Lihamureke

ATT00016

 

Siinä se ihanainen pikkupallero on, rinnallaan ihan ehdottoman ykkösparas lisuke eli uunikasvikset. Kasvisten kohdalla kyseessä on tosin edellinen satsi jossa oli punaisen paprikan tilalla keltaista, punasipulin tilalla keltasipulia ja niin… taisipa tuossa olla tomaattilohkojen tilalla puolikkaita luumutomaatteja.

Ja se mureke. Siis niin helppoa ja niin MAHDOTTOMAN hyvää että tällä pyörii sukat jalassa edelleen! Lautasella mukana toki myös dippi johon kostuttelin mureketta, kasviksia siihen en kostutellutkaan sillä muuten niiden maku ei olisi ollut alkuunkaan niin taivaallinen kuin oli.

Mureketaikina:

800 g naudan jauhelihaa

1 tölkki kermaviiliä

0,5 dl korppujauhoja

1 pussi ranskalaista sipulikettoa

1 kananmuna

1 tl punaista currytahnaa

1 tl valkosipulijauhetta

1 tl paprikajauhetta

0,5 tl suolaa

Sekoita kermaviili, korppujauhot, kananmuna, sipulikeittopussi ja mausteet kulhossa. Lisää samantien jauheliha joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä kylmässä puolisen tuntia. Painele taikina esim vuokaleipävuokaan ja paista 200 asteessa n. 40-50 minuuttia. Seuraksi sopii hyvin esim uunikasvikset ja kermaviilidippi.

Kirjoittanut Seidi Kategoriassa Yleinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s