Höpötinpöpötin…

Olin kuulkaa jo niin voittajafiiliksissä jouluhankintojen suhteen, että vaan miten kävi. Tässä iltana eräänä sukkapuikkoja kilistellessä hoksasin että pah, mitä vielä. Osa hommista on pahasti vaiheessa. Muutama jo hankittu juttu on edelleen pitkin maakuntaa joten ne pitäisi noutaa (ja missähän kohtaa moisen…), joku ihmeellinen apinalauma on syönyt liki KAIKKI piparit piparikiposta ja siis kääk!

Yhtä ainoaa limppua en ole vielä leiponut. Jonkinlaista lohtua tuonee se, että parin lähimmän työkaverin lahjajutut on kokolailla kuosissa, niistä puuttuu tosiaan enää ne limput mutta siis silti. Ja menin sitten vielä lupautumaan lauantaiksi töihin! Mikä ihme järjen riemuvoitto sekin nyt oli, kysyn mä vaan?

No, oli miten oli, eiköhän näistä selvitä jollain ilveellä. Josko perjantai-illan käyttelisin limppuja pyöritellen (onneksi löysin blogia kaivelemalla tiedon siitä millä viime joulun alla korvasin ruisjauhot limpuista) ja lauantaina suuntaisin heti työmaalta päästyäni maakuntakierrokselle noutamaan niitä viimeisiä kapineita.

Sittenhän aikaa on vielä ruhtinaallisesti muille limppu-urakoinneille, erinäisille ruokahuoltovalmisteluille, mahdollisille viime hetken juoksenteluille ja joulusiivoukselle. Kai. Ehkä. Todennäköisesti ainakin.

Mitä taas tulee kaikkeen tämän syksyn stressausosioon niin todettakoon, että odotan varsin hyvillä mielin vajaan kolmen viikon päästä tapahtuvaa poikasen 19v armeijaan siirtymää. Josko elämä hänen kohdaltaan tasaantuisi tuolla ihan kunnolla, mene ja tiedä mutta toivoahan sopii.

Se poikasen parin viikon takainen sairaalakeikka päättyi onneksi ihan onnellisesti, kylki pojalla oli turpeana (todnäk kaatunut yökerhon rappusissa) ja sen jälkeen poikanen itsekin on himppasen miettinyt tekemisiään eikä mitään jälkiseuraamuksiakaan ole tullut eli kyljen turvotus on laskenut ihan omia aikojaan.

Mitä taas tulee hysteeriseen siskoon niin jaa. Tämä tilanne tulenee olemaan päällä vielä ajan jos toisenkin mutta ehkä siitä hysteriaosasta on päästy eroon, rikkoutumisaste on tosin suht iso. Taidan olla aika kurja ihminen kun suoraan sanottuna en jaksaisi YHTÄÄN kuunnella nyt siskon elämäntuskaa ja purkautumisia.

Itsekkyyttä, kenties, mutta tuntuu että muutenkin on ihan riittämiin kokoajan kaikkea. Junnun kohdalla ollaan taas kerran tekemässä innokkaasti ad/hd-diagnoosia uuden terkan taholta (lekuri ei ole oikein suostuvainen edelleenkään) ja illat työpäivien jälkeen menee hurauksessa kun säntäilet kotihommien, ruokintojen, viimeisten läksyjen ja nukkumatin odottelujen parissa.

Ja muutenkin. Olen jotenkin niin väsynyt siskoon ja tämän niin erilaiseen tapaan elää. Siinä missä minä painotan edelleen hankintojen suhteen sitä, että ensin ajatellaan mitä tarvitaan ja vasta sitten jos jotain jää, sitä mitä tahdotaan, on siskolla ollut aina päinvastainen mentaliteetti.

Sitä samaa oppia olen yrittänyt takoa omien tenavieni päähän ja siksi aina välillä oma mitta tulee ihan totaalisen täyteen siskon touhuja seuratessa ja rähinöitä kuunnellessa. Siis tsiisus! Eikö aikuisen kymppiveen äidin pitäisi seistä jo ihan omilla tolpillaan? Minusta on aika kohtuutonta huutaa ja räyhätä jos iskä ei suostu maksamaan sitä, tätä tai tuota, olkoonkin että osa niistä on ihan tarpeellisia juttuja.

Ei ainakaan silloin, jos itsellä on rahaa käydä kasvohoidoissa kerran kuussa, laitattamassa kulmat ja ripset säännöllisin väliajoin ja kampaajakin on tietyin viikkovälein. Ei ainakaan silloin, jos voi ostaa vaatteita enemmän kuin ehtii käyttää eikä vallankaan silloin, jos samaan aikaan sisustaa kotia muumimukeilla ja muilla himppasen kalliimmilla tuotteilla.

Myönnettäköön, että olen niin tottunut siskon tyyliin elää, että en voi sanoa olevani kateellinen saati kovinkaan usein ärsyyntyväni tämän touhuihin mutta myönnän senkin, että viime viikolla niin kävi. Loppujen lopuksi iskä on kuitenkin aika hyvin avittanut siskoa monilla jutuilla joilla aikuisikään ehtineiden lasten vanhemmat ei todellakaan tenaviaan avittele.

Kuten sillä, että vasta viimeisen vuoden sisko on ihan itse maksanut auton vakuutukset. Tai sillä, että vasta vuosi sitten sisko osti ihan ekan kerran itse itselleen auton. Siihen asti kaikki autot on olleet iskän hankintoja joten iskä on maksanut myös kaikki niihin liittyvät kustannukset.

Asuntolainatkin iskä on siskolle puhunut, onpa antanut rahaa milloin mihinkin siskon tenavalle tarvittuun kalliimpaan juttuun ja jos siskolle on oikein hätä iskenyt niin iskähän se on lompakkonsa avannut. Niin paitsi viime talvena jolloin iskällä oli mennyt kuppi nurin ja tämä ei ollut avannutkaan lompakkoaan siskolle josta sisko muuten suht reippaasti sydämistyi.

Tuolloin kuulin tarkalleen kuinka julmetun karmean iskän hän onkaan saanut ja miten kukaan voi olla noin järkyttävän inhottava omalle lapselleen. Reality-check; tämä on ihan itse kustantanut sekä oman että tenaviensa elämän aina siitä asti kun sulki kotioven selkänsä takana 16-vuotiaana.

No, siskon räpinöintiin tottuneena annoin tuon mennä yhdestä sisään ja toisesta ulos kunnes tosiaan viime viikolla oli pinna palaa ihan täysin. Ei palanut, propsit tänne, mutta läheltä liippasi. Ärsyynnyin ihan sataa, sitä en kiellä, sillä sain taas kerran kuulla kuinka järjettömän pässi iskä voikaan olla omaa lastaan kohtaan. Iskä näet oli luvannut kustantaa siskon tenavalle sukset lisukkeineen päivineen.

Oli antanut rahan tenavan kouraan ja todennut tälle, että siinäpä himppasen joulurahaa, osta jotain kivaa itselles. Todennut perään, että niin. Puhu nyt kuitenkin ensin äidin kanssa hankinnoista. Tämä oli riittänyt siskolle, puhelimessa tämä julisti minulle kuinka joutuu nyt ihan itse (!!!) ostamaan tenavalle sukset sillä tokihan tenava saa käyttää nyt sen suksirahan ihan kuten tahtoo.

Että siitä vaan, 150 ekkeä ihan vaan leluihin ja krääsään koska iskä sanoi lapselle että tämä saa jotain kivaa itselleen. No, tässä kohtaa jaksoin vielä olla jotenkin ymmärtäväinen, tosin sen verran oli pakko sanoa siskolle että mitä hittoa, miksi et sanonut samantien sille tenavalles että nythän on niin, että ne rahat on suksiin koska ne on PAKKO ostaa. Niin minä olisin tehnyt eikä meillä tenavat olisi edes olettaneet, että saavat moista rahasummaa ihan tosta vaan-käyteltäväksi.

Siinä kohtaa kun sisko alkoi rähinöinnin siitä todella suuresta epäkohdasta, ettei ollut itse saanut iskältä rahaa lahjaksi olin sanoa että höpöhöpö. Eiköhän iskä tarkoittanut sen suksirahan lieventävän siskon omia menoja jolloin takuulla osa siitä olisi ollut siskon ”lahjarahoja”. Mutta tosiaan niin, siskohan oli jo luvannut tenavalleen että tämä saa ostaa niillä rahoilla ihan mitä tahtoo.

Lopulta en osannut sanoa mitään, sillä ihan viimeinen niitti arkkuuni oli siskon lisäavautuminen. Että se iskä oli kyllä lähettänyt MINULLE rahaa siskon mukana, siis MINULLE, vaikka hän ei ollut saanut YHTÄÄN rahaa. Vaikenin ihan jo siksi, etten osannut sanoa mitään sillä oikeasti. Minä en ole saanut iskältä mitään sen jälkeen kun täytin 30v jolloin toi minulle muutaman kympin vanhenemispalkkiota.

Okei, myöhemmin osasin kyllä laskea yhteen yksi plus yksi ja totesin, että jaa niin, tuskinpa tämä raha nyt edes minulle oli vaan tarkoitettu sitä varten että hankin lapsille jotain kivaa sillä. Mutta silti, lämmittihän se mieltä ihan simona. Se siskon räyhääminen ja etenkin jatkuva paluu siihen kuinka minulle toimitettavana oli sata euroa, se jotenkin latisti olotilaa.

No, rahasta nyt ei enää puhuta, sisko tuo sen rahan jossain kohtaa kun joutaa. Iskän kanssa tosin juttelin vuoden (!!!) tauon jälkeen muutama päivä sitten kiittäen lahjasta, samalla varmistin että se kaiketi oli kuitenkin tenavien lahjoihin, kuten olikin ja iskä kysyi samantien, että olenhan jo saanut sen rahan.

Kerrottuani että en, mutta sisko tuo sen nyt joku päivä, totesi iskä samantien että katsokin ettet anna siskon sitä pitää. Niin. Kieltämättä sitä siskon rähinöintiä kuunnellessa tuli hieman sellainen olo (sukset-lelut-sullerahaa-sukset-lelut-sullerahaa) että kenties sisko toivoi minun sanovan puhelun aikana että ei, anna olla ja käytä se tenavan suksiin. Joka muuten oli ehkä se isoin olotilan latistaja.

Mutta niin. Rahasta en siskon kohdalla jaksa nyt enempiä puhua, en oikeastaan edes muista siskon jutuista, toteanpa vaan että siskon elämässä on tällä hetkellä niin paljon isompia juttuja kuin tuo ”rahakatastrofi” että lähikuukaudet taitaa mennä niitä isojen juttujen jälkiä, seurauksia ja surkeuksia vatvoen. Ne isommat kun iski hetimiten tämä rahasopan perään.

No, tämä oikeastaan tästäkin. Nyt on pakko ryhtyä touhuamaan sillä hei. Se on kuulkaa keskiviikko ja työmaa kutsuu taas kerran. Moro ja have fun!

2 comments on “Höpötinpöpötin…

  1. No, ei ole sinulla ja siskollasi ainakaan samanlainen luonne. Kurjaa, että tuollaisista asioista tulee sanomista. Onneksi tunnet siskosi! Toivotaan, että armeija tosiaan kouluttaa poikaa ja elämä tasoittuu!

    • Ei ole ei, tuo on niin totta 🙂 Siskon mukaan minä olen kyyninen realisti, hän itse ennemminkin positiivisesti latautunut idealisti 😀

      Eiköhän tuo tasoita. Pakko kai se on… On on! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s