Plääh

En todellakaan ehtinyt eilen aamulla oikein mitään, ei hajuakaan mistä moisen kiireen aamuun iski. Ehkä toisina aamuina oma organisointikyky on jumissa? No, ennätin sentään juoda normimäärän kahvia ja siivoilla keittiötä (yleensä iltapuuha mutta ihan joka ilta ei jaksa saati saa aikaan siivoilla tenavien iltapalatouhujen jälkiä) sekä kuosittamaan itseni ja speden joten ei se paha suoritus ollut sekään.

Ilmeisesti tänne on aikeissa maastoutua jonkinasteinen mahatauti. Ensimmäiset merkit siitä koettiin pyhäiltana kun aivan yhtäkkiä ukko veti itsensä kaksinkerroin. Siinä määrin tuskainen tuo oli, että ehdin jo kotvan miettiä että näinköhän tällä on umppari pamahtamassa. No ei sentään, puolen tunnin tiukan kaksinkerroin oleilun jälkeen ukko tuuppasi päänsä vessanpyttyyn ja oksensi kaiken päivän aikana nauttimansa.

Kumma kyllä moinen tyhjennys toimi taikaiskun tavoin ja mahakipu lähti sen sileän tien. Eilen aamulla spede valitteli mahaansa mutta niin. Ei ripulia, ei oksentelua joten ei kun tarhaan. Sanoin toki tätösille, että poikasesta kannattaa soittaa suht herkästi jos näyttää siltä, että mahakipu jatkuu vaan soittoa ei onneksi kuulunut. Tarhasta hakiessa tätönen tosin totesi, että tenava oli poistunut salista kesken jumpan koska mahaan koski mutta aika pian poistumansa jälkeen tämä oli jo ollut ihan oma itsensä ja mahakipukin oli mennyt ohi.

Itse ”nautin” työmaalla aamupäivän ajan kuvotuksesta ja maha piti normaalia kovempia pulinoita. Asettui se sentään iltapäivästä ja hyvä niin, työmaalla on kun on lievästi työvoimapula päällä. Kotiuduttuani lähdin junnun kanssa optikolle, poikanenhan otti ja onnistui astumaan silmälasiensa päälle viikonloppuna ja ukko sai jotenkin väännettyä ne muotoonsa mutta huonosti ne silti pysyi tenavan nokalla.

Matkalla lapsi kertoi kuinka ei ollut tahtonut saada nukuttua yöllä kun mahaan koski ja oksetti ja väänsi. Moinen olotila oli mennyt ohi yhden aikaan yöllä ja sen päälle tenava olikin koisannut hyvin. Aika selvältähän tämä kuulostaa, jonkinasteinen mahapöpö täällä nyt yrittää riekkua vaikkakaan ei aiheuta oksennusreaktiota muille kuin herkkävatsaisimmalle eli ukolle.

Mielenkiinnolla jään odottamaan miten tilanne elää. Oliko tautiosio meidän kuvotus- ja mahakipukärsineiden osalta tässä vai oliko kyseessä alkusoitto ja se totaalinen räjähdys tulee myöhemmin? Mene ja tiedä. Kieltämättä oma vatsa on tämän aamun harjoittanut jonkinasteista konserttia ja tuntuu, että vessa on ehdottoman kiva paikka mutta niin. Ei tässä varpusparvifiilis silti ole eli eiköhän se ole työmaa mihin suuntaan.

Varsinaista inspiraatiota työmaalle suuntamisen suhteen ei ole olemassa. Ohjattavan tuntikäytös nyt ihan menettelee edelleen mutta tällä hetkellä ollaan taas rankkulinjalla. Rankkulinja tarkoittaa käytännössä sitä, ettei tenavalla ole oikeuksia ulkovälkkiin ja ruokailunkin tämä joutuu hoitamaan erillään muusta luokasta. Muuten ihan jees tämä, en väitä, mutta lieviä ongelmia asia tuo siinä kohtaa että esim oma ruokkikseni on miten sattuu.

Minähän olen tenavan kanssa ne välkät, vahdin ruokalassa tämän einehtimisen ja vietän ruokavälkänkin loppuosan tämän seurana. Sen jälkeen minulla on ruokkis joka haukkaa puolet oppitunnista. Justaansa joo. Kun tenavalla ei muutenkaan ole nyt ollut muita välkkiä kuin ruokavälkkä niin sen ruokavälkän missaamista en oikein puolla ja ihan siksi, että minusta syy sen missaamiselle ei ole kovinkaan no, järkevä.

Itselleenhän tenava kiusaa teki eilen kun seisoi lätäköissä tennarit jalassa ja kasteli itsensä totaalisesti vesiräystään alla. Tenava oli märkä aina puoleen reiteen asti kun tuli välkältä sisälle ja ope totesi samantien, ettei tällä ole mitään asiaa edes ruokavälkällä kun ei uskonut valvojaa ja tullut pois lätäköstä. Hmmm…

Kun nyt kuitenkin se tärkein käytöksen korjaus välituntien osalta eli muiden koskemattomuus toimi niin hyvällä mallillahan siinä oltiin. Se, että tenava oli litimärkä ei minusta ole syy kieltää niitä välitunteja. Tenava kun ei todellakaan nauttinut olostaan siinä kohtaa kun veti niitä litimärkiä kenkiä jalkaansa lähteäkseen kotiin koulupäivän päätyttyä. Sateeseen. Ilman sukkia jotka oli litimärkinä repussa. Eikö siinä ollut rankkua riittämiin?

No, katsellaan, ehkä open mieli on muuttunut yön aikana, tällä kun tuntuu vain olevan superlyhyt pinna mitä tenavaan tulee. Aika moni muukin penska oli koivet polvia myöten märkinä mutta eipä ulkovälkkiä heiltä lähdetä kieltämään ihan tuosta vaan ja hyvä niin, näiden pikkuekojen kohdalla jos linjaksi otettaisiin moinen niin kohta puolet poikapuolen edustajista istuisi välitunnit sisällä.

Vaan jaa. Taas tämä aika viuhahti johonkin. Luulenpa, että siirryn suosilla tutkimaan josko täällä alkaisi muutkin joukot heräillä, johan se on kohta taas aika suunnata sinne työmaalle. Se on siis moro.

2 comments on “Plääh

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s