Päivää taloon vaan niin!

Joopa joo. Notkuttuani useamman päivän likipitäen tekemättömänä totesin tänä aamuna että eihän tästä nyt mitään tule. Jos venytän toimimista aamuysiin asti niin pöh, eipä tule enää alettua ja sehän on huono juttu se. Siispä tänä aamuna olin jo ennen kasia hyvää kyytiä sulattamassa broitsusuikaleita ja laittelemassa riisiä kiehumaan, kas kun sitä evästä. Taas kerran.

Vaan olipa muuten mainiota sapuskaa, todettakoon näin! Pienillä lisätuunauksilla siitä saisi vielä paremman, sillä itselleni passaisi mainiosti joukkoon jotkin kasviksetkin. Samoinhan ne kelpaisi junnulle mutta speden kohdalla saattaisi tulla tenä ja prinsessan kohdalla tenä olisi taattu.

Toisaalta, selvisipä sekin ettei prinsessa huolinut kasvittomanakaan, tämä kun ilmoitti pontevasti ”mä EN syö mitään missä on kanaa”. Justaansa joo, mikälie hittolaisen kausi tämäkin sitten, aiemmin kun kana on kelvannut mennen tullen ja vaikka vielä kerien. Ilmoitinkin prinsessalle että tämä selvä; jos ei kerran ruoka kelpaa niin prinsessalle EI ole mitään tarjoilua tänään.

Ei kuulkaa tule mitään, että yhdelle 14vee täyttäneelle pitäisi muka tehdä IHAN omat ruoat päivittäin ja niiden pitäisi olla jatkuvasti joko spagettia ja jauhelihakastiketta tai perunaa ja jauhelihakastiketta. Niin tai nakkia ja ranskalaisia tai grillimakkaraa tai lihapiirakkaa, tai ehkä jopa pizzaa. Pöh!

Olkoon syömättä muutaman päivän, ei tuo nälkään kuole. Siinä määrin käy kuitenkin öiseen aikaan leipäkorilla että takuulla pysyy hengissä mutta olettaisinpa, ettei määräänsä kauempaa pelkkää leipääkään jaksa pupeltaa. Tai sitten jaksaa, mistäs minä tiedän. Seuraavan kerran saa noita ainoita haluamiaan vaihtoehtoja siinä kohtaa kun niitä tehtäisiin muutenkin eli ei ihan lähipäivinä.

Muilta osin torppaan ei sitten kummoisia kuulukaan. Tämä aamupäivä meni ruoanlaiton jälkeen pitkälti siihen, että säädin, käänsin ja väänsin nettiyhteyksien kanssa. Siis tabletin osalta. Nyt pelittää mutta ei ihan niinkuin toivoisin eli kotimodeemimme langaton osio pätkii yhteyden kaikilta langattomasti netissä olevilta laitteilta tasan samalla hetkellä kun laitan tabletista elisa viihteen tallenteen päälle.

Tabletin sisään tuupattu simkortti taas ei ollut ratkaisu sillä kas, ”tallenteita ei voi katsoa ilman wlan-yhteyttä” joka taas niin, kuten aiemmin sanoin. Kotimodeemin kautta katkaisee yhteyden muista langattomista verkossa olevista laitteista ja niitähän tässä talossa on. Tänään ongelmaan löytyi viimein ”jonniilainen” ratkaisu eli kas, kun asettelen simkortin reitittimeen ja valitsen wlan-verkoksi reitittimen verkon niin ongelmia ei ole.

Toteanpa, että syksyinen reitittimen hankinta oli siis varsin jees muiltakin osiltaan kuin siksi, että saan jaettua yhteyden reissuillakin ollessa sen kautta mutta sittenkin tuntuu hölmöltä että kotona on toimiva wlan-verkko elisan kautta ja pah ja pöh, siinäpä ei riitäkään yty siihen, että saisi tallenteita katsottua langattomasti yhtäaikaa kun muut laitteet on wlan-verkossa.

Tämä on muuten sikäli vähän ankea päivä että minua on tiukasti väsyttänyt aina heräämisestä asti. Se taas johtunee pitkälti siitä, etten tahtonut millään saada nukuttua illalla vaikka olinkin ihan dööd, havahduin hereille ihan kaikkeen. Vielä yhdeltä yölläkin havahduin hereille siihen, että ukko kömpi sänkyyn ja rapisteli mehujääpaperia, kotvan kuluttua tuo rouskutti sipsejä.

Ja minä sentään olin siellä petissä ollut kympistä asti ja torkkunutkin jo välillä. Sittenkin, ihan kaikki äänet sai minut havahtumaan hereille ja joka aivaten ainoa kerta kesti aikansa ennen kuin sain uudelleen unen päästä kiinni. Ukon kotiutuminen, tämän suihkussa käyminen, prinsessan köpöttely keittiöön, ukon makkarin ovelta kurkkiminen. Ihan kaikki!

Tiedä sitten, onko laiskottelu mennyt jo yli ja aiheuttaa yliväsymystilaa, kai tässä pitäisi potkia itseään reippaammin touhumoodiin mutta kun pöh ja pah, ei millään jaksaisi. Ja pakatakin pitäisi vielä tänään, huomenna aamupäivällä kun on kurvailtava kaupoille ennen kuin ukko kotiutuu ja edessä on se napamantereelle lähtö. Huoks.

Vaan jaa. Nyt taidan postailla ihan erikseen sapuskaohjeen ja se on siinä sit. Se on moro!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s