Kohta se on ohi tämäkin työviikko

Työmaalla naureskelivat kovin kun heti joululoman päätyttyä ilmoitin, että se on viuh vaan ja ollaan keväässä. Minulle kun vuoden vaihtuminen ja etenkin omat synttärit tarkoittaa sitä, että kevät on ihan juur tässä käsillä. Vielä enemmän naurua aiheutti viikon takainen toteamukseni siitä, että kas, siellähän lintuset jo lauleli minkä ehti päivänä eräänä. No, eivätpä naura enää, hah, sillä ihastellen on moni todennut että siis apua, lintusethan siellä jo laulelee. No TOTTAKAI ne laulelee! Se kevät, se on ihan nurkan takana!!!

Hiihtolomaan on reilu kolme viikkoa aikaa ja kelihän on ollut eilen ja tänään hyvinkin keväinen kun mittari on pysytellyt tiukasti plussalla ja kadut muuttuneet osaksi loskaisiksi. Tottahan niitä pakkasia, lumimyräköitä ja todellisia talvipäiviäkin vielä tulee, mutta keväänmerkeillä nekin on jo väritetty. Helmikuinen auringonpaiste vitihangella = keväänmerkki, räystäiltä tipahteleva vesi = keväänmerkki, aamujen valoistuminen = kevään merkki. Talvea ja syksyä inhoavalle ihmiselle tämä ajatusmaailma lienee parempi kuin hyvä!

Eilinen työpäivä mennä sujahti viuh vaan! Onneksi päivään oli sisällytetty myös kirjastokäynti jonka suhteen olimme tosin open kanssa ensin himppasen kahden vaiheilla; totesimme että päätös ohjattavan kanssa mukaan lähdöstä tai lähtemättä jättämisestä tehdään ihan suosilla vasta siinä kohtaa kun on nähty millainen aamun ensimmäinen tunti ohjattavalla on, se edellinen päivä kun oli kaikkea muuta kuin hyvä siitä ruokailusta eteenpäin. Mitään järkeähän ei olisi ollut lähteä pitelemään lasta paikoillaan reissun ajaksi.

Eka tunti meni, jälleen kerran, jokseenkin raukeissa merkeissä. Lapsella kestää aina aikansa käynnistyä päivään ja siksikin se eka tunti on yleensä rauhallistakin rauhallisempi ja työtahti monesti hitaanlainen. Tosin niitäkin aamutunteja on nyt ollut että lapsi on paiskinut hommia ihan hulluna, mutta niitä on kyllä selvästi vähemmän kuin raukeita. Eilinen aamutunti oli tosiaan raukeaakin raukeampi mutta kas, hommia saatiin silti tehtyä vaikkakin hitaasti. Koko annettu homma, matikan tasotesti, tuli sentään suoritettua vaikkakin suurin osa testistä tehtiin vasta ihan viimeisillä minuuteilla.

Lähdimme siis muun luokan matkaan ja kirjastoreissu meni hienosti. Sillä samalla linjalla jatkettiin loputkin päivän tunnit luokassa eli koululainen oli ilmestynyt jälleen paikalle ja äikän tunnilla tehtävät valmistui vinhaa vauhtia, jopa niin vinhaa että läksyjä merkkailimme jo paljon ennen kuin muut pääsi omien hommiensa loppuun. Hyvä niin! Lapsi ehti rauhassa jatkaa tutustumista kirjastosta lainaamiinsa pulpettikirjoihin ja muutenkin meno oli varsin sopuisaa.

Edellisen päivän IP-sählingit olimme ”keskustelleet” keskenämme jo ruokavälkällä ja lapsi ymmärsi varsin hyvin, tai ainakin näytti ymmärtävän, miten käy jos jatkossa moinen riehuminen ruokalassa toistuu. Tästä olimme tehneet sopparin jo aiemmin aamulla IP-vastuuohjaajan kanssa sillä mehän siellä pääsääntöisesti aina olemme valvomassa lapsikatrasta välipala-aikaan. Ohjattava on tosin siinä määrin fiksu tenava, että luulenpa että yksi kerta jatkoseuraumuksia, siis mikäli niitä jossain kohtaa joudumme toteuttamaan, riittää koko loppukevääksi sillä hän ei missään nimessä halua joutua pois muun lapsikatraan keskuudesta IP-aikana.

IPssä hommat sujui varsin jees, ei mitään ihmeellistä mainittavaa. Ohjattavakin oli kuin ihmisen mieli välipalalla joten ehkä tuo oppi jo edellisen päivän ruokalasta poistosta jotain. Työpäivän päätteeksi ”putsasimme” vastuuohjaajan kanssa kahteen pekkaan pitkää vuoroa tekemään jääneen ohjaajan autoa lumesta eli pienimuotoinen työpaikkakällihän siinä tuli tehtyä. Näitä työpaikkakällejä olemme harjoittaneet nyt kolmeen pekkaan sillä oikeasti, välillä on pakko saada tehdä jotain ihan älytöntä työajalla.

Vielä hauskemmaksi työpaikkakällin touhuamisen teki se simppeli tosiasia, että yksi kerholaisista ilmestyi paikalle isänsä kanssa. ”Mitä te teette”, huuteli lapsi ja siis oikeasti. Naurusta ei tahtonut tulla loppua siinä kun rakensimme pieniä lumiukkoja nokkapellille ja piirsimme sydämiä sivulasien lumimassaan. Hiemanko meitä välillä lapsettaa hei?

Kotona touhasin spedelle sapuskaa nokan alle, einehdin pikaisesti itse ja hörppäsin kupposen kahvia ennen kuin ajelin keskustaan noutamaan junnua nuokkarilta. Näytelmäkerho oli ollut taas ihan SIKAMAKEE ja tällä kertaa lapsoset oli kirjoittaneet yhden raakaversion näytelmään. Käsikirjoitukseksi muokkailu alkanee parin viikon päästä sillä ensi viikolla heillä on luvassa retkeilyä nuokkarilla oleilun sijaan ja sehän on junnulle varsin mieluisaa touhua se.

Komensin junnun suihkuun kotiuduttuamme ja kotvan aikaa poikaset leikki keskenään, prinsessa oli kaverillaan, ja minä päätin hyödyntää tenavien rauhallisen keskinäisen touhun tekemällä lättytaikinan. Lättyjen paiston lomassa pesin vessaa, tiedättehän tyylin ”taikina pannuun-puhdistusainetta pyttyy-pikainen harjaus-lätyn kääntö-lisää harjausta-lätty pois-taikina pannuun-puhdistusainetta lavuaariin-pikainen kuuraus- lätyn kääntö” ja niin edelleen.

Valmista tuli, vessa kiilsi ja pino lättyjä valmistui siinä sivussa kuin itsestään. Siinä samalla toki syöttelin junnun ja speden lätyillä umpitäyteen ja touhasinpa spedenkin kylpyyn. Hetkittäin sitä on niin tehokas että pahaa tekee itselläkin. Saatuani sotkut keittiöstä siistittyä ja speden yöpukuun keskitinkin tarmoni sukkapuikkoihin ja töllöttimeen. Ei hassumpi keskiviikkoilta, väitän mä! Tänään pitäisi koettaa saada aikaiseksi sillä oikeasti, ne VAATEOSASTOT odottaa edelleen. Samalla kertaa pitäisi kaivella junnun luokan myyjäispöytään tavaraa.

Vaan jaa. Luulenpa, että ryhdyn vähitellen kuosittamaan itseäni työmaakuntoon ja kaipa se pitää spedeenkin keskittyä kotvanen, tämä kun on ollut hereillä jo aamuviidestä asti. Ukon sisko köpsöttelee meille seiskan jäljestä ja nakkaan tämän samalla työmaalle kun itsekin sinne siirtymää teen. Ei ihan taida olla pyöräilykeli kävelyteillä, luulen mä. Se on siis moro ja viettäkää kivakiva torstai, minä pyrin taatusti samaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s