Viimeistä viedään

Aika mahtavan upeaa, sanon mä! Viimeinen viikko ennen lomaa ja kyllä se loma nyt osuukin oikeaan kohtaan. Vaikka työmaalla ei varsinaisesti ollakaan tukkanuottasilla niin aikamoiseksi kyräilyksi touhu on mennyt, kaiken aikaa on itsellä siinä missä takuulla muillakin, kuin joku seisoisi selän takana katsomassa miten työsi hoidat, moneltako tulet, moneltako lähdet ja kauanko taukoilet.

Ei kiva, ei kiva alkuunkaan. No, josko tämä tästä, onneksi omat työpäiväni on siinä määrin kiireisiä etten yleensä ehdi juurikaan törmätä kehenkään päivän aikana. Välitunnit tulee vietettyä luokassa ruokkista lukuunottamatta ja ruokkiksellakaan en istu opehuoneella kuin sen hetken, että olen saanut einehdittyä evääni.

Viikonloppu sujui kokolailla normikaavalla. Ruokaa, siivoilua, oleilua ja lisää ruokaa. Junnu lähti yökyläilyreissulle lauantaina ja tuolla reissulla tämä on edelleen, äidille lankesi näin ollen koulurepun pakkaaminen valmiiksi tänä aamuna niin että junnu vain nappaa sen kouluun matkatessaan.

Pikkuveikka pyörähti lauantaina kahvilla ja suuntasi sen perään kaverilleen saunomaan. Anoppikin siinä piipahti hätsunpikaa ennen kuin lähti kaverinsa kanssa syömään. Eilen aamulla piipahtelijamäärä kasvoi vielä yhdellä sillä likipitäen samantien kun avasin ulko-oven ja sytytin savukkeen kipitti paikalle naapurin koiruus.

Nakki jääkaapista, vettä kulhoon ja koiruus köpötteli kotvan perästä yläkertaan prinsessan viereen nukkumaan. On se aika persoona, ei voi muuta sanoa. Nämä karkureissut koiruudella on kokolailla vakio ja välillä niitä on taajemmin, välillä harvemmin ja nyt tuntuu olevan taas se taajemmin.

Ovelahan tuo on kuin mikä, makoilee välioven vieressä naapurilla odottaen josko joku onneton sattuisi tulemaan ovesta niin ettei hoksaa hänen olevan asemissa. Pieni kun on, ja vikkelä, niin pianko siitä ovenraosta reissuun luikahtaa heti jos kulkija ei ole takuuvarmasti ehtinyt tai huomannut vetää ulko-ovea kiinni ennen kuin avaa välioven.

Liekö pieni koko syynä myös siihen, ettei koiruuden reissut aiheuta kovinkaan suurta pahennusta lähistöllä. Hieman tyyliin ”tuolta se tuli ja tuonne se meni” ja siinä se. Lisäksi koiruuden vakiotyyliin kuuluu reissulta palatessa pyörähtää meille nakille. Sikäli hyvä systeemi, että koiruus on totutettu moiseen nakkipalveluun, heti kun juoksuja on juostu riittämiin niin ovellehan tuo ilmestyy.

Tänään ajattelin viettää pyykkipäivää kunhan työmaalta kotiudun. Piti jo eilen mutta miten kävikään, minä nalkkiuduin tuijottamaan tallenteelta pois yhden sarjan jaksoja. Ex-teinikin piipahti iltasella pikaisesti vielä kahvilla ja vaihtamassa muutaman sanan, kehui nukkuneensa neljäntoista (!) tunnin yöunet. Outo!

Itse nukuin viime yön jotenkin todella huonosti, uni ei tahtonut tulla millään ja kun se viimein tuli heräilin milloin mihinkin. Kaiken kukkuraksi havahduin kunnolla hereille jo ennen viittä ja aikani sängyssä manailtuani luovutin ja nousin himpan ennen kuin ukon kello soi viideltä. Pöh! Saattaa himppasen väsyttää kun kotiin ennätän!

Vaan jaa. Luulenpa, että siirryn nyt tutkailemaan ulkoista habitustani ennen kuin siirryn yläkertaan tutkailemaan junnun reppua kuntoon. Se on siis moro ja have fun!

2 comments on “Viimeistä viedään

  1. Ilmotatko sen koiruliinin omistajille sitten,että karkulainen on löytynyt?vai meneekö tuo itse kotiaan kun sen aika on?Aattelin vaan…Mun siskon kissa oli yli puol vuotta omilla teillään.Ja kun vanha ”rouva” suvaitsi palata kotiin,niin kyllä sen turkki kiilsi ja oli muutenkin tosi hyvässä kunnossa.Muuta ei keksitty kun että joku oli ottanut kissan itelleen ja ehkä kyllästynyt sitten siihen ja ajanut sen lopulta tiehensä 😦 Ois pitänyt kun kerran ottivat,(ei ois lasten surutyö mennyt hukkaan)Nykyään ei kissalle kelpaa edes kotiruoka,mitä lie katkarapuja lohipedillä on syötetty 🙂
    Taidanpa itsekkin lähteä kohta yöunille jotta kerkeen nukkua 10 tuntia,kyllä sitten taas jaksaa.

    • Ei tuo omia aikojaan mene, ilmoittelen ja joko itse kiikutan naapuriin tai naapurista haetaan 🙂 Sunnuntaina oli kello vain vielä niin kovin vähän, etten viitsinyt soitella naapuriin tuossa kohtaa kun koiruus meille jolkotteli 😀

      Olipa ikävästi toimittu teidän kissan kanssa, höh!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s