Jopas laiskotti

Tai jaa, voiko sitä nyt laiskotukseksi sanoa, en tahtonut saada aloitettua mistään suunnasta. Olo oli kuin pahemman luokan sählääjällä, teki mieli tehdä sitä, tätä ja tota, käydä siellä täällä ja tuolla ja touhuta vaikkas mitä. Tietäähän sen, että moisessa tilanteessa ei mistään tahdo tulla mitään sillä tottahan ihmisen pitäisi keskittää tarmonsa YHTEEN asiaan kerralla.

Onneksi poikanen 17v oli vapaapäivällä. Ja onneksi spede oli aamuisen köhimisen ja räkimisen jälkeen asettunut tilaan ”nenä falskaa mutta muuten menee hyvin” sillä muuten päivä olisi mennyt takuulla täysin harakoille. Junnunkin aamulämpö oli vaivaiset 37.0 ja hahaa, eipä tuo siitä enää noussut päivän aikana joten jipijei, tautikanta alkaa olla voitettuna!

Mutta tosiaan se sähellys. Minähän säntäilin sinne ja tänne kuin päätön kana. Pyörähdin terrassa, piipahdin markettihtissä, huomasin unohtaneeni osan hankinnoista ja säntäsin uudelleen markettihttiin. Istutin kukkia, keittelin kahvia, pyörähdin ruokakaupalla, heilautin itseni hesen autokaistan kautta kotiin ja ruokailun lomassa tuijottelin kotvan telkkaria.

kesä1

Syötyäni kummastelin taas että mitäs sitä sitten tekis. Ja sitten se iski. Puuvaja! Sehän se olisi oiva kohde energian purkamiseen. Ei aikaakaan kun minä olin kasvot pölyssä, kädet ällöliassa ja sahanpuruja varpaissa puuvajan uumenissa. Puuvajahan on VANHA kuin mikä. Joskus 40-50-lukujen taitteessa rakennetun saunarakennuksen osa ja silloin alkuvuosinaan, ja kenties vielä hieman myöhemminkin, toimittanut hevostallin virkaa.

Seinässä on ruosteinen rengas hevosen kiinnitystä varten, katossa heinien tiputusaukko ja lattian laudat on osin jo haperoituneet ihan lahoon kuntoon. Pari-kolme kertaa aiemmin olen sen järkkäillyt mutta eipä se ole toimittanut juuri muuta virkaa kuin puiden säilytystilan ja saunan muututtua käyttökelvottomaksi, kiitos remppatarpeen, varaston sijaa.

Sinne on lykätty KAIKKI pihasta aina lautoja, trampan osia, vanhoja mattoja, kaattikselle pääsyä odottavia jätesäkkejä ja kompuraa ja vesipumppua myöten. Ja koska sinne tosiaan on vain lykätty ihan kaikki niin arvaahan sen. Sieltä voi myös löytää ihan mitä vaan. Kuten nytkin löytyi, mm kauan kateissa ollut kompuran auton renkaiden paineiden mittausosa, sytytysnestettä, pesisräpsiä ja erinäinen määrä krokettipelin portteja.

Siinä kohtaa kun olin saanut kasan kakkosnelosia siirrettyä pois puuvajasta ja kaivettua himppasen tilaa peräseinustalle aloin heitellä isompia puusäliä ovesta pihalle. Kotvan päästä olinkin jo kyykkysilläni keräämässä ruuveja, muttereita ja prikkoja sillä tottakai sinne sekaan oli niitäkin kaatunut iso astiallinen.

Osan moisista urakoituani otin ja aloin lapioida sahanpuru-roska-moska-pöly-kerrostumaa jätesäkkiin ja kun peräseinän edusta oli viimein ”puhdas” siirtelin etuosassa olleita vanhoja tasoja sinne. Ja lisää sahanpuru-roska-moska-pölykerrostumaa lapiolla kohti vajan oviaukkoa. Voi hemmetti sitä pölyn määrää mikä ympärillä leijui, tuntui että sekä suu, nenä että silmät oli moista moskaa täynnä. Ja onko ihme…

puuvaja2

Lopulta jäljellä oli vain tämä pieni kasanen lähellä oviaukkoa. Huoks. Minä otin ja vaihdoin vaatekertaa, pesaisin pikana kasvot ja hyppäsin prinsessan kanssa autoon ja pyörähdimme hakemaan sekä sulkkissetin että krokettipelisetin marketista. Spede oli näet kovin innostunut huitomaan sen ainokaisen ehjän krokettimailan kanssa joka vajasta oli löytynyt.

Samalla kertaa pyörähdimme jälleen hesessä sillä prinsessa oli jäänyt ilman ateriaa aiemmin, tuo kun oli vielä silloin koulussa. Palattuamme jatkoin urakointia heti sen jälkeen kun olin asentanut spedelle pienen krokettiradan pihamaalle. Yllättäen radasta intoutui junnu ja prinsessakin ja sillä aikaa kun äiti kolusi vajassa nakutteli tenavat palloja pitkin pihamaata.

Näyttää muuten vahvasti siltä, ettei antibioottikuuria tarvitse hakea, junnulla oli aamulämpö eilen 37.0 eikä se siitä päivän aikana noussut. Päätäkään ei särkenyt kertaakaan joten mitä voimme tästä päätellä; junnu sairastaa edelleen kolme kertaa niin pitkään tauteja kuin me muut. Plääh!

Iltaseiskan kanttiin alkoi puuvaja olla kokolailla valmis. Tai valmis ja valmis, on siellä vielä hienosäätöä tiedossa mutta kaikki ylimääräinen romu ja roska sieltä on ulostettu ja entisen hiekkalaatikon päällä on suhteellisen iso kasa roinaa odottamassa kaatopaikalle pääsyä. Oi kun kiva!

Itse pyörähdin suihkussa, nakkasin speden kylpyyn sen perään ja prinsessa ja junnu pelaili vielä sulkkista pihamaalla sen ajan. Ei liene ihme että poliisiopisto jäi jokseenkin kesken kun sänkyyn itseni rovautin ja nukuinkin niin sikiunta ettei minulla ole pienintäkään hajua siitä, mitä täällä on iltamyöhällä touhuttu vai onko touhuttu mitään.

Ja se puuvaja. OMG! Kyllä nyt kelpaa! Vielä kun olisi jotain levyn jämiä jossain niin että saisi lattian tasaisemmaksi niin avot sie, kaikki tasot kun jouduin tukemaan jalkojen alta suunnilleen suoriksi levynpaloilla joita vajasta löytyi. No, ainakin sieltä löytää nyt kaiken mitä siellä on eikä tarvitse ihan heti tukehtua uudelleen pölyyn ja puruihin.

puuvaja3

Tämän päivän ohjelmisto on vielä himppasen auki mutta takuuvarmasti siihen sisältyy erinäinen määrä touhuja pihamaalla. Todnäk haen lisää kukkia sillä kas, puuvajan uumenista löytyi myös kauan sitten kadonneita kukka-astioita. Jippii. Jos raaskin (käääks!) ostan myös haaveilemani tupla-hannan sillä sitä kaivattaisiin ”jalkkiskentän” viereen katsomossa istujille.

Oletusarvoisesti pihamaa tulee olemaan täysin kuosissa tämän viikonlopun jälkeen ja loppukesä meneekin sitten rikkaruohoja nyppien ja nurmikkoa ajellen. Ei huono! Vaan jaa. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin, siirryn juomaan viimeisen kupposen aamukahvetta. Se on moro ja have fun!

puuvaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s