Jumala

…on kuollut maailma palaa… Oletko siellä? Olitko siellä silloin, kun sanoin perkele? Olitko siellä silloin, kun puhuin rumia ja äiti sanoi sinun kuulevan jokaisen sanani? Olitko siellä silloin, kun isäni löi minua? Olitko siellä silloin kun vietin elämäni yksinäisintä joulua kävellen hautausmaalla pieni ihminen sydämeni alla?

Olitko paikalla kun äitini raahasi minua hiuksista keittiössä? Olitko mukanani silloin, kun isä löi äitiä? Kuuntelitko vierestä kun siskoni itki sylissäni? Kannoitko sinä minun apunani kuolleen äitini eteiseen? Olitko tunto sormenpäissäni kun yritin hieroa elämää kuolleeseen? Istuitko vierelläni silloin kun olin tyhmä, nuori ja naiivi ja annoin lapseni taivaaseen?

Oliko kaikki nämä oppitunteja tulevaa varten? Olitko paikalla kun pieni, kahdeksanvuotias poika jäi lumen alle? Olitko päättänyt että juuri sillä hetkellä kukaan taloyhtiön asukkaista ei astu ulos asunnoistaan saati autoistaan? Mitä yrität opettaa minulle tai maailmalle? Olen ollut mielestäni aina nöyrä edessäsi.

Olen pyytänyt anteeksi jos olen jotakuta loukannut. Olen yrittänyt elää sen mukaan etten tuomitse ketään. Olen pyrkinyt siihen, etten toimi epäoikeudenmukaisest ketään kohtaan. Olen antanut, antanut ja antanut omastani. Olen tehnyt kaiken mitä toivoit. Ja silti. Mitä yrität opettaa minulle?

Mitä yrität opettaa ihmiskunnalle? Kahdeksanvuotias lapsi kuolee lumen alle ja minun pitäisi olla kiitollinen? Jumala. Oletko sinä siellä? Onko sinua edes olemassa? Jumala. Ymmärräthän, että minun on vaikea uskoa sinuun tänään.

2 comments on “Jumala

  1. Kyllä Jumala on siellä, missä on. Itse taistelin saman asian kanssa; miksi kaikki tämä paha sallitaan? Uskoisin, että Jumala haluaa meidän selviävän täällä keskenämme ja kasvavan hyvään, vaikka näkisimme ja kokisimme pahaa. Jumalan armo on rajaton, mutta me olemme täällä keskenämme. Kaiken pahan keskellä se hyväkin jää huomaamatta. Onhan sinullakin hyvä elämä ja Sinä jaat hyvää eteenpäin kaikesta huolimatta.
    Siltikään en voi ymmärtää, miksi pahaa tapahtuu lapsille. Ehkä kaikella on tarkoituksensa ja pieni Arttu kurkistelee meitä taivaan valtakunnasta onnellisena.

  2. Hyvää Joulua sinulle kaikesta huolimatta. Voi olla, että palaan tähän kirjoitukseesi vielä myöhemmin, koska tässä on niin paljon asioita, mitä olen itsekin elämässäni ihmetellyt. Mutta nautitaan nyt yhdessä olosta rakkaimpamme kanssa. Ylöjärven tapaus taas muistuttaa, että elämämme ei ollut eilen, ei ole huomenna, se on tässä ja nyt. Ajatuksin kanssasi, t. Moninainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s