Typerää touhua

Vapaapäivä ja tää heiluu pystyssä kello 4.03. Justaansa juu. No, ehtiipä paljon kaikenlaista, harmillista tosin se, ettei täällä voi oikein touhuta vielä kotvaan. Plääh. No, josko kuuden jäljestä jo alkaisi sakkia olla hereillä tai sitten ei.

Eilinen työpäivä jäi kuulkaa ikävänpuoleisesti nysäksi. Onneksi se vähän minkä ehdin työmaalla olla oli varsin jees, tenava oli kummasti rauhoittunut ja asettunut edellisistä päivistä ja hommat sujui varsin mukavalla tahdilla. Suurin osa päivästähän oli jo ”hömpänpömppää” mutta ekalla tunnilla tehtiin sentään vielä äikän työkirjaa.

Metsäkeikkakin sujui varsin hyvin, ei valittamista, samoin päivän vika oppitunti jonka aikana keskityttiin lähinnä leluihin ja herkkuihin. Ihan ruusuilla tanssimiseksi homma nyt ei sentään mennyt, vika tunti kun meni osin huolta tuntien ja osin tenavan ”ärsyttäessä” luokan kuumakallea mutta hyvinhän nuokin ärsytykset meni ohi kun selän takaa komenteerasin.

Mutta se huoli. Junnuhan jäi kotosalle toipumaan edellisen päivän mahataudista, ripulointi nyt oli selvästi loppunut (eipä tuo mitään ollut syönytkään oksentamaan ja ripuloimaan alettuaan) ja ukkokin oli aamuvuorossa. Jo ennen puoli yhtätoista junnu laittoi ekan kerran viestiä kertoen kuinka olo on huono ja oksettaa mutta oksennus ei tule kun ei ole mahassa mitään mitä oksentaa.

Kehotin syömään jogurtin, se kun olisi sitten ainakin helppo oksennettava jos niikseen on, ja jatkamaan makoilua sohvalla. Ruokkikselle ehdittyäni soitin lapselle ja tämä kertoi mitanneen kuumeen, pää kun oli mahdottoman kipeä. Mittari oli näyttänyt 38.3. Totesin samantien puhelun lopetettuani työkaverille että jos lapsen olo pahenee niin minä otan ja lähden samantien kun ohjattava on poistunut koululta.

Ruokkiksen jälkeen junnu viestitti kuumeen nousseen edelleen ja olevan jo 38.6 ja päähän sattuvan ihan hirveästi. Soittelin lapselle ja voi onnetonta kuinka tuskainen tuo oli. Lupasin kurvailla kotiin heti kun oppilaiden päivä päättyy eli 12.15. Lapsi puolestaan lupasi pysytellä peiton alla, meidän sänkyymme tuo oli siirtynyt makoilemaan.

Oman porukan lähdettyä kotiin kurvailin minäkin kotosalle. Vaan olipa junnu onnettoman näköinen kun makoili peitto korvilla. Mittari oli kivunnut näyttämään jo 38.9 lukemia, jogurtti oli kyllä pysynyt sisällä mutta mahaan sattui aina välillä ja pää oli ihan superkipeä. Minä kehotin lasta koettamaan josko saisi nukuttua ja saihan tuo kun olin kotiutunut.

Ukon kotiuduttua työmaaltaan me lähdimme prinsessan kanssa hakemaan tälle kevätjuhlavaatteita ja samalla reissulla nappasin speden tarhalta. Kotiin ehdittyäni mittasin uudelleen junnun lämmön ja se oli tarkalleen 39. Päätään tuo edelleen valitti ja annoin pamolin joka laski kuumeen varsin siedettävään alle 38 lukemaan mutta pääkipuun siitä ei apua ollut.

Ilta menikin sitten lähinnä notkuessa, jotenkin oli takki suhteellisen tyhjä. Iltaa myöten lämpö lähti uudelleen nousuun, onneksi lapsi lähti yöunille jo iltakasilta. Ilmeisen hyvin tuo sai unen päästä kiinni sillä sen jälkeen ei ole kuulunut pihaustakaan yläkerran suunnasta.

Sen sijaan spede havahtui itkemään pääkipua hieman jälkeen yhdentoista. Justaansa joo. Pamolin tuokin sai ja tuolle se auttoikin siihen pääkipuun, mielenkiinnolla odotankin nyt herääkö makkarista kipeä tenava vai oliko kyseessä vain jokin yksittäinen pääkipukohtaus, niitä kun on tuntunut alkavan tulla tuolle.

Iltasella pyörähdin vielä kuvaamassa pihamaata ja johan onkin tapahtunut kasvua ja paljon vajaan viikon aikana. Siis näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, se on moro!

piha

 

Pihamaata ja kesäkukkia 23.5. otetuissa kuvissa….

kesä2

Pihamaata ja kesäkukkia 28.5. otetuissa kuvissa… Ihana kesä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s