Ou jee!

Eilisen päivän prinsessa sai kuin saikin oltua ihan kokonaan koulussa. Jes! Ei hajuakaan kuinka iso osa ohjeistuksellani oli moiseen saavutukseen, minä näet kehotin prinsessaa ottamaan avaavaa ennen kuin lähtee kouluun ja sen jälkeen parin tunnin välein siellä koulussakin. Välkäthän neiti vietti luokassa jossa pidettiin visusti ikkunat kiinni eli sikäli…

Spede nautti suunnattoman paljon ekstravapaastaan. Aamulla pyörähtelimme kaupalla, kokkailin parit sapuskat ja pesin pyykit pois. Ilma oli jokseenkin outu sillä sehän hautoi sadetta, ripsauttikin muutamaan kertaan vaan kas, iltapäivällä selkeni sitten kunnolla. Moisen selkenemisen kunniaksi kysyimme josko ukko lähtisi mukaamme läheiseen puistoon kotvaksi, samalla spede pääsisi treenaamaan polkupyöräilyn jaloa taitoa.

Ei hassumpi vapaapäivä, kiitolaukkaili vaan aivan turhan nopeasti ihan kuten ne viikonlopunkin vapaat. Viikonlopun vapaat menikin pitkälti ulkoilmassa. Lauantaina grillasimme sen jälkeen kun olin leikannut nurmikon ja komentanut ukon ja poikasen 16v kantamaan puutarhakalusteet pihalle. Ukko oli nurmikonleikkuun aikana maalannut kenkätelineen rimat vaaleiksi ja iltapäivästä tämä sai viimein viriteltyä ne paikoilleen.

Sunnuntai menikin sitten lähinnä seuraten speden menoa. Ulos-sisälle-ulos-sisälle. Ei hassumpaa touhua, naapurin poika oli ahkerasti pelaamassa jalkkista lapsen kanssa. Luulenpa, että kun kesälomaan pääsemme on ulos-sisään-kaava vielä kovemmassa käytössä, nythän sitä häiritsee vähintäänkin se että arkipäivät menee väkisinkin koulussa, tarhassa ja töissä.

Vähemmän mukaviakin uutisia tässä kaikui jälleen korviin, eks-appi oli joutunut uudelleen sairaalaan viikonlopun aikana. Sisäistä verenvuotoa, näin kertoili poikanen 18v, ja pappa oli otettu osastolle. Ihan hyvävointinen tuo poikasen mukaan on, tiedä sitten mikä totuus on sillä tuskinpa pappa kipujaan pahemmin poikaselle saati lapsilleen kertoilee.

Se olisi sitten neljä työpäivää tähteellä. Vallan mahdottoman mukavaahan on se, mutta jotenkin viikonlopun ja ensimmäisten lomapäivien ohjelmisto ei oikein sytytä. Lauantaina kevätjuhlailemme omien tenavien koululla, ihan jees ja sunnuntaina on sitten edessä pyörähtely ukon nuorimman siskon valmistujaisissa. Hmmm…

Ja minä kun olisin ollut säntäämässä mökille heti lauantaina. No, kaipa sinne ehtii, onhan ukollakin viiden viikon kesäloma joten niin. Toisaalta prinsessalla on synttärit ensiviikolla eli pitänee nekin vielä pysytellä tiukasti kotosalla, luulen mä. Niin ja valmistuuhan (?) omakin poikanen, tällä hetkellä hän tosin odottaa kirjallisiin ja viimeiseen ajokokeeseen pääsyä ja tässähän on… no, neljä päivää aikaa niiden suhteen.

Vaan jaa. Taidanpa siirtyä kuosittamaan kutrini ja sitä kautta tyhjentämään tiskaria. Pyykkejäkin voisi viikkailla kaappiin vielä ennen työmaalle siirtymää mutta katsoo nyt viittiikö sitä… Se on siis moro ja viettäkää kivakiva tiistai!

2 comments on “Ou jee!

  1. On sitä taas teilläkin loman alkuun ohjelmaa. Toivottavasti poika nyt valmistuu niin saatte vähän juhlia sitäkin. Onneksi näitä mökkeilypäiviä varmasti vielä riittää. Ei ole mekään vielä mökille keritty ja nurmikko kuulemma rehottaa.

    • Toivotaan, toivotaan! Riittäähän niitä, jotenkin vain nyt kun ovat luvanneet noinkin mukavia kelejä niin olisi kertakaikkisen jees sinne säntäillä. Menee vielä hyvät kelit sivusuun, höh! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s