Voi kura!

Ihan ensimmäisenä mainittakoon, että eilen aamulla spedellä valskasi nokka kuin vuoripuro ja keuhkot pyrki pihalle innokkaasti. Siitäkin huolimatta suuntasimme rokotuksille neuvolaan ja tadaa, se se olikin ohjelmanumero. Lapsi piiloutui penkin taakse ja aikamoinen piteleminen poikasessa oli että jäykkäkouristusrokote saatiin paukautettua reiteen.

Kotiuduttuamme päätin ryhtyä ruoanlaittopuuhiin, siinä samalla tuli kyhättyä vauhdikkaasti suklaahyydykekakku siskonpojan synttäreitä varten. Ei hassumpi rytmi, ei. Ruokittuani tenavat herättelin teinipartion yläkerrasta, siis poikasen 16v ja tyttiksen. Teinipartio jäi lapsenvahtipuuhiin kun minä piiskasin urhean ratsuni, pikkukirpun, katsastuskonttorille.

Olikin kuulkaa mahdottoman mukava katsastusmies tiskin takana, kyllä! Ei aikaakaan kun tämä jo nappasi autoni ruudusta ja pyörähti pikkukirpun kanssa hallin puolelle. Minä jäin juttelemaan mukavia paikalla olleen vanhemman herrasmiehen kanssa, autoaan leimalta tuokin odotteli.

Herrasmies sai kärrynsä ennen minua ja en siinä kauaa ehtinyt istua kun kivakivakatsastussetä jo porhalsi takaisin sisätiloihin. Minähän lähdin hakemaan KILOMETRIN pituista vikalistaa pikkukirpusta ja jokainen voinee kuvitella hämmennyksen määrää kun katsastussetä totesi ettei niin isoa listaa ole tarjolla. Ainoa vika pikkukirpussa oli falskaava pakoputki joka aiheutti taas sen, ettei auto mennyt läpi pakokaasumittauksesta. WOU! On se kirppu!

Kotiuduttuani moiselta onnistumisten täyteiseltä reissulta hörppäsin kahvit ja lähdin kiikuttamaan poikasta 16v keskustaan. Tyttis jäi vahtimaan pienempiä siksi aikaa. Poikasen soitettua että homma oli paketissa, siis koulupsykologikäynti, koikkelehdin takaisin autoon ja hilppasin noutamaan tätä. Samalla reissulla veimme viimeinkin spede hoitotarkastuslomakkeen tarhalle.

Ukko kotiutui työmaalta, poikanen 16v lähti tyttiksineen kylille ja ei aikaakaan kun prinsessakin kotiutui mummulta. Istua lötköttelimme keskenämme ja tuijotimme Kohde-sarjan jakson tallenteelta, moisen sarjan kun olen missannut vallan ja tadaa, jakson päätyttyä poikanen 18vkin kurvaili pihaan.

Se oli kuulkaa kolme minuuttia ja täysi sota päällä. Poikanen 18v ei suvaitse PIENINTÄKÄÄN kommentia omien touhujensa osalta. ”Kun hän on AIKUINEN ja nämä asiat EI KUULU SINULLE PÄTKÄÄKÄÄN” totesi poikanen kun otin mökkireissun puheeksi. Mökki kun on saatu vuokrattua ja sinne on lähdössä poikasen 18v ja tämän tyttiksen seuraksi kolme alle 18-vuotiasta nuorta. Just.

”Jumalauta äiti, SÄKIN KÄYT LASTEN KANSSA SIELLÄ TÄÄLLÄ JA OOT VASTUUSSA NIISTÄ, MITEN IHMEESSÄ SE EROAA TÄSTÄ”… Ehdin sanoa tarkalleen sen verran, että sikäli että kyseessä on a. omat lapset ja b. minä olen aika hiton paljon vanhempi kuin poikanen. Suljin kuitenkin suuni ja annoin asian olla, ei tuon kanssa tätä nykyä pysty puhumaan yhtään ilman että tämä polttaa samantien hihansa.

Poikanen itsekin sulki suunsa minun osaltani, ukolle kyllä jutteli mutta minulle ei enää sanaakaan, ei tuo edes moikkaa huutanut kun lähtivät tyttiksen kanssa. Tyttiksen kanssa ehdinkin sitten jutella niitä näitä ja tyttis ei itsekään tajunnut alkuunkaan poikasen rahankäyttötyyliä. No, kukapa sitä on koskaan tajunnut. Tyttistä ahdisti myös joissain määrin se, että heidän mukaansa tosiaan lähtee vain ja ainoastaan niitä alle 18-vuotiaita.

Poikanen 16v ei lähde mökille, mainittakoon sekin nyt tässä. Poikasen 16v tyttis tosin on lähdössä sinne, samoin näiden isompien juuri 16 täyttänyt serkkutyttö. Liekö siinäkin osasyy sille miksi poikanen 18v niin poltti hihansa eilen täällä käydessään, olenhan minä tylsä ja tyhmä äiti kun en päästänyt velipoikaa mukaan.

Minulla ei ole moiseen tylsyyteen ja tyhmyyteen muuta sanottavaa kuin voi voi. Ihmettelen suunnattoman paljon vanhempia jotka päästävät teininsä reissuun mutta kaipa meillä kaikilla on erilainen näkemys siitä miten toimia tenaviensa kanssa. Kohdallani kyse ei ole siitä ettenkö luottaisi poikaseen 16v, kyse on ennemminkin siitä että satun välittämään tästä niin paljon etten tahdo ottaa riskiä että jotain ikävää tapahtuu silmieni ulottumattomissa.

No, poikanen 16v ei tuntunut iltasella olevan millänsäkään siitä ettei pääse reissuun eli hyvä näin. Sen sijaan kohtasimme iltasella vähemmän mieltä ilahduttaneen jutun, spede muuttui näet kekäleeksi. Voi kun KIVA! Eli jep jep, kuumetautia pukkaa, jälleen kerran. Rokote jonka tenava sai ei oikein voi olla syyllinen kuumeelle, sen kun ei pitäisi aiheuttaa mitään reaktioita ja toisaalta, johan tenavalla oli messevä räkis eli kaipa se liittyy siihen.

Spede simahti unille varttin yli seitsemän eli olo ei tainnut olla kovinkaan hyvä. Minä istua öllöttelin sukkapuikkojen seurassa aina kymmeneen asti olkkarissa ja siirryin sen jälkeen itsekin kylkiasentoon. Olen muuten nukkunut sikahuonosti koko tämän viikon. Joka aivaten ainoa aamu olen herännyt viiden aikaan siihen, että joku pikkuihminen on säätänyt television kaukosäätimien parissa ja kuten aiemmin totesin, minä en todellakaan osaa nukkua enää siinä kohtaa kun telkkari alkaa pauhata ja välkyttää valoa pitkin makkaria.

Siinä iltasella pappakin soitteli kysyäkseen josko sinne Funparkiin vielä ehdittäisiin ennen loman päättymistä. Valitettavasti emme, totesin, spede kun hankki taas kuumetaudin ja ihan jo omien työkuvioidenkin takia olen valmis pitämään lapsen tiukasti neljän seinän sisällä koko viikonlopun.

Ja nyt siirryn tutkailemaan mitä spede tällä hetkellä säheltää. Tämä päivä kun aloitettiin tenavan kanssa jo pitkälti yli tunti sitten tuijottamalla kimpassa eilinen Duudsonit-jakso. Se on siis moro ja viettäkää kivakivaperjantai ja viikonloppukin siinä samalla.

2 comments on “Voi kura!

  1. No voihan rähmä, tuota Speden sairastelua! Voimia viikonloppuun ja kädet ristiin että nuorten viikonloppu onnistuu ilman mitään suurempaa hässäkkää. Se nyt vaan on aina niin pelottavaa, kun ne jonnekin lähtevät!

  2. Niinhän se on mutta olihan tuo sitten sujunut omalla painollaan. Speden sairastelu alkaa kyllä olla jotenkin jo liioittelua, mistä ihmeestä tuo nappaa KAIKKI taudit itselleen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s