Tämän reseptin olen tylyäkin tylymmin varastanut foodien sivuilta, kannattaa käydä kurkkimassa mitä muita herkkuja sieltä löytyy. Ukkohan tähän hullaantui ihan tuhannenpäiväisesti, samoin pari tenavaa mutta itse vähemmän maustettuja suosivana en tätä ykköslistalleni sijoittanut. Ehkä curry-tahnan määrää vähentämällä tämä olisi minunkin lempparini?
1 iso sipuli
1 rkl ruokaöljyä (esim oliivi)
800g kananpojan miedosti suolattua palapaistia (muukin osa kanasta toki käy paloiteltuna)
2 porkkanaa
0,25 valkokaalia (en laittanut ollenkaan)
3 dl ruoanvalmistusjogurttia (itse käytin turkkilaista 0,5 litran purkin)
3 rkl punainen thai currytahna
Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Suikaloi valkokaali. Kuumenna öljy padassa ja lisää kananpojan palapaisti. Ruskista kevyesti. Lisää pataan vihannekset sekä curry-tahna. Freesaa hetken. Lisää sitten ruoanvalmistus jogurtti ja tarvittaessa hieman vettä. Hauduta miedolla lämmöllä, välillä hämmentäen, noin 30-40 minuuttia.
Itse keitin lisukkeeksi basmatiriisiä ja olin kovinkin ihastunut kyseiseen riisiin.
Onpa mielenkiintoinen yhdistelmä tämäkin. Broileria ja kaalia. Ja totta, mausteillahan voi aina säätää. Sunnuntain ruoka siis tiedossa. Kiitos, Irkku!!
Kieltämättä! Olisin laitellut tuota kaalia sapuskaan mutta meilläpä onkin kaalikammoinen mies… Ollos hyvä!