Kanariisivuokaa

ATT00042

 

Jotenkin alkaa ideat keittiössä olla lopussa. Tympii jo koko ruokatouhut, makaronia, perunaa, makaronia, perunaa, jauhelihaa eri muodoissaan, lihaa, kanaa, makaronia… Pöh! No, tänään muistin että hittolainen, riisisapuskaahan ei torpassa ole ollut aikoihin joten ei kun sitä säätämään. Mutta EI sitä perinteistä broilerinkoipi-riisihässäkkää joka on syömistä ajatellen kertakaikkisen hankala sapuska penskoille.

Ja eikun kehittelyt päälle ja näillä mentiin…

900 g broilerin paistisuikaleita (toinen pippurimarinoitu pakkaus, toinen hunajamarinoitu)

6 dl riisiä

200 g sipulikuutioita

9 dl vettä

1 prk ranskankermaa

2 kanaliemikuutiota

1 pss kananuudelimaustetta (siis ihan MAM-nuudelipussista tähteeksi jäänyt maustepussi)

n. 100 g fetakuutioita

Kaikki iloisesti sekaisin vuoassa, siis riisit, kanat, sipulit ja fetat, joukkoon ranskankermalla ja kananuudelimausteella ryyditetty kanaliemi. Uuniin 200 astetta lämpöä ja noin tunti paistoaikaa…

Nähtäväksi jää mikä tulos on, kaipa sitä nälkäänsä syö. Todnäk tulen lisäämään vielä paiston lopussa juustoraastetta päälle mutta katsotaan nyt miten käy. Saatanpa lisäillä kuvan vielä valmiistakin sapuskasta ja kenties jopa kommentin siitä miltä se ollenkaan maistui…

 

2 comments on “Kanariisivuokaa

  1. No ei mikään ihme, että sulla joskus on ruokaideat hakusessa kun joka päivä laitat ruokaa. Ja teillä on syöjiäkin aina sen verran monta, että useammaksi päiväksi ei sama ruoka riitä. Kasvis- ja juuresaikahan nyt alkaa olla parhaimmillaan, joten sieltä varmaan löytyy ideoita. Entäs kala? Tykätäänkö teillä siitä? Broilerinkoivista olen ihan samaa mieltä. Minusta niitä on aikuisenkin hankala syödä. Onneksi on nykyään saatavillä erilaisia pihvejä ja leikkeitä.

    • Tässähän tämä ongelma juuri onkin. Kun yksi syö sitä ja toinen tätä mutta vahingossakaan meillä ei kaikki syö kovinkaan montaa samaa ruokaa mielellään.
      Minä ja junnu söisimme kasviksia vaikka kuinka ja paljon. Muut ei. Minä, spede ja poikanen 16v söisimme kalaa, muut ei. Eli se olisi kahden ruoan paikka ja jos totta puhutaan niin ne päivät kun olen tehnyt kahta eri ruokaa on tainneet mennä jo aikaa sitten ohi, ei vain ole kiinnostusta viettää niin kauan aikaa keittiössä.
      Plääh!
      Broilerinkoivet on totta tosiaan hankalat! Meillä suositaankin nimenomaan pihvejä ja leikkeitä, olkoonkin että koipia saa halvalla. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s