Loma lähenee

En voi väittää olevani millään tavalla pahoillani moisesta loman lähenemisestä, päinvastoin oikeastaan. Vielä ensi viikon kun jaksaa painaa niin johan kuulkaa saa viikon vaan olla ja öllötellä. Siihen viikkoon sisältyy tarkalleen yksi (!) ns pakollinen meno ja se on poikasen 19v vala jota odotan jo innolla.

Tänä aamuna ei ole muuten alkuunkaan niin karsea olo kuin eilen oli. Silmä saati silmät ei ole turpeina eikä nenäkään niin täysin muurautuneessa kunnossa kuin eilen. Liekö osansa eilen aamulla nappaamallani allergialääkkeellä, mene ja tiedä. Allergiaksi minä itse melkein oireeni lukisin, ehkä ikä on tehnyt tehtävänsä ja niitä alkaa nyt ropista. 

Eilinen työpäivä sujui kuin silkkiä vaan. Oikeastaan päivän tiukin tilanne oli aamulla kun kokoonnuimme ohjaajaporukalla palaveriin. Hassu juttu, kukaan ei puhunut mitään IPstä, sen sijaan koulutustarpeita kartoitettiin innokkaasti. Ihan kaikista pskinta hommaahan on juuri tämä, ettei asiasta puhuta vaan jutut kuulee sitten muuta kautta.

Henkkoht olen tuuminut, että juttu taitaakin olla niin että se muu vakkariporukka työmaalla on varsin jees IPn tämän hetken toiminnoista, sehän ei ole rasittanut osaa vakkareista kuin joka kolmas viikko kahden tunnin verran ja osaa viikoittain sen kahden tunnin ajan, ja pyörii kuin rasvattu kone ilman että sillä pitää kaikkien päätään vaivata.

Se kanto kaskessa tuntuukin olevan talon toinen määräaikainen, se joka sai pestin syksyllä. Tämä kun sattui olemaan juuri se samainen ihminen joka oli heittänyt lauseen ”kun ei se jousta” liittyen minuun ja käyttänyt suurimman osan ajasta keke-keskustelussa nimenomaan IPn vatvomiseen. Ja huom, hänkin on IPssä tarkalleen kaksi tuntia viikossa.

Nyt hän aikoo tehdä oikein kunnon esityksen siitä miten hän IPn muuttaisi, hän kun muuttaisi siellä kaiken. Ei mitään leikkitouhuja vaan kaikkia koulun tiloja hyödynnettäisiin ja lapset seilaisi pitkin taloa milloin kuvisluokkaan, milloin saliin ja milloin mihinkin.

Ottaen huomioon, että tenavalaumalla on nytkin, IPn omien tilojen puuttumisen myötä, vajaan kahden tunnin sisällä kaksi siirtymää, kuulostaa homma aika hurjalta. Ottaen huomioon senkin, että porukassa on aina mukana muutama tohelo joita saa ojentaa kerran toisensa jälkeen, kuulostaa homma vielä hurjemmalta.

Henkkoht en alkusyksystä olisi missään nimessä lähtenyt ryhmää viemään saliin riehumaan. En. Vielä tässäkin vaiheessa salissa riekkumista voisi ajatella muutaman tohelon poissaollessa, ei muulloin. Toki mielipiteeni saattaisi olla eri jos en porukkaa näkisi kuin sen pari tuntia viikossa ja vieläpä siinä vaiheessa kun osa ryhmästä on jo lähtenyt kotiin ja porukka on rauhoittunut leikkeihinsä.

En myöskään pakottaisi porukkaa leikkaa-liimaa-askartele-touhuihin kovin herkästi. En. En koska tiedän koko porukan tulevan luokista joissa sitä leikkaa-liimaa-askartele-touhua on valmiiksi PALJON viikon aikana ja osa porukasta ei vain simppelisti pidä moisista touhuista mitenkään erityisen paljon.

No, nyt odotellaan mitä tuleman pitää, harmillistahan tässä on se, että IP-aisapari on vetänyt herneen niin tiukasti nenään etten tiedä saako sitä sieltä hetkeen pois. Enpä tuota ihmettele, aikamoisena epäluottamuslauseenahan tämän kommentoinnin asian tiimoilta voi ottaa vallankin kun aisapari on se vastuuohjaaja ja käyttänyt paljon aikaa IPn asioiden hoitamiseen.

Luulenpa, ettei yksikään vakkareista halua yhtään sen enempää niitä IP-tunteja kuin heillä nyt on. He ovat taatusti olleet tyytyväisiä siihen ettei heitä ole IPn asioilla sen kummemmin rasitettu vaan he ovat saaneet keskittyä muihin töihin. Mikäli tämän toisen määräaikaisen esitys saa tuulta purjeisiinsa niin IP-tunnit lisääntyy hurjasti (!) myös heillä.

Toisaalta, meiltä jotka IPssä nyt olemme ne sitten vähenee runsaasti. Siis mikäli olen talossa vielä syksyllä. Sekin kun on nyt vähän niin ja näin. Olenpa tässä päätynyt jopa siihen, että tämä toinen määräaikainen petailee itselleen paikkaa ensi syksyksi. Melkeinpä tässä toivoo, ettei niitä täyttölupia taloon saataisi kuin yksi sillä se ratkaisisi kerralla monta ongelmaa.

Minun ei tarvitsisi miettiä tippaakaan olenko talossa syksyllä vai en sillä siinä kohtaa esimies joutuisi päättämään ottaako hän minut jatkamaan ohjattavan kanssa vai sittenkin tämän innokkaan IPn kehittäjän. Oli esimiehen päätös mikä tahansa niin minä en sitä joutuisi miettimään yhtään. En joutuisi tekemään töitä ihmisen kanssa jonka suhteen luotto on nyt ihan himppasen mennyttä.

No, tämä tästä IP-mietinnästä. Josta tulikin mieleen että minulla, joustamattomalla ihmisellä, on tänään edessä piiiiitkä päivä. Menen normiperjantain tapaan puoli kasiin ja toisin kuin normiperjantaina en pääsekään työmaalta himpan jälkeen kolmen vaan teen pitkän vuoron ja pääsen puoli viisi. Että sellaista joustamattomuutta.

Mutta niin, ne työt eilen. Ohjattava oli aivan liekeissä. Moista innokkuutta hommien tekemisen suhteen ei ole hetkeen näkynyt, ei edes edellisenä päivänä vaikka silloinkin sitä intoa oli varsin mukavasti. Minulla oli oikeasti (!) työpäivä jolloin en tainnut kertaakaan manata mielessäni sitä ettei tenava kuuntele.

Ojensin toki kerran jos eräänkin hiljaisuuteen ja istumaan kunnolla ja pidin toki palopuheen ihan normikaavalla siitä miten siellä välkällä ollaan ja miten sieltä tullaan ja kas, hommat sujui kuin tanssi. Ei kärhämöintiä, ei ärsyttämistä, ei mökäämistä, ei mitään. Ou mai! Toivonpa todella että samalla moodilla mennään tänään, luokka-aisaparini kun on vapaapäivällä joten olen ihan itsekseni luokassa ohjaajana.

Kotimatkalla haukottelin makeasti ja kaappasin toki speden kyytiin. Kotona evästin speden, siivoilin keittiön tasot, höpöttelin sanan jos toisenkin sekä prinsessan että junnun kanssa ja ryhdyin toimeen. Koska olen todellakin alkanut epäillä, että osa tästä aamutukkoisuudesta on allergiaperäistä niin otin suosilla imurin kainaloon ja siivosin.

Ihan kunnolla. Imuroin koko alakerran, pesin lattiat, pyyhin pölyt, kiipeilinpä jopa telkkarinkin takana siivouspuuhissa. Iltaseiskalta istuin ja luin iltasatua spedelle ja ojensin tälle iltapalaa, siinä samalla ihmettelimme etuhampaan heilumismäärää. Heiluu aika hyvin, yläetuhampaat.

Alaetuhampaathan pojalta on jo vaihtunut ja pari viikkoa sitten lähti yksi alakulmahammas nätisti irti, nyt heilumisvuoro on ylhäällä. Moisesta heilumisesta johtuen spede EI kykene syömään oikein mitään mitä pitää purra. Ei sittenkään, että puremiseen voi käyttää poskihampaita joten jogurtti on ollut in ja pop sekä ilta- että aamupalana. Jep jep.

Ei liene ihme että moisen riehuntasession jälkeen kumahdin unille jo himpan jälkeen yhdeksän ja täysin kesken ohjelman. Joten ei liene ihme sekään, että heräsin rillit päässä tarkalleen 04:41. Jonka jälkeen olenkin sitten juonut runsain määrin kahvia ja naputellut erinäisiä rivejä tekstiä.

Joka johtaa taas siihen, että taidan vähitellen siirtyä kuosittamaan habitustani enemmän työmaalle sopivaan malliin. Se on siis moro ja have fun!

2 comments on “Loma lähenee

  1. Mukavaa loman odotusta! Minulla on lomaa ensi viikko ja sitten tulen viikoksi töihin ja olen taas viikon lomalla. Tuolla toisella pätkällä kun on esikoisen loma ja hän saapuu tänne kotikulmille. Kiva olla kotona kun hänkin on. Tuo valatilaisuus on varmasti hieno. Minulle lienee niitä vielä kaksi tulossa, kun kaksoset menevät harmaisiin eri aikaan. Esikoinenhan sai vapautuksen, joten siltä osin ei ollut juhlallisuuksia.
    Tänään oli muuten lehdessä, että allergiakausi on alkanut: pähkinäpensas pölyttää jo.

  2. Onpa hyvä että on teitä ”vinkkaajia” lehtien suhteen, tätä samaa allergiauutista tultiin minulle kertomaan luokkaan torstai-iltapäivänä. Nyt on junnulle haettu allergialääkkeet ja itsekin totesin että ehkä ja kenties toistaiseksi niitä napsin 🙂

    Valatilaisuus on taatusti HIENO, saat sen siis tuplasti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s