Voi huoh!

Tämä loma on mennyt todellakin laiskotellen. Peräkärry ei ole siirtynyt rappujen viereen kaattiskuormaa varten enkä muutenkaan ole tehnyt erityisen paljon kaikkia roikkumaan jääneitä hommia pois. No, ehkä onnittelen itseäni siitä että olen ainakin osannut todella ottaa ja olla tällä lomalla.

Erinäinen määrä tarpeellisia kuvioita on toki tullut hoidettua eli spedeä on käytetty neuvolassa ja puheterapeutilla, poikasta 16v koulupsykologilla ja tadaa, tänään kiikutan speden rokotuksille. Kyseenalaista tosin on saako spede rokotuksen vai ei sillä daa, poika on kehittänyt loman kunniaksi massiivisen yskä-räkä-taudin. Kiva.

Koska loma on tosiaan mennyt lähinnä ollen ja oleillen niin tänään pitänee ottaa itseään niskasta kiinni ja kyhätä yksi kappale suklaahyydykekakkuja. Siskonpoikahan tuollaisen perään kyseli jo pari viikkoa sitten ja tokihan tuolle moisen lupasin touhuta kun kerran olen sopivasti lomallakin joten ei auta, nyt on pakko ottaa lusikka kauniiseen käteen.

Prinsessa sai kuin saikin soiton mummulta eilen. Puolen päivän kanttiin neiti näet oli lähtövalmiuksissa ja odotusasemissa. Aika merkillistä touhua, etten sanoisi, anoppi kurvasi pihaan juuri ennen kuin ukko lähti töihin eikä noussut autosta edes tervehtimään pihassa juuri sillä hetkellä leikkineitä junnua ja spedeä.

Prinsessa soitteli mummulta iltapäivästä ja pyysi, että otan tatuointitarinat tallenteelle, lapsi kun on jokseenkin koukkuuntunut Kat von Deen työn seuraamiseen. Hän kun jää mummulle yöksi ja kotiutuu vasta päivällä jossain kohtaa kun ehtii. Tämä tarkoittaa käytännössä muuten sitä, että minun pitää muistaa laittaa prinsessalle viestiä ennen kuin lähden sinne neuvolaan speden kanssa ettei tämä säikähdä lukittua ovea mikäli sattuu jo aamutuimaan kotiutumaan.

Seuraavana ohjelmassa olikin sitten tiukkaa vääntöä ensin poikasen 18v kanssa ja kotvan perään poikasen 16v seurassa. Poikanen 18v kun on ajatellut kavereineen, että vuokraavat mökin jostain. Minä totesin ajatuksen ihan päättömäksi ihan jo siksikin, että poikanen pyysi juuri alkuviikosta minulta etukäteen maaliskuun elatusmaksuja kun ”ei oo ruokaa eikä bensaa ja seuraavalla viikolla pitää maksaa viimeinen koulujuttu”.

Tämä on hieman sellainen juttu joka pistää itseäni risomaan kerran toisensa jälkeen. Poikanen soittelee milloin milläkin verukkeella tarvitsevansa ”himppasen” lisärahoitusta, nytkin helmikuun aikana olen laittanut hänen tililleen 50 ekkeä ylimääräistä koska ”äiti-rakas mulla on bensa loppu enkä pääse töihin”. Silti poika loikkii paikallisessa baarissa tyttiksensä kanssa ja ostelee milloin mitäkin lelua itselleen.

Argh! Minä siis kerroin aika tarkkaan mitä mieltä olen moisista mökkivuokrausjutuista ja ei aikaakaan kun sain vääntää tästä samaisesta mökkihärpäkemietinnöstä poikasen 16v kanssa. Kas kun häntäkin pyydettiin sinne mökille mukaan. Siis WHAT? Ei onnistu, ei todellakaan.

Vielä tässä kohtaa emme päässeet tosissamme vääntämään, sen aika oli hieman myöhemmin kun poikasen 16v tyttis ilmoitti tälle että hän on myös lähdössä mökille porukan mukana. Voi tsiisus! Siis tyttis on 15v, kuinka tämän vanhemmat uskaltaa päästää tämän teinilauman mukana jollekin mökille viikonlopuksi?!

Arvaahan sen, että poikanen 16v veti herneet nenään koska tulossa on maailman tylsin viikonloppu IKINÄ kun muut menee mökille ja hän ei pääse. Nyt olen itseasiassa hieman kahden vaiheilla mitä tässä teen, tottahan on sekin että poikanen täyttää kesällä 17v ja on kieltämättä huomattavan paljon rauhallisempi ja harkitsevampi kuin poikanen 18v tai äitinsä nuorena eli hmmm…

Toisaalta äiti asui tuossa iässä jo omillaan ja kummasti selvisi jutuista vaikka välillä sähelsikin eli hmmm… Tämä on todella pohdinnan paikka. Voi toki olla että koko asian voi jättää pohtimatta, niitä mökkejäkään kun ei välttämättä saa ihan tuosta vain vuokrattua tällä hetkellä, hiihtolomat kun on käynnissä hyvää kyytiä.

Poikanen 16v onneksi asettui siitä kiukkutilastaan illan mittaan ja tadaa, kasilta tämä tuli kysymään saisiko tyttis tulla yökylään. Nyt kun kuitenkin on hiihtolomaviikko ja kaikkea niin en hennonut kieltää vaikka ukko kuinka olikin menossa aamuvuoroon töihin. Tulkoon nyt sitten. Tyttis saapui puoli ysin kanttiin ja poikanen oli kovin tyytyväinen eloonsa ja oloonsa.

Vaan jaa. Minun pitäisi kaiketi ryhtyä entraamaan itseäni pikkuhiljaa siihen kuosiin, että voin lähteä spedeä neuvolaan kiikuttamaan. Olen hyvinkin kahden vaiheilla kurvaanko suoraan neuvolasta autokatsastukseen, pikkukirppua kun pitäisi esitellä katsastussedille. Läpi tuo nyt ei varmasti mene mutta jos saisi listan siitä mitä kaikkea PITÄÄ tehdä että sen saa leimattua.

Ja nyt, siirryn siis suosilla sinne kuosituspisteelle. Se on moro ja viettäkää kivakiva torstai, minä pyrin takuulla samaan.

2 comments on “Voi huoh!

  1. Juuri noin loma pitää viettää, oleilemalla! Töitä ehtii tehdä sitten taas arkipäivinä. Kyllä minuakin kauhistuttaisi päästää nuorisoa mökkeilemään, mutta voivat tosiaan olla aika varattuinakin jo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s