Kahden suklaan hyydykekakku

kakku

Vuodatuksen kippi ja sen jälkeen sivustoa riivanneet ongelmat saa ehkä jossain kohtaa tämän naisen sotkeentumaan sukkiinsa ja sitä sotkeentumista oli eilen ajoittain havaittavissa. Minä kun päätin leipoa lupaamani suklaakakun siskonpojan synttäreille siinä aamusta ja tadaa, vanhassa blogissa ei näkynyt jälkeäkään leivontaan liittyvistä kategorioista.

Oikeasti, KUKA hullu ryhtyy kaivamaan ohjetta yli 2000 postauksen joukosta? No en minä ainakaan. Eipä siinä auttanut kuin kaivella omaa muistilokeroaan ja hakea himppasen vastaavia ohjeita netin syövereistä ja tadaa, sieltähän se ohjekin putkahti oman muistin syövereistä kun aikansa tutkaili muiden ohjeita. Vahingosta viisastuneena kirjaan ohjeen nyt tänne, edelleenkin kun vuodatuksen kategoriahärpäke on toimintakyvytön.

 

Pohja:

12 digestivekeksiä (n. 200g)

100g margariinia sulatettuna (noin)

 

Täytteet, täyte 1

200 g Maraboun daim-suklaalevy sulatettuna

1 ranskankermapurkki

2 kananmunaa

0,5 dl sokeria

2 dl kermaa vaahdotettuna

4 liivatelehteä (kylmää vettä liottamiseen)

tilkka kahvia

 

Täytteet, täyte 2

200 g taloussuklaata

1 ranskankermapurkki

2 kananmunaa

0.5 dl sokeria

2 dl kermaa vaahdotettuna

4 liivatelehteä (kylmää vettä liottamiseen)

tilkka kahvia

 

Murskaa keksit ja kaada sulatettu margariini joukkoon. Sekoittele tasaiseksi. Painele leivunpaperikiekolla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (leikkaa siis leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen ympyrä joka tulee pohjalle keksimurskan alle).

Tee täytteet, aloita keskimurskan päälle tulevasta osasta. Suklaaksihan käy MIKÄ tahansa suklaa, itse varioin milloin milläkin suklaalla keskikerrosta, päällikerroksessa olen jumittanut täysin taloussuklaakerrokseen. Aloita täytteen tekeminen vatkaamalla kerma vaahdoksi (itse vaahdotan koko kermasatsin yhdellä kertaa ja jaan puoliksi täytekerroksille).

Sulata suklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen siksi aikaa kun sekoitat suklaan ja ranskankerman keskenään. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi ja lisää suklaa-ranskankermamössöön. Liota pehminneet liivatelehdet pieneen kahvitilkkaan kattilassa, ÄLÄ anna kiehua liottaessasi.

Kaada liivatekahviseos suklaa-ranskankerma-munavaahtosössöön samalla vatkaten. Itse käytän tylysti sähkövatkainta vielä siinäkin kohtaa kun lopuksi lisään kermavaahdon joukkoon. Kippaa keksipohjan päälle, tasoittele ja nakkaa jääkaappiin. Sillä aikaa kun tämä ensimmäinen kerros hyytyy voit tehdä jo toisen samalla kaavalla valmiiksi ja kipata samantien valmistuttuaan alemman hyydykekerroksen päälle.

kakku2

Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Tämän kakun voi tehdä ilman liivatettakin mutta tuolloin keskimmäinen suklaakerros jää yleensä pehmeämmäksi ja näin ollen kannattaa antaa kakun hyytyä vain yhdellä kerroksella jääkaapissa muutaman tunnin ennen kuin lisää päälle taloussuklaakerroksen. Taloussuklaakerros onkin niin jämerää ainetta ettei kaipaisi oikeastaan missään oloissa sitä liivatetta mutta vanhasta tottumuksesta on tullut sitä aina laitettua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s