Ravintola Flame, Tampere

  Flame

Kävimme syömässä ravintola Coyoten tilalle tulleessa Flamessa. Yleensäkin ottaen eilen tuntui väkeä olevan liikkeellä jokseenkin vähänlaisesti, en sitten tiedä selittäisikö se osaltaan sen miksi ravintolassa oli hyvin vähän ihmisiä syömässä.

Ravintolatila oli remontoitu varsin mukavaksi ja viihtyisäksi ja ihan ehdotonta plussaa annan musiikista joka salissa soi. Voluumikin oli sopiva eli kyseessä oli tosiaan taustamusiikki.

sali1_300

Palvelu oli aika eleetöntä ja ilmeetöntä vaikkakin kohteliasta. Alkuun tilasimme juomat, mies otti Irish Coffeen minun valitessa tutun ja turvallisen Mojiton. Irish Coffee oli kuulemma varsin hyvä, Mojiton kohdalla tilanne olikin sitten hieman toinen. Ihanaa, että juomasta oli tehty todella kylmä mielettömällä jäämäärällä mutta totuuden nimissä; olisi ihan kiva että niiden jäiden seassa olisi jotain jota myös juoda.

Alkuruoaksi mies valitsi Finger Ribsejä, minä puolestani Fried Chicken Fingersejä. Ribsit oli todella hyviä, liha oli niin pehmeää ja suussasulavaa ettei sitä tarvinnut oikeastaan edes pureskella. BBQ-kastike, jota myös minun fingersejeni mukana tuli, oli omaan makuuni turhan tulista mutta mies piti siitä kovin. Chicken Fingersit oli ihan peruskamaa, ei yllätyksiä puoleen eikä toiseen niiden osalta.

Kooltaan alkuruoka-annokset oli juuri passelit sillä onpa allekirjoittaneelle käynyt kerran jos erään niinkin, että alkuruoka on ollut niin kookas ettei pääruokaa ole yksinkertaisesti saanut syötyä kuin hitusen verran.

laavakivigrilli

Ruoaksi valitsin Cajun Steak Garlicin, mies puolestaan Grilled Caribian Chickeniä. Olimme jo alkuruokia tilatessamme toivoneet ruokajuomaksi jäävettä joka jäi muuten kokonaan saapumatta pöytään. Hmmm.

Pääruoat oli totaalinen pettymys kummallekin. Omaan annokseeni kuului uuniperuna yrtticremellä ja yrtticreme olikin totta tosiaan superhyvää, samoin kreolityylinen vihannessalsa jota lautasella oli sopiva määrä mutta häränpihvi olikin sitten pettymys. Sitkeää, haaleaa ja epäilenpä suuresti ettei kokokaan ollut luvattu 200 grammaa.

Miehen annos puolestaan oli onneton. Grillattu maissikana ei maistunut oikein miltään ja pienikin se oli, annoksessa oli lisukkeena tarkalleen BBQ-kastiketta ja puolikas grillattu maissintähkä. Toki annokset oli kauniit, esillepanohan on puoli ruokaa, mutta eipä se esillepano vatsoja täytä.

Kaiken kaikkiaan pääruokien koko oli mitätön hintaansa nähden. Hinnat kun on nousseet selvästi siitä kun ravintola oli vielä Coyote. Jäi väkisinkin tuntuma, että ruoka-annosten kohdalla kate on tärkeämpi kuin tyytyväinen, kylläinen asiakas.

Jälkiruokalistaakin kurkkasimme ruokailtuamme mutta koska listalla ei ollut yhtäkään ”must have”-vaihtoehtoa niin tilasimme jälkiruokajuomat. SkyeFallit oli varsin hyvät cocktailit.

Yleisvaikutelma koko ruokailusta jäi siis selvästi miinuksen puolelle, Flamessa on todella panostettu annosten ulkonäköön eikä makuelämyksissäkään mitään moitittavaa ollut mutta ribsejä lukuunottamatta elämykset jäi kovin laimeiksi ja ihan ”perussetin” tasolle.

Hintataso on selvästi noussut samaan aikaan kuin annoskoko on pienentynyt ja palvelusta on kadonnut se Coyoten aikainen hilpeys kokonaan. Ehkäpä miehen julkilausuma tuumailu saattaa hyvinkin pitää paikkansa sillä mies epäili että vähäinen ruokailijamäärä johtuu nimenomaan hinta-laatusuhteesta.

Voisi kuvitella, että aiemmin Coyotessa ruokailleet asiakkaat ovat kokeilleet tilalle tullutta Flamea ja pettyneet siinä määrin että eivät ravintolaan toiste eksy. Niin ainakin meille kävi.

2 comments on “Ravintola Flame, Tampere

  1. Heips! Kävitkin jo blogissani kommaamassa samansuuntaista arvosteluani. Niin samanlainen fiilis jäi tästä paikasta: esillepano ja lisukkeet ihan ok, mutta ne annoksen tärkeimmät raaka-aineet tehdään hutaisten. Hintataso on kiireiseen, unohtelevaan palveluun ja ruokien tasoon nähden törkeä.

    • Jeps, epäilenpä kovin ettei kyseisellä nimellä tule kauaa tuossa jatkamaan jos ei selkeää muutosta tule tapahtumaan niin hintatasossa, palvelussa kuin ruokien tasossakin. Tätä samaa näkemystä tukee monet arvostelut joita Flame on saanut eat.fi-sivustolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s