Kukkahattulandiasta, päivää!

Siis kyllä. Tässä ollaan todella lomalla kun tuntuu, että on aikaa vaikka miten ja kuinka seurata uutisotsikoita ja vieläpä pohtiakin niitä. Kukkahattulandia taas… No, se taitaa olla siellä missä rouva Räsäskä majailee. En vain voinut olla reagoimatta aamulehden uusimpaan Räsäskää koskevaan juttuun, josta nappaan tylysti yhden pätkän tähän.

”Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ihmettelee Kirkko & Kaupunki -lehden pääkirjoitusta, jossa arvosteltiin puoluetta kovin sanoin.

– Olen hämmästynyt. Onko kirkollisen lehden linjana todella hyökätä demokraattisen yhteiskunnan perusvapauksia, poliittisen toiminnan vapautta ja sananvapautta vastaan, Räsänen ihmettelee blogissaan.”

Voi voi voi. Tähänhän voi heittää vastakysymyksen. Onko kristillisdemokraattien puheenjohtajan linjana tosiaan hyökätä abortin kokeneita, homoja ja lainkuuliaisia kansalaisia vastaan? Nyt kyllä on rouva Räsäskän kukkahattu mennä möksähtänyt ihan vinkkeliin kun jopa Kirkko & Kaupunki-lehden päätoimittaja kehtaa arvostella rouvan toimia.

Toinen pikku pätkä uutisesta:

”– Parasta olisi, jos koko puolue lakkaisi olemasta tai että ainakin sitä johtaisi joku muu kuin Räsänen tai että hän edes osaisi pitää suunsa kiinni, Simola totesi.”

Olen niin samoilla linjoilla Simolan kanssa. Ei poliittista virkaa hoitava henkilö voi lähteä erottelemaan ihmisiä ja jakamaan tuomioita omasta pikku lasitornistaan. Jossain lehdessä, en nyt muista missä, Räsänen suitsutti sitä kuinka hänelle sataa tukea sieltä ja täältä tämän kohun keskellä. Niin, minä muistelen kyllä lukeneeni että tämän talon seinään satoi munia mutta ei nyt olla turhantarkkoja tässä kohtaa.

Lopuksi rouva Räsäskä vielä hämmästelee Simolan sanoja todeten:

Räsänen hämmästelee Simolan kovasanaista kritiikkiä.

”– Vai miten on ymmärrettävä, että pääkirjoitustasolla toivotaan demokraattisesti valitun puolueen toiminnan lakkaamista ja sen puheenjohtajan suun tukkimista? Kristillisdemokraattinen puolue on laillisesti perustettu, sen kansanedustajilla ja puheenjohtajilla on perustuslakiin perustuva puheoikeus ja sananvapaus. Tältä pohjalta työmme jatkuu ja tiivistyy ihmisarvon, perheiden ja suomalaisen työn puolesta, Räsänen kirjoittaa.”

Niin. Miten voi olla että poliittisesti johtavassa asemassa oleva, ministerinsalkkua hoitava henkilö voi määritellä kuka on hyvä ja kuka on paha? Kuka on terve ja kuka on sairas? Aborttioikeus on määritelty laissa, oikeus olla homo (huom, käytän homo-nimikettä myös lesboista näissä kirjoituksissani) tai olla olematta perustuu maamme lakiin ja kappas, sitä lakia kuuluu noudattaa tässä maassa.

Abortin kokeneilla, siinä missä homoillakin, on puheoikeus ja sananvapaus, samoin kuin oikeus olla ja elää. Ei ainoastaan kukkahattunsa loukkaantumisesta vinksalleen tuupanneella kristityllä rouva Räsäskällä. Ugh. Taas olen puhunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s