdellin työmaalla ja ihan järjettömän sotatilankin siinä joutessaan. Jonka kohdalla olemme jo valmiiksi mananneet syksyä sillä oikeasti, on hirvittävän vaikeaa olla oma itsensä kun tuntuu että seassa kulkee joku joka puukottaa selkään heti kun paikan saa.

Ei ole näkynyt! Eikä varmuudella näykään vielä pariin viikkoon ja voipi jopa olla ettei tule näkymään ennen joulua, jos edes senkään jälkeen! Taidan olla todella huono ihminen mutta en voinut kuin hymyillä leveästi tämän kuultuani! Siis oikeasti! Voi sitä kierouden määrää jonka hän käytti keväällä pedatakseen itselleen esimiehen silmäterän paikkaa ja voi sitä ilkeää karmaa joka nyt iski!

Mahtavan upeaa! Ja nyt taidan hilppasta asettelemaan kutrejani ja herättelemään muita joukkoja ja ja ja… Se on siis moro ja have fun!

2 comments on “Mahtava meno!

 1. On varmasti todella ihanaa olla tekemisissä niiden vanhojen tuttujen oppilaiden kanssa. Varsinkin kun heiltä saa vielä kiitosta ja kehuja.
  Hienoa, että Spedeltä sujuu jo oven avauskin, ei hänen sitten kauan tarvitse ip:ssä olla.
  Mä olen vielä hengissä, mutta väsyttää aika tavalla…..

  • Se on kieltämättä ihanaa!

   Elän toivossa, että ensi viikko on viimeinen viikko kun spede on ipn kirjoilla. Saapa nähdä…

   No, otat sitten lötköasennon kun olet saanut viimeiset hommat käsistäsi, eikö? Koetapa jaksella vielä loppurutistus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s