Broitsuriisivuoka

10394475_10152468702888771_6901510199106591852_n

Tämä ah, kuvan vasemmassa yläreunassa näkyvä, niin ihana kapine tarttui matkaan jo useampi vuosi sitten kirpparilta ja ihan puhtaasti tunnesyistä. Samanlaisella, väriä lukuunottamatta, kun aikanaan äiti sötkötti kaikki vauvamössöt pikkusiskolle kotosalla.

Pääasiallisesti kapine, reppana, on lojunut keittiön kaapin päällä sillä meillä annoskoot on aina jotenkin älyttömät mutta tällä viikolla kapine onkin sitten ollut käytössä jo pariinkin kertaan.Se kun on kertakaikkisen mainio pienten juustomäärien ”raastamisessa”, muutama painallus ja johan on passelia kamaa!

Vaan niin, se ohje piti kirjaamani.

400 g broitsusuikaleita marinadissa (hunaja, valkosipuli tms)

3,5 dl pitkäjyväistä riisiä + 7 dl vettä kahdella kanaliemikuutiolla ja teelusikallisella currya maustettuna keittämiseen

2 dl kuohukermaa

1 prk ranskankermaa

0,5-1 dl vettä

n. 1dl juustoraastetta

Keitä riisi ja paista riisien kypsyessä suikaleet. Laita uunivuokaan, sekoita kerma, ranskankerma ja vesi keskenään, kaada uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja paista 225 asteessa n. 30-45 minuuttia. Nam ja lurps! Todella helppo ruoka tehdä ja kertakaikkisen hyvääkin vielä!

Kerman voi toki halutessaan vaihtaa kevyempään malliin tai vaikka niihin maustettuihin, sipuli sopisi hyvin vuokaan ja niin, ne kasvikset. Toki lisämaustaakin voi mutta curry ja kanaliemet riisin keitinvedessä antaa jo aika passelisti sitä makua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s