Pikaistakin pikaisempi versio, etten sanoisi mutta tulipa testattua samalla kertaa silikoninen kakkuvuoka. Aika pikainenhan tämä tosiaan oli tehdä, seiskalta kaivoin kippoa ja kappoa esiin ja tadaa, kakku on jo jääkaapissa ja kello hätinä kahdeksan. Okei, myönnettäköön että pohja koki pikajäähdytyksen kuistilla ja sen perään vielä kotvan jääkaapissa mutta eipä tuo pohjaa mitenkään tuntunut haurastuttavan. Ja näillä mentiin.
Mandariinivadelmakakku
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdoksi, joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paisto matalassa kakkuvuoassa (itsellä tupperin matala piirakkavuoka, halkaisija 25 senttiä) 180 asteessa parikymmentä minuuttia. Jäähdytys ja sen perään pääseekin jo nakkomaan täytteitä pintaan.
Ihan himppasen sivelin kakkupohjaa maitoon kastetulla pullasudilla ja sen jälkeen ladoin päälle kaksi purkkia säilykemandariineja. Mandariinilohkojen päälle levitin purkillisesta Flora vispiä vatkaamani vaahdon jonka maustoin sokerilla ja vaniljasokerilla ja tymäköitin himppasen vaniljakreemijauheella.
Pakkasesta kaivelin pienen vadelmasatoni (omien pensaiden tuotoksen siis) ja asettelin vadelmat päälle. Aika näppärää! Kohta kahvia tippumaan ja herättelypuuhiin onnittelulaulun kera!
Onnittelut pojalle! Kakku näyttää tosi hyvältä.
Kiitos kovin, makukin toimi! 🙂