Pohja:
300 g digestivekeksejä
150 g margariinia
Täyte 1:
200g Lontoonrae-suklaata
150g ranskankermaa
½ dl sokeria
2 munaa
½ dl kahvia
4 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeiksi, muista puristella ylimääräinen vesi pois ennen kuumaan kahviin liotusta)
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
Sulata suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Liota pehmenneet liivatteet kuumaan kahviin. Sekoita sulatettuun suklaaseen ranskankerma, kahvi-liivateseos ja munasokerivaahto. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa pari-kolme tuntia. Vähempikin toki riittää, itse annoin hyytyä vaivaiset puolisen tuntia ennen kuin kippasin päälle toisen kerroksen…
Täyte 2:
200g Taloussuklaata
150g ranskankermaa
½ dl sokeria
2 munaa
½ dl kahvia
4 liivatetta (liota kylmässä vedessä pehmeiksi, muista puristella ylimääräinen vesi pois ennen kuumaan kahviin liotusta)
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa vaahdotettuna
Sulata suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Liota pehmenneet liivatteet kuumaan kahviin. Sekoita sulatettuun suklaaseen ranskankerma, kahvi-liivateseos ja munasokerivaahto. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Lisää hyytyneen Lontoonraesuklaahyydykekerroksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia, mielellään vaikka seuraavaan päivään.
Ihanan näköinen kakku.Mutta entäs kun ei tykkää digestivestä,ei kahvista eikä lontoorae suklaasta 😀 Mikäs neuvoksi? Sillon pitää vissiin jättää tää kakku välistä 😉
No, kahvi siinä ei maistu, sitä menee niin tilkkanen (siis riittää paljon pienempi määrä kuin ohjeessa liivatteiden liottamiseen) et ei yhtään. Digestivet taas voi korvata toisella keksillä. Ja suklaat voi ihan itse valita makunsa mukaan 😀
Laitan siis kakun ”tilaukseen”.Tosiaan kahvi on niin kammottavan makuista että päänsärky tulee jo sen ajattelemisesta 😀 Mutta muilta osin onnistuisi,ehkä hieman soveltaen tuo kakku(kaurakeksiä,vadelmasuklaata)Kiitos taasen hyvästä ohjeesta!
Annapa mennä ja leipaise soveltaen! 😀
On niin ystävällinen hän! 🙂