Pikkukalat ui ja ne ui ja ne ui…

fisu

 

Meillä nämä pikkukalat ui tiukasti piiloon kaapin uumeniin. Ja miksi? No, nämä on niin hyvänmakuisia että tenavat söisi nämä karkkeina jos saisivat itse päättää. Maistoinpa itsekin yhden ja nam! Ihmetystä herättää väkisinkin miten näistä on saatu täysin kalanmaksaöljyn maku piiloon? Kaiken lisäksi pikkukalat on täysin lisä- ja säilöntäaineettomia ja mikä parasta, makeutettu sorbitolilla ja ksylitolilla.

Pikkukalat sisältävät välttämättömiä omega-3-rasvahappoja (DHA+EPA) ja D3-vitamiinia. D-vitamiini auttaa rakentamaan lihaksia, luustoa ja hampaita. Se on tärkeä myös vastustuskyvylle. D3-vitamiini on ihmisen elimistölle luontainen D-vitamiinimuoto ja on teholtaan parempi kuin D2-vitamiini.

Etenkin näinä aikoina, kun tässä pirtissä on yksi jos toinenkin kaatunut milloin lenssun, milloin mahataudin syövereihin on vastustuskyvyn lisääminen enemmän kuin toivottua. Yksi pakkaus sisältää 45 pikkukalaa ja kun suositeltu vuorokausiannos on kaksi pikku-uiskentelijaa niin paketistahan riittää reiluksi kolmeksi viikoksi yhdelle ”kalastajalle”. Hintaa kalapaketilla on noin 11 euroa joten mistään älyttömän kalliista paketista ei sentään ole kyse.

Näitä on pakko suositella etenkin jos vitaminoitava on erityisen ronkeli tablettien nielemisessä tai makukokemuksissaan, henkkoht kun en todellakaan saa pienintäkään kalaöljyn makua suuhuni näistä vaikka kuinka ja paljon kielellä pyörittelisin tai hampailla haukkailisin. Hammastuntuma kaloissa on muuten mainio, ihan kuin pehmeää hedelmäkarkkia söisi! Lisätietoa pikkukalasista löydät Möllerin sivuilta eli täältä.

Kirjoittanut Seidi Kategoriassa Buzzailu

2 comments on “Pikkukalat ui ja ne ui ja ne ui…

  1. Kiitos hyvästä vinkistä. Olen aina pelännyt tuota öljyn makua eikä tule siis tuollaisia lainkaan ostettua. Nyt voisin jopa kokeilla. Toivottavasti se mummi tänään soittelee teidän prinsessalle.

    • Näitä kannattaa todella kokeilla, makuraatina toimi eilen ex-teini ja poikanen 16vkin eikä hekään saaneet millään ilveellä niistä kalanmakua hahmotettua. Herkullisia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s